Hangi Papatyayla Saç Açılır? Papatya Suyu Nasıl Hazırlanır?

 

Papatya suyu nasıl hazırlanır?

Saç açmak için kullanılacak kuru papatya aktar veya eczanelerde bulunmaktadır. Taze toplanmış papatyalardan yapılmak isteniyor ise papatyalar en az 2 gün güneş ışığında kurumaya bırakılmalıdır. Taze veya kuru papatya bulunamaması durumunda poşet papatya çayı da aynı işlevi görmektedir. Kadınların papatya suyu ile saç açmak için saçlarının önceden boya işlemi görmemiş olması gerekmektedir. Papatya suyu nasıl hazırlanır?

Hangi papatyayla saç açılır?


 

 Papatya Suyu Nasıl Hazırlanır?

 

 Bir avuç dolusu papatya en az 2 litre su ile kaynatılır. Kaynatma işlemi esnasında papatyaların özünü tamamen saldığından emin olunması gerekir. Kaynayan suyun altı kapatılarak soğuması beklenir. Soğuyan su saça sürülerek güneş ışığına çıkılır. Eğer işlem kış ayında yapılıyor ise güneş yerine saç kurutma makinası da kullanılabilir. Ama güneşin renk açıcılığının, saç kurutma makinasından daha fazla olduğu unutulmamalıdır. Papatya suyu saçta 45 dakika ile 1 saat arası bekletilmesi gerekir. Sonrasında saç yıkanmalıdır. Bu işlem sonrasında saç tonunda yarım ton açılma olduğu görünecektir.

 

 Saçın renginin daha fazla açılması isteniyor ise aynı işlem 3 – 4 kez daha uygulanmalıdır. Saçı 2 ila 3 tona kadar papatya suyu ile açmak mümkündür. Papatya suyu doğal olduğundan bu işlem saça zarar vermemekte aksine saçı beslemektedir. Ancak unutulmaması gereken sürpriz bir saç rengi ile karşılaşmamak ve alerjik bir reaksiyon oluşup oluşmayacağının görmek için tüm saça bu uygulamayı yapmadan önce ufak bir tutam da denenerek renk kontrol edilmelidir.

Şov makyajı nasıl yapılır makalemizi de okuyunuz.

Papatya suyu


 

 Papatya Suyunun Faydaları Nelerdir?

 

 -Saçların dökülmesini engeller.

 -Cilt ve saç derisi için besleyici ve onarıcıdır.

 -Saç köklerini güçlendirir.

 -Saçları dolgun gösterir.

 -Sakinleştirici özelliği bulunmaktadır.

 -Sinir yolu hastalıklarına iyi gelir.

 -Mide fonksiyonlarını düzenler.

 -Papatya suyu ateş düşürücü özelliğe sahiptir; grip enfeksiyonlarında içilmesi önerilir.

 

 Papatya Suyunun Saça Zararı Nelerdir?

 

 Papatya suyu her ne kadar saç dipleri için besleyici olsa da saç uçları için kurutucu özelliği bulunmaktadır. Özellikle yaz yazlarında deniz ve güneşten nemini kaybeden saç bu işlem sonrasında iyice kurumaktadır. Saçı doğal nem dengesine kavuşturmak için işlem sonrasında saç bakım yağları ve saç maskesi uygulanabileceği gibi saçların kırıklarını kestirmekte saça iyi gelmektedir.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar