Şov Makyajı Nasıl Yapılır? En Özel Makyaj Tüyoları

 

Şov makyajı nasıl yapılır?

Makyaj günümüzde her kadının günlük hayat rutininin neredeyse vazgeçilmez bir parçası, hal böyle olunca da makyaj sektörünün yıllık milyarlarca dolarlık bir ekonomiye sahip olması kaçınılmaz tabii. Genel makyajın aksine şov makyajı sahne ve gösteri dünyası için tasarlanmış daha uzun süre kalıcılığı olan özel makyajlardır.

Gösteri Makyajı Nedir?

Gösteri makyajı, sahnede, ekranda veya kamera önünde performans sergileyecek olan sanatçılara, oyunculara, dansçılara veya modellere uygulanan makyajı ifade eder. Özellikleri geliştirmek ve uzaktan ve parlak ışıklar altında görülebilecek özel bir görünüm oluşturmak için tasarlanmıştır. Gösteri makyajı, uzaktan görülmek ve parlak sahne ışıkları altında öne çıkmak için yapıldığından, tipik olarak günlük makyajdan daha dramatik ve cesurdur.

Gösteri makyajı, performansın türüne ve canlandırılan karaktere göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, bir sahne müzikali, dramatik bir oyundan daha renkli ve dramatik bir makyaj gerektirebilir. Benzer şekilde, bir dönem parçası, çağdaş olandan farklı bir makyaj tarzı gerektirebilir.

Genel olarak, gösteri makyajı günlük makyajdan daha abartılı olma eğilimindedir, cesur göz makyajı, parlak dudak renkleri ve yoğun kontur içerebilir. Ayrıca ter, hareket ve sahne aydınlatması gibi bir performansın taleplerine dayanması gerektiğinden daha uzun ömürlü olma eğilimindedir.

Genel olarak, şov makyajı performansın önemli bir yönüdür, belirli bir karakter yaratmaya ve oyuncuyu izleyicilere görünür kılmaya yardımcı olur. Etkili bir şekilde yapılması için beceri, uygulama ve detaylara dikkat gerektirir.

 

 Makyaj Ve Kökeni
 

 Arkeolojik buluntulara dayanılarak yapılan araştırmalara bakılınca tarih öncesi insanların nasıl ve nelerle makyaj ürünleri hazırladıklarını görebiliriz. Mağara insanlarının vücutlarını süsleme amacıyla ve Nefertiti'nin ise bir krallığı yönetmek için yaptıkları makyajlar yüzyıllarca sürecek bir yolculuğun belki başıydı ama başlattıkları bu yolculuk günümüze kadar gelmiş ve makyaj kültürünün temellerini oluşturmuştur. Güzellik dışında bir de tarih öncesinden beri var olan şov makyajı örenkleri vardır örneğin antik çağlardaki Roma da bir amfi tiyatroda ki gösteride ya da William Shakespeare'in bir tiyatro eserinde rastladığımız sahnede ki bir karakterin makyajını ele alabiliriz.


Makyaj


 

 Şov Makyajının Günümüzde Kullanımı

 

 Kamera önünde ya da sahnede gördüğümüz ister kadın ister erkek birçok insan şov makyajını yapar ve sahneye çıkan her oyuncu, sanatçı ya da dansçıda bunu görmek mümkündür. Şov makyajı yapılışının amacı ya da sebebine göre değişebilir, ister bir karakteri oluşturmak ve yansıtmak, isterse yüz hatlarımızı manipüle etmek ve seyirciye bunu geçirebilmek ve yansıtmak olsun, temeli tabii ki uzun süre ışık ve terlemeye dayanıklı olmasına dayalıdır. Günümüz teknolojisi ve kozmetiğin gelişimiyle sahne ve şov dünyası için üretilen makyaj malzemeleri ve sabitleyicileri bir hayli gelişmiştir. Eğer Şov Makyajı Nasıl Yapılır diye bakarsak en yakın kaynaklar Drag kültüründen gelen tekniklerdir aslında ve son yıllarda birçok moda ve trendin çıkışında bu Drag Queen'lerin makyaj yapma şekilleri ve teknikleri ele alınarak geliştirilmiştir.


Şov makyajı nasıl yapılır?


 

 Şov Makyajı Nasıl Yapılır?
 

 Temel olarak fondöten de yoğun kapatıcılık, gözaltlarını aydınlatma, keskin elmacık kemiklerini belirleyen kontör ve sabitlemek için normalden fazla kullanılan pudra ve sabitleyici şov makyajının temelidir. Yani kısacası ne kadar çok pudra kullanırsanız ve ne kadar çok sabitlerseniz makyajınızı o kadar çok makyajınızda Şov’a hazır demektir, aksi halde spot ışıklarının ve sahne performansının etkisiyle ter ile birlikte makyajınız da akar gider. Şov makyajı demenin sebebi de zaten bu zorlu şartlara dayanıklı olmasından ötürüdür.

Gösteri makyajı, özellikleri geliştirmek ve sahnede belirli bir görünüm oluşturmak için tasarlanmıştır. Gösteri makyajı yapmak için bazı ipuçları:

  1. Temiz, nemlendirilmiş bir yüzle başlayın. Makyaj için pürüzsüz bir temel oluşturmak için bir astar kullanın.

  2. Cilt tonunu eşitlemek ve kusursuz bir görünüm yaratmak için tam kapatıcı bir fondöten kullanın. Herhangi bir lekeye veya koyu halkalara kapatıcı uygulayın.

  3. Fondöteni ve kapatıcıyı yerine sabitlemek için bir pudra kullanın, bu, makyajın gösteri boyunca kalıcı olmasına yardımcı olacaktır.

  4. Yüzü şekillendirmek ve derinlik ve tanım oluşturmak için bir bronzlaştırıcı veya kontur tozu kullanın. Elmacık kemiklerini, kaş kemiğini ve aşk tanrısının yayı geliştirmek için bir vurgulayıcı kullanın.

  5. Gözleri geliştirmek için göz farı, astar ve rimel kullanın. Sahnede öne çıkacak cesur, canlı renkleri seçin. Daha fazla drama için takma kirpikler kullanın.

  6. Bir açıklama yapmak için cesur bir dudak rengi kullanın. Mat veya parlak rujlar, sahne için harika seçeneklerdir.

  7. Performans boyunca yerinde kalması için makyajı sabitleyici bir spreyle sabitlediğinizden emin olun.

  8. Gösteriden sonra rötuş yapmak veya makyajı çıkarmak için makyaj çıkarıcı ve mendil bulundurmak her zaman iyidir.

Herkesin farklı cilt tipleri ve tercihleri ​​olduğunu unutmayın, bu nedenle size en uygun olanı bulmak için farklı ürünler ve teknikler denemek önemlidir. Son görünümden memnun olduğunuzdan emin olmak için gösteri şov makyajı daha önceden de denenebilir bu iyi bir fikirdir.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar