Müslüman Kadının Giyim Şekli Nasıl Olmalıdır?

 

Müslüman  kadının giyim şekli

Müslüman bir kadın genellikle tesettürlü olur. Giyimlerin de vücut hatlarını belli etmeyen, çok fazla abartı olmayan kıyafetler tercih ederler. Tesettürlü oldukları için de saçları kapalıdır. Bazı kadınlar ise çarşaf giyinmeyi tercih ederler. Simsiyah giyinip, erkeklerin dikkatini çekmezler. Bu giyim şekilleri insandan insana değişim gösterir. Kimisi Müslümanlığa tam uyacak şekilde giyinir, kimisi tesettürlü olsa bile açık şeyler giyer. Bu kıyafet seçimi herkesin doğruluğuna göre değişir.

 Peki, Müslüman kadının giyim şekli nasıl olmalıdır? Hangi giyim tarzı Müslümanlığa uymaz?

 Doğru bilinen fakat yanlış olan giyim tarzları nelerdir? Tesettürlü olup nasıl güzel giyinilir?

tesettür modası


 

 Müslüman Kadının Giyim Şekli Nasıl Olmalıdır?

 

 Genellikle tesettürlü Müslüman denilince akla, Suudi Arabistan da giyilen siyah çarşaflar gelir. Müslüman kadının giyim şekli çarşafla mı sınırlıdır?

 Tesettürlü demek siyah çarşaf giymek demek değildir. Bu tamamen kişinin kendi özgür seçimidir. Tesettürlü olup renk renkte giyilebilir. Hiç bir açık noktası olmadığı taktirde, kişi istediğini giyebilir. Bu düşünceye katılamayan kadınların zaten tesettüre girmesine gerek yoktur. Kendi hür iradesiyle tesettüre girip, kendi istediği her şeyi giyebilir. Herkes buna saygı duymalıdır, fakat her şeyin kuralı olduğu gibi Müslüman olmanın da kuralları vardır. Saçlarını hiç bir şekilde gözükmeyecek şekilde kapatmalı, dar kıyafetler tercih etmemeli, Kolları be bacakları gözükmemeli gibi birçok kuralı vardır. Bunlara uygun birçok kıyafet satan mağazalar vardır. Hem kurallara uygun, hem de güzel, giyinebilirsiniz.

Müslüman kadının


 

 Hangi giyim tarzı Müslümanlığa uymaz?

 

 Hem başını kapatıp hem de bacaklarını gösteren şekilde giyinmek, Müslümanlığa uyacak bir moda değildir. Saçın yarısını örtüp, yarısını göstermek de uygun bir giyim tarzı değildir. Kısa kollu tercih etmek, eşarptan boyunu göstermek, dar pantolon giyip, üstüne kısa tişört tercih etmek, vücut hatlarını belli etmek, müslüman  kadının giyim şekli ve  müslümanlık tazına uymaz.

Gece elbisesi ve abiye arasındaki fark nedir makalemizi de okuyunuz.

 

 Tesettürlü olup nasıl güzel giyilir?

 İslami kıyafet kuralları ülkeye ve kültüre göre değişir. Genel olarak, Müslüman kadınların, özellikle de yakın aileleri dışındaki erkeklerin huzurunda, mütevazı giyinmeleri ve vücutlarını örtmeleri beklenir. Bu genellikle başı, kolları ve bacakları örtmeyi içerir. En yaygın başörtüsü, saçı ve boynu örten bir eşarp olan başörtüsü. Burka ve peçe de bazı Müslüman kadınlar tarafından giyilir, tüm yüz ve vücudu kaplar. Nihayetinde, nasıl giyinileceğine ilişkin karar, kişinin kendi inançlarına ve dini liderlerin rehberliğine göre verilmesi gereken kişisel bir karardır.

 Tesettürlü olmak kötü giyinmek anlamına gelmez. Sadece daha güzel nasıl kıyafetler tercih edilebilir, tesettürlü kadınlar nasıl daha güzel kombinler yapabilir;

 

l Tunik ile pantolon

l Kumaş pantolon üstüne gömlek

l Kaşe bir ceket

l Bol paça üzerine dar kazaklar giyinmek

l Etek altına çizmeler

l Kıyafet renklerine göre başörtüsü tercih etmek

Bu kombinler, birçok mağaza da bulunur ve satın alabilirsiniz. Bu şekilde müslüman kadının giyim şekli oldukça rahat bir şekilde uygulana bilir.

 

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar