Saç nasıl nem kazanır?

Nemini kaybetmiş saçlara şekil vermek oldukça zordur. Hava ve ısıdan ötürü nemini kaybederek yıpranmaya ve kurumaya başlayan saçlar dökülmeye ve azalmaya başlar. Bu durum sonucunda saç uçları çatallaşmaya başlar ve kestirilerek onarılır. Peki saç nasıl nem kazanır? Kuru saçlar için neler kullanılmalı?

 

 Kuru ve yıpranmış saçlarınızı eski haline döndürmek için saçın ihtiyacı olan nemi karşılamanız gerekmektedir. Bu işlemleri kozmetik ürünlerle sağlamaktansa, bitkisel ve doğal yollarla desteklemek çoğu zaman daha iyi sonuçları ortaya çıkarmıştır.

saç nasıl nem kazanır


 

 Saç Nasıl Nem Kazanır?

Saç nasıl nem kazanır diye düşünüyorsanız işte cevabı... Kuru saçlar artık sorun olmayacak.

 

 Zeytinyağı

 

 Doğal zeytinyağı kuru saçlarınız için uygulayabileceğiniz en hızlı ve kolay erişimi bulunan çözümler arasında yer almaktadır. İçerdiği E vitamini sayesinde saçlarınızı nemlendirerek, saç ve saç uçlarındaki yıpranmış ve kuru görünümü ortadan kaldırır. Saç uzunluğuna göre ısıtılan zeytinyağını haftada bir kez saç köklerine ve boylarına masaj yaparak uygulayıp, yarım saat bekleyip durulayarak saçlarınızın nemini kazanabilirsiniz.

kuru saçlar


 

 Avokado

 

 Kadın beslenme programlarında da sık sık karşılaştığımız avokadonun cilt dahil saçlara da oldukça çok etkisi vardır. Kuruyan saçlara eski nemini maske şeklinde kazandırmanız için avokadoları blenderden geçirin. Robottan geçirdiğiniz avokadoların içine dilerseniz argan yağı ya da jojoba yağı ekleyebilirsiniz. Karışımı saç köklerinizle beraber uçlarına doğru yedirerek sürün ve saçlarınızı boneyle sabitleyin. Bu uygulamayı haftada iki kez uygulayabilir ve sonucu görebilirsiniz.

Kırmızı yosun özlü peeling tam size göre mutlaka okuyunuz.

 

 Yumurta

 

 Kokusu ve kıvamı yüzünden birçok kişinin tercih etmediği yumurta maskesinin oldukça büyük etkileri var. İçinde bulunan Lesitin ve Protein sayesinde saçların yumuşamasını sağlayan yumurta, saçları kuru ve yıpranmış görüntüsünden hızlıca kurtarır. Yumurtanın beyazını 2 yemek kaşığı su ile karıştırın ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. 15-30 dakika saçınızda beklettiğiniz maskeyi ılık suyla yıkadıktan sonra saçlarınızdaki etkiyi gözle görülür şekilde fark edeceksiniz.

Saç bakımı için birkaç doğal yol vardır:

  1. Doğal içeriklerle yapılmış hafif bir şampuan ve saç kremi kullanmak.
  2. Doğal yağları saç boyunca dağıtmak için saçları düzenli olarak fırçalamak ve taramak.
  3. Saçı beslemek ve güçlendirmek için hindistancevizi yağı veya avokado maskesi gibi derin bakım tedavisi kullanmak.
  4. Saça zarar verebilecek maşa ve düzleştirici gibi ısıyla şekillendirme araçlarından kaçının.
  5. Kırık uçları gidermek için saçları düzenli olarak kesmek.
  6. Sağlıklı saç büyümesini teşvik edebilecek vitamin ve mineraller açısından zengin sağlıklı bir diyet yemek.
  7. Hindistan cevizi veya zeytinyağı gibi doğal yağların, nem ve parlaklık eklemek için durulanmayan bir tedavi olarak kullanılması.
  8. Saç boyası ve perma gibi saça zarar verebilecek kimyasal saç ürünlerinin aşırı kullanımından kaçınmak.

 

 Kuru saçlarınızı yalnızca bakım maskeleriyle tedavi etmek yeterli olmayacaktır. Tükettiğimiz besinler, saçlarımızın temelidir. Bu doğrultuda yediğimiz besinlere dikkat ederken aynı zamanda bol sıvı tüketmelisiniz. Vücudun su ve vitamin ihtiyacını karşılamak, dış etkenlerin saç üzerindeki etkisini en aza indirmek için en iyi yöntemdir. Beslenme düzeninin yanında saçlarınıza ekstra hassas davranmak gerekir. Özellikle nemini kaybetmiş kuru saçlar için hassas olmak ve onları tararken nazik olmak, daha da kırılıp dökülmemesi adına önemlidir. Saçlarınızı duş sonrası havlu ile kurulamak yerine pamuklu bir t-shirt kullanarak sarmak, saçlarınızın kırılmasını önleyecektir ve saçlarınızın nemini koruyacaktır. saç nasıl nem kazanır? Kuru saçlar için doğal öneriler bütün sorunlarınızı çözecektir.

 

0 Yorumlar