Saç nasıl maşasız kıvırcık veya dalgalı yapılır?

Özellikle düz saça sahip olan kadınlar için dalgalı veya kıvırcık saçlar bir hayaldir. Maşa ise bu saçı kıvırcık yapmak için en kısa ve kolay yoldur. Ancak oldukça ısıveren maşa saça zarar verir ve saç tellerine zarar vererek daha çabuk kırılmalarına yol açar. Bu sebeple saçı kıvırcık yapmak için bazı yöntemler bulunmaktadır. Saç nasıl maşasız kıvırcık veya dalgalı yapılır?

Saç nasıl maşasız dalgalı yapılır?


 

 Saç Nasıl Maşasız Kıvırcık veya Dalgalı Yapılır?

 

 Yöntem 1:

 

 Saçı en kolay dalgalı veya maşalı görünümüne getirmenin yolu saçı örmektir. Mümkünse nemli saçı ortadan ikiye ayırın. Daha sonra ister balıksırtı ister sadece uçlarını örün. En az 2 saat bekletin ancak mümkünse gece yatmadan önce yapıp sabah kalkınca açarsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz. Saçı açında elinizle hafif dağıtırsanız olukça doğal ve güzel dalgalı saçlara sahip olabilirsiniz.

 

 Yöntem 2:

 

 Bir örgü yöntemi ise saçı 10-15 tutama ayırıp hepsini tek tek örmek. Her tutamı örüp ucunu bağlayın. Sabah uyanınca açın ve dolgun kıvırcık saçlara sahip olun. Peki diğer yöntemler ile saç nasıl maşasız kıvırcık veya dalgalı yapılır?

 

 Yöntem 3 :

 

 Pipetle saçı kıvırcık hale getirmek de bir yöntemdir. Saçın yoğunluğuna göre pipet miktarını ayarlayabilirsiniz. Pipetleri ikiye bölün ve saçı pipetlerin etrafına sarın. Saç derisine ulaşınca tel tokadan yararlanarak sabitleyin. En az 2 saat bekletin. Daha iyi kıvırcıklar için gene kafanıza bone takarak uyursanız sabah mükemmel kıvrımlarla uyanabilirsiniz.

Saç nasıl maşasız kıvırcık veya dalgalı yapılır?


 

 Yöntem 4:

 

 Eğer pipetiniz yoksa eski bir tişört de işe yarar. Eski bir tişörtü şeritler halinde kesin. Pipette olduğu gibi saçınızı 10-15 tutama ayırdıktan sonra o tutamları bir tişört şeridine sarın. Daha sonra tel tokayla saç derisine tutturun. Daha sonra açınca doğal dalgalara sahip olabilirsiniz.

 

 Yöntem 5:

 

 Bir kolay yöntem için ise sadece tel tokalara ihtiyacınız var. Nemli saçlarınızı parmaklarınıza dolayın ve saç derisine gelince tel tokayla tutturun. Sabaha uyandığınızda kıvırcık ve doğal dalgalara sahip olursunuz.

Saçlar için harika kolajen tavsiyesi makalemizi de okuyunuz.

 

 Yöntem 6:

 

 Eğer elinizde kadın saç şekillendirici veya köpük varsa bir kolay yöntem daha bulunuyor. Saça şekillendiriciyi sürdükten sonra saç bandını saçınıza sabitleyin. Daha sonra saçı gene 10-15 tutama ayırın. Aldığınız bir tutamı saç bandının etrafına sarın. Tüm tutamları bandanaya sardıktan sonra bir süre bekleyin. Ne kadar çok kıvırcık görünüm istiyorsanız o kadar uzun bekletmeniz gerekiyor. Saç nasıl maşasız kıvırcık veya dalgalı yapılır verdiğimiz öneriler ile son derece basit.

 

0 Yorumlar