Ege'de nerede yemek yenir?

Ege'de nerede yemek yenir denince akla ilk olarak Bozcaada reçelleri ve şarapları gelir. Girit ezmesi, incir reçeli, çavuş üzümleri ve her türlü deniz mahsulü oldukça lezzetlidir.

Bozcaada’nın ünlü rüzgâr gülleri ve dar sokakları fırsat bulunan her an oralara gitmek, havasını solumak, minik dükkânlarını gezmek, incir reçeli almak için sayısız fırsatlar sunar.

Ege yemekleri


Renkli Tatiller Lezzetli Yemekler

Eşsiz güzellikteki Bodrum ve Bodrum’un beyaz evleri, gece hayatı ve güzeller güzeli denizi renkli tatiller sunarken mandalina reçeli ile mandalina dondurması ile gönülleri fetheder.

·         Çökertme kebabı denince aklımız başımızdan gider.

·         Çıtır çıtır patates kızartması ve yoğurt ve bonfile dilimleri.

Mis gibi deniz kokusunu içinize çekerken şöyle bir sokakları turlar ne yiyeceğinize karar verirsiniz. Sayısını unutacağınız kadar midye dolma, Bodrum inciri, mezeler, taze börülce tabakları, kabak çiçeği dolmaları koyu bir sohbetin vazgeçilmezleri arasındaki yerlerini her zaman muhafaza ederler.

Ege'de nerede yemek yenir?


Bu Lezzetleri Denemeden Şehre Dönmeyin! Ege'de Nerede Yemek Yenir!

Yemek tuzlu olduysa ne yapmalı makalemizi de okuyunuz.

Ege'de nerede yemek yenir diye düşünmeyin, dumanı üstünde tüten Bodrum mantısını Türkbükü’nde yemediyseniz eğer hemen geri dönün. Ünlü Assos bize patlıcan, börülce ve pırasanın eşsiz tadını, çeşitli otların uyumu ile mükellef hazırlanmış sofralarda sunar. Ege’de nerede yemek yenir, ne yenir diye sakın düşünmeyin.

·         Keşkek,

·         Patlıcan böreği,

·         Mercimekli bükme,

·         Katmer,

·         Görsel bir şölen şeklinde sunulan yahniler ve

·         Gözlemeler ayrı bir özenle, ayrı bir zevkle hazırlanır ve sunulur.

Behramkale mantısı, avcı böreği, otlu gözleme, kılıç şiş, orfoz ızgara, balık pastırması, levrek buğulama, iskorpit çorbası, lakerda, çiroz, füme balık, kalamar dolması yenir, limonlu ada çayı içilir. Tüm bu yemekler üstüne yenen susamlı, tarçınlı lokma ise bizi alır Ege’nin kalbine koyar. Ege’yi de bizim kalbimizin en baş köşesine yerleştirir. Ege'de nerede yemek yenir? Kalbinizi ve gözlerinizi dinleyin her yerde farklı bir lezzeti tadın.

0 Yorumlar