Fazla tuzlu yemekler

Yemeğin tuzunu bazen fazla kaçırabiliriz bazen de ölçüleri tutturamayız. Makalemizde fazla tuzlu yemekler için çözümlerin yanı sıra yemek yaparken  tarif için ölçüler konusunda da bilgi vereceğiz.

Yemek yapmak keyifli olduğu kadar da zordur. Bir tencere çorba pişirdiğinizde biraz tuzlu olduğunu düşünürseniz bir iki kaşık süt ilave edebilirsiniz. Sütün tadı tuzu dengelerken çorbanıza da farklı bir lezzet katacaktır.

Süt yerine tuzu azaltmak için ekleyeceğiniz her damla su çorbanızın tadının yavanlaşmasına neden olacaktır. Yine tuzlu yemekler için aklınızda kalacak başka bir yöntem de patates olmalıdır.

Pratik Önerilerle Yemeğinizi Kurtarın!

Patates içerdiği nişasta sebebiyle aşırı tuz çeken bir yapıya sahiptir. Tencereye atacağınız bir adet dilimlenmiş patates yemeğinizin kurtulmasını sağlar.

·         Hiçbir şekilde tuzunu ayarlayamadığınız ve çok fazla tuzlu olan et yemekleri için ise bir başka kapta hazırlayacağınız yeni sos yardımınıza koşar.

Etleri yeni sosa geçirerek yemeğinizi kurtarmış olursunuz. Kalan tuzlu sosu ise ikiye bölerek dondurabilir ve başka bir yemekte kullanmak üzere saklayabilirsiniz.

Tuzlu yemek için ne yapılmalı?


Fazla Tuzlu Yemekler İçin Çözüm Önerileri

Koca bir tencere yemeğin sadece tuz fazlalığı sebebiyle boşa gitmesini kimse istemez. Tuzlu yemekler ile karşılaştığınızda tencerenin içine bir dilim kızarmış ekmek atabilirsiniz.

Yemeğin suyu normale döner dönmez tencereden alacağınız ekmek sizi büyük bir sıkıntıdan kurtarmaya yetecektir. Yemek hafif tuzlu olduysa tencereye ekleyeceğiniz iki adet kesme şeker tadı dengelemeye yarayacaktır.  

Tarif için ölçüler


Tarif İçin Ölçüler

Yemek hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli konu verilen ölçülerin doğru şekilde uygulanabilmesidir. Mutfak ölçüleri kullanılarak yapılan pratik ölçülerin kullanılan malzemeye göre değişiklikler göstermesi tecrübe ile dengelenebilecek bir unsurdur.

Uygulamaya başladığınız bir tarifte siz de gerekli gördüğünüz değişiklikleri yapabilirsiniz. Kimi hanımlar ise yemek ve hamur işlerinde kesinlikle ölçü kullanmaz ve her şeyi göz kararı ile yaparlar.

Tarif İçin Ölçüler

Sıvıların Ölçümü:

1 su bardağı yaklaşık olarak 200 ml

1 çay bardağı yaklaşık olarak 100 ml

1 yemek kaşığı yaklaşık olarak 10 ml

1 tatlı kaşığı yaklaşık olarak 5 ml

Katıların Ölçümü:

1 çay kaşığı silme doldurulmuş yaklaşık olarak 2 gram

1 tatlı kaşığı silme doldurulmuş yaklaşık olarak 5 gram

1 yemek kaşığı silme doldurulmuş yaklaşık olarak 10 gram

1 çay bardağı yaklaşık olarak 50 gram

1 su bardağı yaklaşık olarak 100 gram

Kekik yağının faydaları makalemizi de okumayı unutmayın.

Pratik Ölçüler:

Özellikle kek yaparken kullanılan 1 su bardağı un ölçüsünün tahmini olarak 4 yemek kaşığına karşılık geldiği bilinmelidir.

1 su bardağı esmer şeker yaklaşık olarak 120 gram gelirken, 1 su bardağı beyaz şeker ise 170 gram civarı gelmektedir. Bu nedenle esmer şeker tercihinde bulunanların 1 su bardağı ölçülü bir tarifte en az 1,5 su bardağı esmer şeker kullanması önerilmektedir. Tarif için ölçüler dikkate alınmalı ve gerektiğinde eklemeler azar azar yapılmalıdır. Fazla tuzlu yemekler sizin için sorun olmasın. Mutfaklarda tarif için ölçüler kullanarak yemekleriniz enfes olacaktır.

0 Yorumlar