Saç dökülmesinde zeytinyağı nasıl kullanılır?

Kadınlar için saçlar çok önemlidir. Zeytinyağı, bitkisel yağlar arasında faydası en fazla olan yağdır. Bu sebeple ‘’sıvı altın’’ olarak da adlandırılmaktadır. Zeytinyağının içinde E ve C vitamini ile antioksidanlar ve polifenoller bulunur. Doğru kullanımda saçı güçlendirir, parlatır ve saç dökülmelerini azaltır. Saç dökülmesinde zeytinyağı nasıl kullanılır? Zeytinyağının saça faydaları nelerdir?

zeytinyağının saça faydaları


 

 Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir?

 

 -Zeytinyağı saç dökülmesini azaltır.

 -Saçları gürleştirir ve mevcut saçların güçlenmesini sağlar.

 -Nemlendirici etkisi sayesinde saç derisinin beslenmesini sağlar.

 -Kepek problemine karşı iyi gelir.

 -A ve E vitamini ile antioksidan açısından zengin olan zeytinyağı saça kaybettiği nemi geri kazandırarak saçı parlaklaştırır. Saçın nem dengesini sağlar.

 -Saçın elektriklenmesini azaltır.

 -Saçın zarar görmüş dış tabakasını onarır ve bakım yapar.

 -Saç derisi problemlerine iyi gelir.

 

Saç Dökülmesinde Zeytinyağı Nasıl Kullanılır?

 

 Peki saç dökülmesinde zeytinyağı nasıl kullanılır? Zeytinyağının saça faydaları nelerdir? Az miktarda zeytinyağı alınarak saç derisine ve özellikle saçın kuru kısımlarına uygulanır. Saç bone ya da alüminyum folyo ile kapatılır. 15 dakika beklenir. Ilık su ile saç zeytinyağından arınıncaya kadar durulanır.

Saç dökülmesinde zeytinyağı nasıl kullanılır?


 

 Zeytinyağlı Doğal Saç Maskeleri

 

 Zeytinyağı direk saça uygulandığında saçın ihtiyacı olan bakımı karşılamasına rağmen, zeytinyağı ile birlikte başka doğal ürünlerle elde edilen maskelerin uygulanması daha çabuk sonuç almayı sağlamaktadır. Saç dökülmesinde zeytinyağı nasıl kullanılır sorusuna işte cevaplarımız.

 

 1.Zeytinyağı Ve Hindistan Cevizi Yağı

 

 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım önce saç diplerine masaj yapılarak iyice yedirilir ve sonrasında saç uçlarına doğru sürülür. Bu maske saç derisini besleyerek saç dökülmesini azaltır, saçların daha hızlı uzamasını sağlar ve saça nem kazandırır.

 

 2.Zeytinyağı Ve Yumurta

 

 1 yumurta kase içerisinde çırpılır. Çırpılan yumurta içerisine 6 kaşık zeytinyağı ilave edilir. Elde edilen maske saç diplerine masaj yapılarak uygulanır. Saç bone veya streç film ile kapatılarak en az 30 dakika bekletilir. Sonrasında bol su ile saç arınana kadar yıkanır.

Zayıflamaya nasıl karar verdim makalemizi de okumayı unutmayın. 

 

 3.Zeytinyağı Ve Yoğurt

 

 2 yemek kaşığı yoğurt ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım saç diplerine uygulanır. Bu maske saç diplerini besleyerek saç dökülmelerini azaltır. 2 ay boyunca hafta da en az 2 kere uygulanması gerekir. Saç dökülmesinde zeytinyağı nasıl kullanılır? Zeytinyağının saça faydaları nelerdir sorularına verdiğimiz cevapları beğendiğinizi umarız.

 

0 Yorumlar