Kekik yağı

Kekik yağının, bilimsel adı thymus vulgaris olarak bilinmektedir. Ayrıca kekik bitkisinin çiçekli kısımlarından buhar damıtma uygulaması ile elde edilir. Kekik yağı faydaları ve kekik yağının zararları nelerdir?

Kekik yağı faydaları nelerdir?


Kekik Yağı Faydaları Hakkında Bilgi

Kekik yağı faydaları konusunu sizler için araştırdık. İşte detaylar.

 

·         Kekik yağı antioksidandır ve ciltteki bakterileri yok eder.

·         Kekik yağı doğru kullanımlarında antialerjik özelliği sayesinde cilde hiç bir zararı olmadığı kanıtlanmıştır.

·         Kekik yağı sürüldüğü bölgeyi dezenfekte etme özelliğine sahiptir.

·         Kekik yağını banyo suyuna dökerseniz vücudunuzu temizler ve mikroplardan arındırır.

·         Kekik yağı düzenli kullanıldığında bakteri oluşumunu engeller. Ayrıca bu duruma bağışıklık kazanmanızı da sağlar.

Kekik yağı faydaları Saraçoğlu açıklamasına göre; etkin maddeler hızla suya geçiyor diye söylüyor. Kekiği kısık ateşte demlemeye başladığınız anda, çok şey değişiyor. Etkin maddelerdeki etkenler hızla suya geçiyor. Ayrıca farklı bir hastalık için önerilecek durumlarda ise demleme sürelerini belirleme imkânını ortadan kaldırıyor. Kekik yağı faydaları konusundan sonra kekik yağının zararları ve nasıl kullanılır sorusuna cevap arayacağız. Saraçoğlu bizlere en iyi şekilde cevap veriyor.


Kekik yağının zararları



Kekik Yağının Zararları Nelerdir?

Özellikle faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz kekik yağının bazı yan etkileri ve kekik yağının zararları bulunmaktadır. Kekik yağı dozunun ayarlanarak tüketilmesi gereken bir yağ olmasından dolayı cilde asla gerekenden fazla sürülmemesine dikkat edilmelidir.  Burada önemli olan ise; hassas ve alerjik cilt tiplerine bu işlemi uygularken dikkatli olunmalıdır.  Çünkü tahriş veya kaşıntıya neden olabilir.

Bademin faydaları nelerdir makalemizi de okuyunuz.

Özellikle dikkat edilmesi gereken konu ise; zeytinyağı ya da badem yağı ile karıştırmadan kullanılmamalıdır. Ayrıca hamilelerin kullanması önerilmediği gibi ilaç kullananlar içinde asla önerilmez. Kekik yağı faydaları, kekik yağının zararları ve kullanımı.

 

0 Yorumlar