Gelinlik boyu nasıl olmalı?

Kadınlar düğünlerinde prenses gibi bir görünüme sahip olmak isterler. Gelinlik tercihlerini ise kadınlar kendi beden, fizik, renk ve vücut tiplerine uygun almaları önerilmektedir. Kadınlar araştırmadan ve denemeden kendi vücut tipine uygun bir elbise almaz ise gelinlik hoş ve güzel bir görünüme sahip olmayabilir.  Yeni gelin adayları tarafından en çok merak edilen konulardan biri; Gelinlik boyu nasıl olmalıdır?

Gelinlik Boyu Nasıl Olmalı?

Gelinlik boyu kişinin boyuna göre değişiklik göstermektedir. Alışveriş sırasında gelinlik alırken öncelikle gelinin vücut yapısına ve düğün yapılacak yere göre boyunu ayarlamak gerekmektedir. Eğer moda olacak tarzda bir gelinlik istiyorsanız yerlere kadar uzayan gelinlik almanız önerilmektedir. Hem bu sayede prenses gibi bir görünüme kavuşmanız da mümkündür. Düğün oynandığı ve gelinin ayakta sıklıkla durduğu alan olması sebebiyle gelinliğin hareket kabiliyetinizi bozmayacak, rahat oturup kalkacağınız, kendinizi güzel hissedeceğiniz, vücut tipinize uygun sizi rahatsız etmeyecek şekilde alınması tavsiye edilmektedir.

Gelinlik boyu nasıl olmalı?


 

 Vücut Tipine Göre Gelinlik Nasıl Seçilir? 

 

 Gelinlik boyu nasıl olmalıdır sorusuna cevap bulmak tek başına yeterli değildir. Gelinlik seçerken başka detaylara da dikkat etmeliyiz. Her kadın bir defa evlendiği için o gün güzel ve prensesler gibi olmak istemektedir. Bu sebeple kadınlar kendi vücut tiplerine en uygun gelinliği seçmeli ve kendine en uygun elbiseyi almalıdır. Kadınlarda vücut tipleri armut, kum saati, elma, dikdörtgen ve ters üçgen şeklinde beş gruba ayrılmaktadır. Armut vücut tipi genel olarak A kesim gelinlik modeli uygun olmaktadır. Bu kesim model basenleri belli etmemektedir. Kum saatine benzer olan vücut tiplerine en moda olan gelinlik balık gelinlik modelidir.

Gelinlik seçimi


 

 Elma vücut tipine sahip olan kadınlar geniş omuz, dar kalça, dolgun göğüsler, geniş karın ve de ince bacaklara sahiptirler. Bu sebeple bu kadınların yırtmaçlı bir gelinlik tercih etmesi fiziğinin güzel görünmesini sağlayacaktır. Dikdörtgen vücut yapısına sahip olan gelinler için ise düz kesim gelinlikleri giymeleri önerilmektedir. Ters üçgen vücut tipi ise armut vücut tipine benzer olarak A kesim ya da prenses kesim modeli tercih edebilmektedir. Eğer her kadın kendi vücut tipine uygun gelinlik tercih ederse kendini hem öz güvenli hem de daha mutlu ve güzel hisseder. Gelinlik boyu kadar vücuda uygun gelinlik seçimi de önemlidir.

Topuklu ayakkabı erkekleri nasıl etkiler makalemizi de okumayı unutmayın. 

Vücut tipine göre gelinlik seçimi


 

 Kısa Boylu Kadınlar Nasıl Gelinlik Tercih Etmelidir?

 

 Kısa boylu kadınlara aşırı kabarık ve aşırı işlemeli gelinlikler yerine bel kısımdan kesintisi bulunmayan ve A kesim bir gelinlik önerilmektedir. Alacağınız aşırı kabarık ve işlemeli gelinlikler sizin boyunuzu daha da kısa gösterebilmektedir. Bu sebeple vücut tipinize uygun ve boyunuzu kısa göstermekten çok uzun gösterecek türde gelinlikler tercih etmeniz gerekmektedir. Özellikle son dönemlerde moda haline gelen A kesim ve de kuyruklu model tercih edersiniz boyunuz uzun gözükmektedir. Kısacası tercih edeceğiniz gelinliği hem boyunuza hem kilonuza hem de vücut yapınıza uygun olarak tercih etmeniz sizi daha güzel ve prenses gibi görünmenizi sağlayacaktır. Her kadın düğününde güzel ve prenses gibi olmak için kendi vücut tipine bakmalı ve araştırıp üzerinde deneyerek tercihini yapmalıdır. Eğer gelinlik boyu, modeli, vücuda uygunluğu gibi detaylara dikkat ederseniz göz dolduran bir gelin olacaksınız.

Bir gelinliğin uzunluğu, kişisel tercihlere, düğünün formalitesine ve etkinliğin yeri ve zamanına göre seçilmelidir. Göz önünde bulundurulması gereken bazı genel yönergeler şunlardır:

  • Yere kadar uzanan elbiseler, bir gelinlik için en geleneksel ve resmi seçenektir. Hem iç hem de dış mekan düğünlerinde giyilebilirler, ancak resmi veya akşam etkinlikleri için daha uygun olabilirler.
  • Diz boyu elbiseler, hem iç hem de dış mekan düğünlerinde giyilebilen daha az resmi bir seçenektir ve gündüz veya gündelik etkinlikler için uygundur.
  • Diz altı elbiseler, diz ile ayak bileği arasında kalan orta uzunlukta bir seçenektir. Hem iç hem de dış mekan düğünlerinde giyilebilecek daha az resmi bir seçenektir ve gündüz veya gündelik etkinlikler için uygundur.
  • Mini elbiseler veya kokteyl elbiseleri gibi kısa elbiseler, gayri resmi veya açık hava düğünleri için en uygun olan gündelik bir seçenektir.

Nihayetinde en önemli şey, içinde kendinizi rahat ve güvende hissedeceğiniz, düğününüzün tarzına ve formalitesine uygun bir elbise seçmektir.

 

0 Yorumlar