Topuklu ayakkabı erkekleri nasıl etkiler?

Kadınlarda moda denilince akla direk çeşitli elbiseler, etekler, ayakkabılar gelir. Rahatlık açısından biraz daha zor olsa da, topuklu ayakkabılar kadını temsil eder. İş hayatında, resmi buluşmalarda, davetlerde hatta günlük hayatta giyen kadınlar da bulunmaktadır. Her kadının güzel giyinmek istediği ve karşı cinsten iltifat aldıklarında pozitif anlamda etkilendikleri söylenmiştir. Peki topuklu ayakkabı erkekleri nasıl etkiler?

  Günlük hayatta spor ayakkabılara alışan kadınlar için, topuklu ayakkabı giymek rahatsız edebilir ama bazı anket ve araştırmalara göre; erkeklerin, topuklu ayakkabı giyen kadınların yürüyüş seslerinden etkilenip, yönlerini kadına doğru çevirdikleri gözlendi.

Topuklu ayakkabı erkekleri nasıl etkiler?


 

 Topuklu Ayakkabı Erkekleri Nasıl Etkiler?

 

Yabancı bir ülkede yapılan anket; erkeklerin, topuklu ayakkabı giyen kadınlara karşı davranışlarının daha kibar ve iyi olduğunu belirtti. Genelleme yapılmasa da, çoğu erkek, topuklu ayakkabı sesinin kulağa daha cazip ve kadının gelişini belli ettiğini söyledi.

 Topuklu ayakkabı giymek, vücut duruşunu etkilediği için, bacak boyunun uzamasına ve bacakların daha güzel gözükmesine sebep oluyor.

 Çıkan ses, kadınsal bir ses olarak algılandığı için erkekler üzerinde etkisi oluyor.

 Topuklu ayakkabı giyen kadınların, kıyafetlerinden bile belli olan bel boşluğu oluşuyor ve bu da yürüyüşlerinde dik durmasını sağlıyor. Dik bir yürüyüş, karşı cins için etkileyici olabiliyor.

 Şık bir görüntü oluştuğu için göze hitap ediyor. Topuklu ayakkabı erkekleri nasıl etkiler okumaya devam edin.

 Psikolojik anlamda kadının özgüveni artıyor ve karşı cinse kendinden emin davranmaya başlıyor.

Topuklu ayakkabı giymek


 

Topuklu Ayakkabıların Erkekler Üzerindeki Deneyleri

 Bu konunun bilimsel olarak açıklaması da var; 2014 yılında, Fransa'da bir anket yapılıyor. 5 cm ve 9 cm olarak iki topuklu ayakkabı kadınlara giydiriliyor. Kadınlar erkeklere gidip, cinsiyetçilik ile ilgili bir anket yaptığını söylüyor ve deneyin sonuçlarına göre; %83 ile 9 cm topuklu ayakkabı giyen kadınların anketine katılım sağlanıyor.

 Diğer bir deneyde ise, İngiltere'de yapılan bir üniversitede, 18-35 yaş arasındaki kadınların yürüyüşleri erkekler tarafından izlenmesi isteniyor. Erkeklerin bazıları, kadınların hangi ayakkabıyı giydiğini bile fark etmediğini söylüyor.

Beyaz gömlek kombinleri makalemizi de okuyunuz.

 Başka bir yerde yapılan deneyde, bir kadının elinden eldivenini düşürmesi isteniyor. Kadın topuklu ayakkabı ile eldiveni düşürdüğünde, %50 yardım edenlerin arttığı gözleniyor. Deneyler de alınan sonuçlar, topuklu ayakkabı giyen kadınların daha ilgi çekici olduğuna dair kanıt oluyor. Topuklu ayakkabı kadınları nasıl etkiler sorusuna cevap aramaya devam ediyoruz.

Topuklu ayakkabı erkekleri nasıl etkiler?


 

 Kadınlar İçin Topuklu Ayakkabı Giymenin Faydaları

 

 Medyada daha çok, moda konusu ele alındığında, topuklu ayakkabı giymenin zararları konuşulsa da, bilinmeyen bazı faydaları da vardır.

 Topuklu ayakkabı giyildiğinde, topuklar yüksekte kaldığı için alt bacak kasları daha estetik ve şekilli görünür. Güç parmak uçlarında kaldığı için, baldır ikiz kaslar bir egzersiz yapma durumundadır.

 Dik bir duruş sağladığı için, omurga için faydalıdır. Estetik duruş olarak gözükür.

 Uzun bir zaman giyildiğinde, doğal egzersiz yapıldığı için bacaklardaki yağ miktarında azalma görünmektedir.

 Psikolojik olarak iyi hissettirdiği için, özgüvene faydalı olacaktır.

 Pelvik kaslarını güçlendirir ve bu taban sağlığı açısından faydalıdır.

 Ayağa uygun bir ayakkabı seçilmesi gerekir. 

 Yüksek Topuklu Ayakkabılar Gerçekten Etkileyici mi?

Yüksek topuklu ayakkabılar geleneksel olarak kadınlar tarafından giyilir ve erkekler üzerindeki etkileri iyi araştırılmamıştır. Bununla birlikte, bazı araştırmalar, yüksek topukların erkeklerin kadın algısı üzerinde etkili olabileceğini düşündürmektedir.

Bir araştırma, erkeklerin yüksek topuklu ayakkabı giyen kadınları düz ayakkabı giyenlere göre daha çekici ve cinsel açıdan arzu edilir olarak algıladıklarını buldu. Çalışma, topukların bazı erkekler tarafından çekici kabul edilen bacaklar ve kalçalar gibi belirli fiziksel özellikleri vurgulayabildiğini öne sürüyor.

Başka bir araştırma, erkeklerin yüksek topuklu giyen kadınları daha güvenli ve iddialı olarak algıladıklarını buldu. Bu algı, yüksek topukların bir kadının duruşunu ve yürüyüşünü değiştirerek onu daha baskın ve kendinden emin göstermesiyle ilgili olabilir.

Bu çalışmaların küçük örneklem boyutlarına dayandığını ve bu bulguları doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu belirtmekte fayda var. İnsanların tercihlerinin ve çekiciliğinin karmaşık ve çok boyutlu olduğunu ve diğerlerinin yanı sıra kişilik, sosyal ve kültürel geçmiş gibi çeşitli faktörlerden etkilenebileceğini akılda tutmak da önemlidir.

Fiziksel etkileri açısından, yüksek topuklu ayakkabılar ayak ve bacaklarda ağrı ve rahatsızlığa neden olabilir, denge ve duruş sorunlarına yol açabilir. Uzun süre yüksek topuklu ayakkabı giyen erkekler de benzer etkiler yaşayabilir. Topuklu ayakkabı erkekleri nasıl etkiler? Sonuç olarak olumlu yönde etkilediğini söyleyebiliriz.

 

 

0 Yorumlar