C vitaminiyle saç açma

Saçlarıyla ilgili istenmeyen bir sürprizle karşılaşmak kadınların korkulu rüyasıdır. Fakat artık saçı boyama işleminden sonra rengin istenilenden koyu olması veya daha açık renk saç tonuna ulaşmak artık daha kolay. Eczaneden alınan C vitamini tableti bunun için yeterli. C vitaminiyle saç nasıl açılır?

C vitaminiyle saç nasıl açılır?


 C Vitaminiyle Saç Açma Yöntemleri

 C vitaminiyle saç açarken yavaş ama sağlıklı bir sonuç isteniyorsa şampuanla karıştırılarak saç açma yöntemi kullanılmalıdır. Kullanılacak C vitamini tablet şeklinde olmalıdır. C vitaminiyle saç nasıl açılır? 2 adet tablet C vitamini ezilerek toz haline getirilir. Yaklaşık bir tatlı kaşığı toz elde edilmelidir. Elde edilen toz saçın uzunluğuna göre kâse içerisinde bir miktar şampuanla karıştırılır. Elde edilen karışım masaj yaparak tüm saça uygulanır. Bir bone ya da streç film ile sarılarak en az 1 saat saçta bekletilir. İyice durulanana kadar yıkanır. Saçın nem dengesini kaybetmemesi için işlem sonrası saça saç kremi uygulanabileceği gibi karışımın içerisine saçı nemlendirecek bakım yağı da konulabilir. Bu işlem hafta da iki kere uygulanabilir.

Başka Bir Yöntem

C vitamini ile saç beyazlatmak, saç rengini açmak için doğal bir yöntemdir. Ancak, bu yöntemin geleneksel saç ağartma yöntemleri kadar etkili olmayabileceğini ve tüm saç tipleri veya renkleri için işe yaramayacağını unutmamak önemlidir.

İşte C vitamini ile saç beyazlatmanın temel yöntemi:

  1. Eşit miktarda C vitamini tozu ve şampuanı bir kapta karıştırın. Her birinden 1/4 fincan ile başlayabilir ve miktarları gerektiği gibi ayarlayabilirsiniz.

  2. Karışımı, rengini açmak istediğiniz kısımlara odaklanarak saçınıza uygulayın.

  3. Karışımı saçınızda en az 30 dakika veya istediğiniz açma seviyesine bağlı olarak birkaç saate kadar bırakın.

  4. Saçınızı ılık suyla iyice durulayın.

  5. İstenilen aydınlatma seviyesine ulaşana kadar işlemi tekrarlayın.

Unutulmamalıdır ki C vitamini asidik bir maddedir, bu nedenle aşırı kullanılması halinde saçta kuruluk ve hasara neden olabilir. Boyalı saçlarda solma veya renk atmasına neden olabileceğinden bu yöntemin kullanılması önerilmez. Herhangi bir alerjik reaksiyonu kontrol etmek için önce bir yama testi yapmak da önemlidir.

Bu yöntemin tüm saç tipleri veya renkleri için etkili olmayabileceğini ve istenen renk açma seviyesini elde etmek için birkaç tedavi gerektirebileceğini de unutmamak gerekir. Evde saçınızı ağartmaya çalışmadan önce her zaman profesyonel bir kuaföre danışmanız önerilir.

Yeşil elbise kombinleri makalemizi de okuyunuz.

C Vitaminiyle Saç Nasıl Açılır?

 C vitaminiyle saç nasıl açılır? Daha hızlı bir etki elde edilmek isteniyorsa saçın uzunluğuna göre 10 ile 30 arası tablet ezilerek toz haline getirilir. Toz haline getirilmiş C vitamini tableti içerisinde 6 – 7 damla su damlatılarak macun kıvamında bir karışım elde edilir. Elde edilen karışım nemli saça, saç diplerinden başlayarak saç uçlarına doğru saça iyice yedirilerek uygulanır. Uygulama işlemi sonrası bir bone veya streç film aracılığıyla saç sarılarak en az 2 saat beklenir. Bekleme işlemi sonrasında saç iyice durulanana kadar yıkanır. Saçın kuruyup zarar görmemesi için bu işlem haftada birden fazla uygulanmamalıdır.

C vitaminiyle saç nasıl açılır?


 C Vitaminiyle Saç Açmak Saça Zarar Verir mi?

 C vitamini ile saç açmak saça zarar vermez. Sadece var olan nem dengesini azaltabilir. Azalan nem dengesini bakım kremleri ve evde yapılabilecek doğal birkaç kür ile yerine getirilebilir. Fakat eğer ki önceden kuru ve yıpranmış bir saç üzerine C vitamini ile akıtma işlemi yapılıyor ise saç daha kötü hale gelebilir. Bu gibi durumlarda saça nem maskesi yapılması ve mutlaka uçlarından kırıkların aldırılması tavsiye edilir. C vitaminiyle saç nasıl açılır? C vitaminiyle saç açmak saça zarar verir mi? Aklınızdaki sorulara cevap bulduğunuzu umuyoruz.

 

0 Yorumlar