Niş dekorasyonu

Dekorasyonda duvar içinden özel bölmelerin açılmasıyla kullanım alanları oluşturmak Niş Dekorasyonu olarak tanımlanır. Özellikle duvar nişleri tüm mimarlar tarafından çok sık tercih edilen ve bir o kadar da kullanıcının sonuçtan son derece memnun kaldığı bir çalışmadır. Küçük niş alanlarına aksesuarlar ya da kitaplık amaçlı olmak üzere tasarımlar yapılabilir. Niş alanları tüm yaşam alanları için hem bir işlevsellik hem de zarif bir görsellik katar.


Niş nedir?


 

Niş Nedir?

 

Niş duvara monte edilen alçıdan oluşmuş panellerle duvar dekorasyonu dur .Paneldeki bölümleri kapatıldıktan sonra diğer boşluklar kişiye özel dekoratif bir şekilde düzenlenerek hatta hatta spot ışıklarla da hareketlendirilerek estetik bir görüntü kazandırılır.

Niş dekorasyon stili odalarda aynı zamanda rahat alanların kalması için etkili bir kullanımdır. Duvar boyası ile birlikte desteklendiğinde de dekorasyona katkı artar. Niş alanları istenilen şekilde düzenlenebilir. Bir kitaplık, aksesuarların olduğu raflar ya da bir vitrin gibi. Nişler sayesinde böylelikle hem fazla eşya olmaz hem de evin dekorasyonu değer kazanır. Aksesuarlar bir kişinin özgür stilidir aslında; kullanılan her parça dekorasyonu da destekleyen ve bir tarz oluşturan değerdir.

Niş


 

Niş Dekorasyonu Nasıl Uygulanır?

 

Niş dekorasyonu uygulamak için öncelikle iyi bir planlama yapılması gerekir. Sonrasında niş profillerini doğru kullanma kalacaktır. Genellikle de galvaniz malzemeler kullanılır. Montaj kısmı tamamen profesyonel yardımla yapılması en doğru karar olacaktır. Uygun ölçüler aşaması geçildikten sonra artık profilin duvara monte kısmı kalmıştır. Sonra sabitlenir,istenirse ışıklandırma ile niş dekorasyonu tamamlanmış olunur.

Kokina ile dekorasyon makalemizi de okuyunuz.

 

Niş dekorasyonu daha çok evlerde oturma odaları için tercih edilir. Genelde bu odalarda yer alan kitaplıklar; televizyon ünitesi ve vitrin birleştirilerek odada estetiklik kazandırılır. Hele hele renk te beyaz seçilirse kazanılacak detay ferah bir oturma odasıdır. Aynı şekilde yatak odalarında da niş kullanımı  yaygındır. Niş iç kısımları ışıklandırmalar ile hareketlendirilir.

Dolayısı ile evin her köşesi için kullanılabilecek olan niş dekorasyonu tam anlamıyla bir stildir. Uygulanan her alanda daha estetik görünme sağlanacak aynı zamanda alanda genişlik kazanılacaktır. Canlı bir dekorasyon pozitif enerji dolu bir ruh hali demektir.

 

 

0 Yorumlar