Kokina çiceği ile dekorasyon

Her Aralık ayında tekrarlanan bir durum var. Yeni yılın yaklaşması ile birlikte hemen her yerde göze çarpan kırmızı top top çiçekleri ile dikkatleri üzerine toplayan kokinalar evlerde yerini almak için adeta yarışmaktalar. Yemyeşil yaprakları  arasındaki o kırmızılık güzellik oluşumunda çok büyük bir etkendir. Sofra dekorasyonlarında olsun, hediyelik olsun ; yeni yıl denildiğinde Kokina çiçekleri deyim yerindeyse tüm ihtişamıyla yaklaşır. Kokina çiçeği tüm ülkelerde aslında fazla umutların yüklenmiş olduğu bir çiçektir. Bu çiçeğin eve yeni yılla birlikte şans, uğur ve bereket getirdiğine inanılmaktadır.

kokina çicekleri


 

Kokina Çiçeği Nasıl Hazırlanır

 

Kokina Yunanca da kırmızı anlamını taşımakta olup yeşil yapraklar arasında o kırmızı meyveler olan ''silcan'' ; yerleştirilerek iple bağlanır ve kokina çiçeği meydana gelir.

Kokina çiçeği şans getirmesi yanı sıra yapraklarının ve meyvelerinin yıl boyunca çürümeyeceği ve solmayacağına inanılır. Sonuçta canlı bir çiçek de olduğu için çok sıcağı da soğuğu da sevmez. Ilık bir ortamda rahatlıkla durabilir. Kokina efsanesine göre şans ve mutluluk getirir ; yeni yılda alınan kokinalar bir sonraki yeni yıla kadar rengi bozulmadan aynı şekilde kalmışsa bu yeni bir ev alınacağına dair taşınan umut anlamındadır.

Kokina dekorasyon fikirleri


Kokina Çiçekleri Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?

 Güzel umutlar ve güzel duygular barındıran Kokina çiçeği; tırnak içinde hayaller ve hayatlar denilirse; evinde evcil hayvan olanlar için son  derece tehlikelidir. Aynı tehlike küçük yaştaki çocukları da kapsar. Kırmızı meyveler bir anlık gözden kaçırılmasıyla evcil hayvanların meyveyi alması ve mide bulantısı ,kusma hatta daha ciddi sonuçlara yol açması da bilinmektedir. Yeni yıl kokina çiçeği olsa da olmasa da en güzel en temiz en sağlıklı haliyle gelsin.

 Yılbaşı çiçeği dekorasyonda da oldukça sık kullanılır. Kokina desenli runner, mumlar, peçeteler, küçük ağaçlar, tabaklar, kupalar kullanarak dekoratif ayrıntılar yaratabilirsiniz. Perdelerde bile tercih edilebilir ya da defter kapakları hatta duvar stickerları bile enfes duracaktır. 

Kısa dalları keserek çobanpüskülü ile Noel süsleri oluşturun. Bunları çelenklere ekleyin. Dalları mum ekranlarının etrafına, pencere kenarlarına ve şömine raflarına da yerleştirebilirsiniz. Birkaç küçük kümeyi kurdeleyle birbirine bağlayın ve asın veya hediye paketine iliştirin.

yılbaşı dekorasyon fikirleri


Kokina Ne Kadar Dayanır?

Eğer canlı bir kokina kullanmayı istiyorsanız 7 ila 10 gün kadar dayanacaktır. Yaprakları, dalları ve meyveleri güzel dekorasyon süslemeleridir, ancak meyveler insanlar ve evcil hayvanlar için zehirlidir. Meyvelerini yutmak kusmaya, ishale ve uyuşukluğa neden olabilir. 

En sevilen Avize modelleri makalemizi de okumalısınız.

Yılbaşı yaklaştığında evlerinize huzurlu ve sakin bir hava katmak için kırmızı küçük çiçekleriyle Kokinaları kullanmalısınız.


0 Yorumlar