Plaj giyim nasıl olmalı?

Plaj, denize girmek amacıyla yapılmış kumluk ya da çakıl olan alandır. Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden olan tatile gittiğinizde vaktinizin çoğunu burada geçirirsiniz. Plaj birçok insanın bulunduğu kalabalık bir ortamdır. İnsanlar denize girmek veya güneşlenmek için yaz mevsimlerinde kendilerini buraya atarlar. Kalabalık olacağından etraftaki bütün gözler üzerinizde olabilir. Tabi ki bunun nedeni de ya giydiğiniz mayo, bikini şort vs. ya da kullandığınız aksesuarlardır. Bu seçimler sizi plajın en ikonu da yapabilir en dikkat çekmeyen kendi halinde bir insan da yapabilir. Plaj giyimi nasıl olmalı? En güzel plaj kombin önerileri yazımızın devamındadır.

Kadın plaj giyim


 

 Plajda Şık Olmak Mı Rahat Olmak Mı Gerekir?

 

 Plaj, tatil alanlarında olur ve genelde tatil planları rahatlamak ve dinlenmek için yapılır. Plaj giyimi için rahat ya da şık olmak kişinin isteğine kalmıştır. Biraz dinlenip ardından denize girileceği için plajda üzerinizde fazla kıyafet bulundurmanız gerekmez.

Plajda şık olmanın yolları


 

 Plaj giyimi seçiminde moda olanı tercih etmek de sizin zevkinize kalmıştır. Şık bir giyim de rahat bir giyimde bu kategoriye dahil olabilir. Plajda sizi güneş ışınlarından en iyi koruyacak olan seçimleri yapmalısınız aksi takdirde bunun sonuçları sizi kötü etkileyebilir be bütün tatil boyu demoralize olabilirsiniz.

plajda şık olmak


 

 Erkek Plaj Giyimi Nasıl Olmalıdır?

 

 Erkek plaj giyimi denildiğinde aklınıza sadece bir şort gelebilir fakat erkekler plajda şort haricinde şapka, gözlük vs. de kullanabilir. Şort seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Şortun belinin genişliğini bedeninize göre seçmelisiniz. Rengini de plaja uygun olacak bir seçimde yapmalısınız. Gözlük seçiminde ise gözünüzü en iyi koruyacak bir gözlük seçimi yapılmalıdır.


Plaj giyimi


 

 Gözlük alırken orijinal olmasına ve güneş korumasının en yükseği olmasına dikkat edilmelidir. Sizi UV ışınlarından koruması gerekir. Yüzünüze yakışması ve göz boyutunuza uygun olmasına seçim sırasında karar verilmeli ve en doğru seçim yapılmalıdır. Eğer bunlara dikkat edilmezse güneş koruması düşük olan veya yüzünüze uygun olmayan bir gözlük sizi UV ışınlarından korumaz ve yoğun bir ışına maruz kalırsınız.


Plaj kombin fikirleri


 

 Kadın Plaj Giyimi Nasıl Olmalıdır?

 

 Kadın ve giyim denildiğinde aklınıza birçok kıyafet gelebilir. Fakat burada plaj giyimini konu alacağız. Kadın plaj giyiminin en vazgeçilmezleri kesinlikle mayo ve bikinilerdir. Mayo secimi yaparken bedeninize uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer kilolu veya bel çevresi geniş biriyseniz mayo giymek sizin için daha sağlıklı ve doğru olacaktır. Askılı bir mayo veya boyundan bağcıklı bir mayo tercih edebilirsiniz. İçerisinde plaja uygun desenler bulunursa bu sizin çok şık olmanızı sağlar. Bikini tercihi ise vücut proporsyonuna uygun seçilmelidir. Bikini üstünü bedeninize uygun olan herhangi bir bikiniyi alabilirsiniz. Bikini altı, yüksel bel veya ip kumaştan seçilebilir. Bikini mayoya göre daha şık bir seçimdir. Mayo rahat giyim isteyenlerin tercihi olabilir.

Çizgili tişört nasıl kombinlenir makalemizi de okuyunuz.

Plaj kıyafeti, plajda veya havuzda giymek için özel olarak tasarlanmış giysilerdir. Şık ve rahat bir plaj kıyafeti görünümü oluşturmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu:

  • Vücut şeklinizi öne çıkaran ve kendinizi güvende hissetmenizi sağlayan bir mayo seçin. Hangi stili seçeceğinizden emin değilseniz, vücut şeklinizi ve ne giydiğinizde rahat ettiğinizi düşünün. Kadınlar için bazı popüler stiller arasında tek parça mayolar, bikiniler ve tankiniler bulunur.

  • Mayoları karıştırıp eşleştirmekten korkmayın, alt ve üstler farklı şekillerde kombine edilebilir, bu da sizin için mükemmel olan özel bir görünüm yaratmanıza olanak tanır.

  • Plaj kıyafeti görünümünüze bir örtü eklemeyi düşünün. Hafif bir sundress, Malaya peştemâli veya plaj kaftanı harika seçeneklerdir, giyilmeleri kolaydır ve sudan uzaktayken biraz ekstra koruma sağlarlar.

  • Görünümü tamamlamak için plaj kıyafetlerinizi güneş şapkaları, güneş gözlükleri ve plaj çantaları gibi aksesuarlarla süsleyin.

  • Durum için doğru ayakkabıları seçin; sandaletler, parmak arası terlikler veya espadriller plaj için iyi seçeneklerdir. Çok fazla yürüyüş yapmayı planlıyorsanız, iyi destek ve yastıklama sağlayan ayakkabılar seçmeyi düşünün.

  • Hava durumunu ve plajda yapacağınız aktiviteyi aklınızda bulundurun. Güneşten korunmak için daha fazla örtüye, daha soğuk havalar için katmanlara veya su aktiviteleri için farklı ayakkabılara ihtiyacınız olabilir.

    Kendinizi rahat ve güvende hissettiren kıyafetleri seçmek, aynı zamanda ortamı, hava durumunu ve yapacağınız aktiviteleri de göz önünde bulundurmak önemlidir. Bu ipuçlarıyla, sizin için mükemmel olan bir plaj kıyafeti görünümü oluşturabileceksiniz.

  • Güneş kremi sürmeyi ve gün boyunca nemli kalmayı unutmayın. Güneş kremi, cildinizi zararlı UV ışınlarından korumak için gereklidir ve plajda gününüzün tadını çıkarırken sağlıklı ve enerjik kalmak için nemli kalmak önemlidir.

 Plajda şık olmaktan ziyade rahat olmalısınız. Kişi kendini nasıl rahat hissediyorsa o şekilde giyinmelidir. Tatilin amacı da budur. Plaj giyimi nasıl olmalı ve  Plaj kombin önerileri size yol göstersin.

 

0 Yorumlar