Niçin Zayıflamak İsteriz ve Vücudun Sinyalleri

 

Niçin zayıflamak isteriz

Son zamanlarda genç kızlar ve kadınlar, artık mevsimin yaz olup olmasına aldırış etmeden, fazla kilolu olmasalar bile zayıflamaları gerektiğini söylüyorlar. Fazla kiloları olduğundan bahsediyorlar. Bu kanıya neye göre varıyorlar anlamak mümkün değil. Bir insan kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle yaşamalı. Sanırım bu durum birçoğunda bulunan mükemmeliyetçi zihniyetin bir sonucu. Niçin zayıflamak isteriz?

Saç dökülmesinin nedenleri makalemizi de okuyunuz.

Niçin Zayıflamak İsteriz İşte Nedenleri

Avrupalı kadınlar, kilolu olmalarına rağmen mutlu olmayı biliyorlar. Zayıflamak isteyen insanın zaten asıl amacı budur; mutlu olabilmek. Ama siz o şişmanlara bir sorun – ben zaten böyle mutluyum diyecekler. Kilo vermenin gereksiz olduğunu söyleyecekler.

Amerika`nın Pennysilvania eyaletinde bir restoran müşterilerine 8 bin kalorilik hamburgerler ikram ediyormuş. Bunu bilerek yiyen müşteriler “hasta” garsonlar, çoğu genellikle kızlardan oluşuyor, “hemşire” olarak çağırılıyorlar. Ama herkes hayatından memnun iş sorun nerde, göremiyoruz. Kalp krizi, aslında bilinenin aksine yanlış beslenmeden değil, genelde aşırı stresten oluşan bir durumdur. Bana göre beslenmenin yanlışı ve doğrusu olmaz, çünkü zaten dünyada 1 milyar aç insan var. Onun yerine kendinizi koyun, aç adam düşünür mü, acaba ne yersem uzun yaşarım ve sağlıklı kalırım diye. Önemli olan, doğal kaynakların da tükendiği bu dünyada, karnını bir şekilde doyurmak değil midir.


Zayıflamak isteği


Zaten vücudunuz size neyi yiyip neyden uzak durmanız gerektiğinin sinyalini açıkça verir.

Vücudunuzun ne demek istediğini anlayamıyorsanız, bu başka bir sorundur. Yok, ben onu yemedim veya bunu yedim diye böyle oldu, yok vitamin eksikliğinden kaynaklandı, hayatınızda suçlamadığınız bir yiyecekler kalmıştı, aferin sonunda bunu da başardınız, tebrikler. Yediğinizden içtiğinizden siz sorumlusunuz. Diyetisyen, beslenme uzmanı bunların hepsi hikayedir. Karnı doyan insan mutludur. Tabi ki doğal besinleri tercih edeceğiz, tabi ki tüm hayatımızı bisküvi veya patates kızartmasıyla devam ettirmemiz olası değil. Ama her şeyin önüne de zayıflama engelini koyarak, hayatı kendinize ve çevrenizdekilere zehir etmeyin. Allah`ın verdiği nimetleri kullanmasını bilin. Umarım fikrinizi biraz olsun değiştirebilmişimdir. Yemek yemesi kadar yapması da sanat olan bir olaydır. İnsanın en sağlıklı yiyeceği şey, kendi yaptığı yemektir. Yapılan yemeğe verilen emek bir şekilde size dönmektedir çünkü.

Zayıflamak İstememizin Nedenleri?

Kilo vermek, özellikle fazla kilolu veya obez olan birçok insan için ortak bir hedeftir. İnsanların kilo vermek istemesinin sağlık kaygılarından estetik tercihlere kadar çeşitli nedenleri vardır. Ek olarak, vücudumuz bize kilo vermeye odaklanma zamanının geldiğini gösteren sinyaller verir. Bu yazıda, insanların kilo vermek isteme nedenlerini ve vücudun gönderebileceği sinyalleri inceleyeceğiz.

Kilo Vermeyi İsteme Nedenleri

  1. Sağlık kaygıları

İnsanların kilo vermek istemesinin en yaygın nedenlerinden biri sağlıkla ilgili nedenlerdir. Aşırı kilolu veya obez olmak, tip 2 diyabet, kalp hastalığı, inme ve belirli kanser türleri dahil olmak üzere bir dizi sağlık sorunu riskini artırabilir. Kilo vermek genel sağlığı iyileştirebilir ve bu ve diğer sağlık sorunlarının riskini azaltabilir.

  1. Geliştirilmiş Benlik Saygısı

Pek çok insan kiloları ve görünümleri konusunda çekingen hisseder ve kilo vermek özgüvenini ve özgüvenini artırabilir. Kişinin vücudu hakkında daha iyi hissetmesi, zihinsel sağlığını ve genel yaşam kalitesini iyileştirebilir. Niçin zayıflamak isteriz?

  1. Artan Enerji

Fazla kilo taşımak, fiziksel olarak vücuda yük olabilir, bu da yorgunluğa ve enerji eksikliğine yol açar. Kilo vermek, enerji seviyelerini yükseltebilir ve bireylerin daha aktif olmalarını ve günlük yaşamlarıyla meşgul olmalarını sağlar.

  1. Daha iyi uyku

Fazla kilolu veya obez olmak da uyku düzenini bozabilir ve uyku sırasında solunumun kesintiye uğradığı bir durum olan uyku apnesine neden olabilir. Kilo vermek uyku kalitesini artırabilir ve uykuyla ilişkili sağlık sorunları riskini azaltabilir.

Kilo Verme Zamanının Geldiğinin Sinyalleri

  1. Yüksek tansiyon

Yüksek tansiyon veya hipertansiyon, aşırı kilonun neden olabileceği yaygın bir sağlık sorunudur. Kan basıncı seviyeleri sürekli olarak yüksekse, kilo vermeye odaklanmanın zamanı gelmiş olabilir.

  1. Eklem ağrısı

Fazla kilo taşımak eklemlere ek baskı uygulayarak eklem ağrısına ve rahatsızlığa yol açar. Eklem ağrısı günlük aktiviteleri engelliyorsa, kilo verme zamanının geldiğinin bir işareti olabilir.

  1. Yüksek Kolesterol Seviyeleri

Yüksek kolesterol seviyeleri, aşırı kilonun neden olabileceği başka bir yaygın sağlık sorunudur. Kolesterol seviyeleri sürekli olarak yüksekse, kilo vermeye odaklanmanın zamanı gelmiş olabilir.

  1. Düşük Enerji Seviyeleri

Kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız ve enerjiniz yoksa bunun nedeni aşırı kilo olabilir. Kilo vermek, enerji seviyelerini artırabilir ve genel yaşam kalitesini iyileştirebilir.

Sonuç olarak, insanların kilo vermek istemelerinin sağlık endişelerinden gelişmiş benlik saygısına kadar çeşitli nedenleri vardır. Ek olarak vücut, kilo vermeye odaklanma zamanının geldiğine dair yüksek tansiyon, eklem ağrısı ve düşük enerji seviyeleri gibi sinyaller gönderebilir. Bu sinyalleri ciddiye alarak ve sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri yaparak, bireyler genel sağlıklarını ve esenliklerini iyileştirebilir. Niçin zayıflamak isteriz bütün detayları verdik.

Yorumlar

Popüler Yayınlar