Ciltteki Kırışıklıklar İçin Kaymak Maskesi Nasıl Yapılır?

 

Ciltteki kırışıklıklar için kaymak maskesi nasıl yapılır

Cildinizde meydana gelebilecek kırışıklıkları kaymak maskesi ile önleyebilirsiniz. Kaymak maskesi ile cildinizdeki ince çizgileri tedavi ederek kırışıklık oluşumunu da engelleyebilirsiniz. Her insan cildinin pürüzsüz ve canlı olmasını ister. Kırışıklıklar yaşlanma ile meydana gelen bir sorundur, bazı durumlarda insanı rahatsız eder. Cildinizin genç kalması için düzenli olarak maskeler uygulamanız gerekmektedir. Cildinizin genç kalması için düzenli olarak spor yapmalısınız, spor yapan insanlar her zaman daha genç ve daha sağlıklı olur, sporu genç yaşlarda yapmak çok önemlidir. Cildinizin güzelliği için asitli ve yağlı yiyeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Bol miktarda sebze ve meyve tüketmeniz gerekmektedir. Kırışıklıklar için kaymak maskesi nasıl yapılır?

Kaymak maskesi ile kırışıklık tedavisi


Kırışıklıklar İçin Kaymak maskesi ile kırışıklık tedavisi malzemeler:

·         3 yemek kaşığı kaymak

·         1 adet orta boy elma

Hazırlanışı: Öncelikle elmayı birkaç parçaya ayırarak bir robot içerisine ekleyin daha sonra kaymağı da üzerine ekleyerek malzemelerin püre kıvamına gelmesini sağlayın. Elde ettiğiniz maskeyi cildinizde kırışıklıkların bulunduğu bölgeye sürerek maskeyi cildinizde 15 dakika kadar bekletin. Maskenin daha etkili olması için maskeyi sürdüğünüz bölgeleri ince bir bez ile örtebilirsiniz. Gerekli olan sürenin sonunda cildinizi ılık su ile yıkayarak cildinizdeki kırışıklıkları tedavi edebilir ve kırışıklık oluşumunu engelleyebilirsiniz. Kaymak maskesini cildinize 3 günde bir uygulayabilirsiniz, maskenin içindeki elma ile cildinizin daha canlı ve sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Kaymak ile de cildinizdeki kırışıklıkları önleyebilir, tedavi edebilirsiniz.

Niçin zayıflamak isteriz makalemizi de okuyunuz.

Yağlı ciltler için kaymak maskesi


Yağlı ciltler için kaymak maskesi malzemeler:

·         1 tatlı kaşığı beyaz un

·         1 tatlı kaşığı kaymak

·         1 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı: Kırışıklıklar için kaymak maskesi eğer yağlı bir cilde sahipseniz şu şekilde yapılır. Listedeki malzemelerin hepsini temiz bir kap içerisine ekleyerek malzemeleri güzelce karıştırın. Yağlı ciltler üzerinde etkili olan maskeyi cildinize eşit miktarda masaj yaparak sürün. Maskenin göz çevrenize gelmemesine dikkat edin, dilerseniz yağlı ciltler için uygun olan kaymak maskesini boyun bölgenize de sürerek boynunuzdaki kırışıklıkları tedavi edebilirsiniz. Haftada 2 defa maskeyi cildinizde tekrarlayabilirsiniz, düzenli kullanım sonunda cildinizdeki değişimi fark edeceksiniz.

Siyah noktalar için kaymak maskesi


Kaymak ile siyah nokta tedavisi:

2 yemek kaşığı kaymağı bir kase içerisine ekleyerek güzelce çırpın, daha sonra kaymağı cildinize eşit miktarda sürün ve maskeyi cildinizde 30 dakika kadar bekletin. Sürenin sonunda cildinizi soğuk su ile temizleyebilirsiniz. Kaymak maskesini haftada iki defa yüzünüze uygulayarak cildinizdeki siyah noktalardan kurtulabilirsiniz. Kaymak maskesi gözeneklerin temizlenmesi ile beraber sıkılaşmasını da sağlar.

Süt Kaymağı İle İlgili Bilgiler, Kaymak Maskesi Nasıl Yapılır?

Malai olarak da bilinen süt kreması, birçok ev yapımı cilt bakımı ilacında yaygın olarak kullanılan bir bileşendir. Süt kaymağındaki laktik asit, ölü cilt hücrelerini pul pul dökmeye ve cildi aydınlatmaya yardımcı olurken, yüksek yağ içeriği yoğun nemlendirme sağlar. Süt kremasını cilt bakım rutininizde kullanmanın popüler bir yolu, süt kreması maskesi yapmaktır. Bu yazıda süt kaymağı maskesinin cildiniz için faydalarını tartışacağız ve evde yapabileceğiniz basit bir tarif vereceğiz.

Kaymak Maskesinin Cildiniz İçin Faydaları

  1. Peeling: Süt kreması, doğal bir peeling olan laktik asit içerir. Taze, parlak cildi ortaya çıkararak ölü cilt hücrelerini çıkarmaya yardımcı olur.

  2. Hidrasyon: Süt kaymağındaki yüksek yağ içeriği, cilde derinlemesine nem sağlayarak yumuşak, esnek ve dolgun hale getirir.

  3. Aydınlatıcı: Süt kreması, cildi aydınlatmaya ve koyu lekelerin ve hiperpigmentasyonun görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.

  4. Yaşlanma Karşıtı: Süt kremasındaki antioksidanlar, cilde zarar verebilecek ve erken yaşlanmaya neden olabilecek serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur.

Evde Süt Kaymak Maskesi Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  • 2 yemek kaşığı süt kaymağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal

Talimatlar:

  1. Bir kasede süt kaymağı, bal ve zerdeçal tozunu iyice birleşene kadar karıştırın.

  2. Karışımı göz çevresinden kaçınarak yüzünüze ve boynunuza uygulayın.

  3. Maskeyi 15-20 dakika açık bırakın.

  4. Ilık suyla durulayın ve bir havluyla kurulayın.

  5. Düzenli cilt bakımı rutininizi takip edin.

Not: Zerdeçal ciltte sarı bir ton bırakabilir, bu nedenle bu maskeyi gece yatmadan önce kullanmak en iyisidir.

Çözüm

Süt kaymağı, cilt bakım rutininizde kullanabileceğiniz basit ve etkili bir bileşendir ve süt kreması maskesi yapmak, onun faydalarından yararlanmanın harika bir yoludur. Düzenli kullanımda, süt kreması maskesi ciltte pul pul dökülmeye, nemlendirilmeye, parlaklaşmaya ve yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı olabilir. Evdekay mak maskesi nasıl yapılır anlattık, yapmayı deneyin ve cildinizde yaratabileceği farkı görün.

Yorumlar

Popüler Yayınlar