Yanak Makyajı Nasıl Yapılır? Kolay Makyaj Önerileri

 

Yanak makyajı nasıl yapılır?

Cilt makyajı bir bütün olarak yüzü boyutlandırmak için kullanılır. Doğru şekilde yapılan tüm makyajlar kusurlarınızı maksimum oranda kapatacaktır. Kadınlar çoğunlukla yanaklarını boyutlandırmayı tercih eder. Dolgun ya da ince yanakları toz veya kremsi yapıdaki kontür ürünleri kullanarak şekillendirmek mümkün. Yanak makyajı sizin kurtarıcınız olacaktır.

yanak makyajı


 

 Yanak Makyajı Nasıl Yapılır?

 

 İlk olarak yüzünüzü tanımalısınız. Yanaklarınızı inceltmek mi yoksa dolgunlaştırmak mı istediğinize karar verdikten sonra, birkaç makyaj tüyosundan yardım alabilirsiniz. Özellikle bilmeniz gereken ilk kural; cildinizde dolgun göstermek istediğiniz noktalara aydınlık renkler uygulamalısınız. Yüzünüzde ön plana çıkarmak istediğiniz noktalara ışıltılı ürünler kullanarak bu noktaları daha dolgun gösterebilirsiniz. Örneğin fondöteninizin içerisine bir miktar likit aydınlatıcı ekleyebilir ve ışıl ışıl bir cilde kavuşabilirsiniz. Yanak bölgenizin tepe noktalarına uygulayacağınız bir likit aydınlatıcı daha dolgun yanaklara sahip olduğunuz etkisini yaratabilir.

 

 Tüm bunlar yerine yanaklarınızı daha ince göstermek istiyorsanız aydınlık ürünlerden uzak durmalısınız. Daha koyu renkli allıklar ve bronzerlar kullanarak yanak bölgenizi inceltebilirsiniz. Elmacık kemiklerinizin altına uygulayacağınız bir kontür ürünü, aradığınız illüzyonu oluşturabilir. Bununla birlikte makyajının bir bütün olduğunu unutmamalısınız ve yüzünüzün diğer bölgelerine de aynı işlemi uygulamalısınız.

makyaj


 

 Gece ve Gündüz Yapılan Yanak Makyajı Aynı Mıdır?

 

 Bir kadın makyaj yaparken bildiklerinden şaşmamak ister. Ancak değişen moda ve trendlere de uyum sağlamak ister. Tüm bunları yaparken unutmamız gereken en önemli nokta, gece ve gündüz aynı makyajı uygulamamamız gerektiği. Sebebi ise şöyle; gün ışığı yapılan ağır makyajların daha plastik gözükmesini sağlar. Yüzünüze oturmamış bir makyaj ise sizi kusurlu bir cilt görüntüsü sunar. Bunu istemiyorsanız gündüz makyajlarınızda krem formüle sahip ürünlere yer ver verebilirsiniz. Krem allıklar, krem kontür ürünleri cildinizle bütünleşecek ve gün ışığında oldukça doğal duracaktır. Gece makyajlarınızda ise daha kapatıcı ürünler tercih edebilirsiniz. Bu ürünler gün ışığı ile buluşmayacağı için olduğundan daha doğal gözükecektir. Bol ışıltılı parlatıcılar ve allıklar kullanmayı tercih edebilirsiniz. Gece yüzünüze vuran ışıklar cildinizin parlamasını sağlayacaktır.

Jennifer Lopez makyajı makalemizi de okuyunuz.

 

 Yanak Makyajında Ne Kadar Ürün Uygulamalısınız?

 

 Yanaklara yapılan makyajın en büyük zorluklarından biri oranı tutturulamayan renklerin lekeli bir görünüm yaratmasıdır. Bu sorunu yaşamamak için kullanacağınız ürünü fırçanıza en az oranda almalısınız ve kademe kademe arttırarak sürmelisiniz. Her bir fırça darbesinde yanaklarınızı doğru bir ışık karşısına geçerek kontrol edin ve size yeterli olduğunu düşündüğünüz anda makyajınızı bitirin. Krem allıklar uyguluyorsanız parmaklarınızdan yardım alabilirsiniz. Makyajınızı kontrol etmesi daha kolay olacaktır. Krem ürünlerinizin daha kalıcı olmasını istiyorsanız, bir pudra ile üzerinden geçebilirsiniz. Gün içerisinde makyajınızı kısa aralıklarla yenilemek yerine krem ve toz ürün uygulaması yaparak tüm gün kalacak bir hale getirebilirsiniz.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar