Kot pantolon kemeri nasıl olmalıdır?

Günümüzde kemer kıyafetlerimizin olmazsa olmazı haline gelen bir aksesuar olurken kemer modellerinde çeşit ve seçenek olarak bir hayli fazlalaştı. Peki kot pantolonlarına uygun kemerler hangileridir? Kot pantolon kemeri nasıl olmalıdır?


kot pantolona uygun kemer



 Kot Pantolona Uygun Kemer Modeli Nasıl Olmalı?

 

 Kot pantolonuna uygun bir kemer ararken ilk akla gelen abartıdan uzak sadelik taşıyan bir kemerdir. Günlük hayatımızda rahat ve salaş giyimlerde genelde küçük tokalı sade deri kemer tercih ediliyor. Bu kıyafete abartıdan uzak bir hava katar.

Kışın hangi renk çanta kullanılır makalemizi de okuyunuz.

 

 Kot pantolona en çok yakışan kemerlerden biri de muhakkak ki kahve tonlarındaki kemerlerdir. Genelde kahve ve tonlarında kullanılan kemer, ayakkabı uyumu içinde çok önemlidir. Uyumsuzluk her zaman göz yorar ve şıklıktan uzak bir görüntü oluşturur. Kot pantolon için kemer kullanırken pantolon modeline göre kemer modeli de değişir. Mesela bol bir kot pantolon tercih ederseniz kemeriniz ince ve sade olursa şık bir görüntü oluşturmuş olursunuz. Kot pantolonunuz eğer dar olursa ince ve sade kemer ile birlikte büyük tokalı, kalın bantlı kemerle de size şıklık katacak ve dikkat çekecek güzellik yaratacaktır.


Kot pantolon kemeri nasıl olmalı?


 

 Erkekler İçin Kot Pantolon Kemeri

 

 Erkeklerde aksesuar kullanımı kadınlara göre az olduğu için kemer erkeklerin en önemli aksesuarlarından biridir. Mutlaka erkeler kot pantolona en uygun kemeri ararken daha kararsız kalabilirler çünkü her modelden kemer takılabilirken bu onları istemeden de rüküşlüğe itebilir. Erkek kot pantolonunda modelden daha çok renk seçeneği olduğu için ona uygun kemerde renk ağırlıklı olur.

 

 Mesela koyu kotlarda siyah kemer çok kullanılırken, en dikkat çeken kemer ise taba rengi kemerdir. Koyu kotta taba rengi kemer kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli detay ise ayakkabı ile uyumudur. Aksi takdirde uyumsuz renkler kullanılırsa rüküş bir görüntüyle birlikte moda ile alakasız bir görünüm ortaya çıkar. Bunun yanı sıra erkelerde kemer ön planda olduğu için kemerin kaliteli görünmesi de çok önemlidir. Suni deri kemerler çabuk deforme olurken hakiki deri kemerler uzun ömürlü olmakla beraber kaliteli bir görüntü sağlar ve yıpranmayı geciktirir.


kot pantolon kemeri


 

 Kadınlar İçin Kot Pantolon Kemeri

 

 Kadınlar eskiye oranla şimdi daha çok kemere dikkat ediyorlar. Bu yüzden kıyafetlerine uygun kemer kullanmak onlar için önemli bir hal almakta. Kadınlarda kemer modelleri erkeklere oranla daha çok bulunmaktadır. Bu yüzden kadınlar kemer seçiminde daha dikkatli olmalıdır. Kadınlar için kot pantolona uygun kemer ararken genel giyim tarzına da uydurmayı asla unutmazlar. Bu yüzden kemeri seçerken aynadan yansıyan görüntü onlar için büyük bir önem taşır. Kadınlar kot pantolona uygun kemer ararken dikkat etmeleri gereken şeyler; kemerin boyutu, modeli ve tokasıdır. Dar bir kot pantolon giydiğinizde pantolonun dikkat çekmesini istiyorsanız kemerin tokasına dikkat etmeniz gerekir. Kemer tokası abartıdan uzak, kemeri ve kot pantolonu tamamlayacak bir model olmalı.

Kot pantolon kemeri nasıl olmalı, seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var:

  1. Malzeme: Kot kemerleri tipik olarak deri veya kanvastan yapılır. Deri kemerler daha resmidir ve gündelik bir kıyafeti giydirebilirken, kanvas kemerler daha gündeliktir ve günlük kullanım için iyi bir seçimdir.

  2. Genişlik: Kot kemerlerinin genişliği tipik olarak 1 ila 2 inç arasındadır. Vücut ölçülerinize ve kot pantolonunuzun genişliğine uygun bir kemer seçin.

  3. Renk: Kot pantolonunuzun veya ayakkabılarınızın rengine uygun bir kemer seçin. Siyah kuşaklar, koyu renk kotlarla iyi görünürken, kahverengi kemerler, açık renk kotlarla iyi görünür.

  4. Tarz: Kot kemerler, klasik, batı ve gündelik dahil olmak üzere çeşitli tarzlarda gelir. Kişisel zevkinizi ve elde etmeye çalıştığınız görünümü yansıtan bir stil seçin.

  5. Sığdırma: Kemerin beline iyice oturduğundan emin ol. Rahat olmalı ama çok sıkı olmamalı ve toka göbek deliğinizin ortasına oturmalı.

Unutmayın, en önemli şey içinde kendinizi rahat ve güvende hissedeceğiniz bir kemer seçmektir. Size en uygun kemeri bulmak için birkaç farklı kot pantolon kemeri denemekten korkmayın.

 

0 Yorumlar