Epilasyon Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

 

Epilasyon çeşitleri

Her kadının hayat boyu mücadele ettiği sorunların başında da istenmeyen tüyler gelir. Eskiden çok daha zor ve karmaşık yöntemlerle çözülmeye çalışılan bu sorun neyse ki teknolojinin gelişmesi ile birçok çözüm alternatifine kavuştu. Biz de sizler için epilasyon çeşitleri nelerdir, hangileri sağlıklıdır, nerede nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını araştırdık bir araya getirdik. O halde hemen epilasyon çeşitlerine başlayalım…

Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?

İğneli klasik yöntem epilasyon; epilasyon yapılacak bölge alkolle temizlendikten sonra ince bir iğne ile kıl köküne elektrik verilir. Jilet ya da tüy dökücülerle kalınlaştırılan bu tüylere diğerlerine göre daha fazla elektrik verilmesi gerektiği için daha fazla acı duyulabilir. Fakat bu işlemi kolaylaştırmak için epilasyon yapılacak bölgeye uygulanabilecek uyuşturucu ve ağrı kesici kremler vardır. Eğer çok acı çekiyorsanız operasyon başlamadan mutlaka bu kremlerin kullanılmasını sağlayın. Bu epilasyon seansları yüz bölgesi için haftada bir, diğer bölgeler için bir buçuk iki haftada bir tekrarlanır. Seans süresi bölgeden bölgeye değişir. Bu epilasyon yöntemi sadece hamile kadınlarda uygulanamaz.

Epilasyon yöntemleri


Blend Epilasyon Yöntemi

Epilasyon çeşitleri arasında bulunan Blend yöntemi epilasyonda ise, iğneli klasik yönteme çok benzer. Aynı şekilde iğne ile ulaşılan kıl köküne yine elektrik verilir fakat bu elektrik akımından sonra da yüksek frekans verilir. Bu frekans verme işlemi diğer yönteme göre daha uzun sürebilir. Verilen bu frekans ile kıl kökünde bir su oluşur ve bu kıl kökünün dönmesini sağlar. Bu epilasyon yönteminde temel farklılık ise epilasyon yapıldıktan sonra yirmi dört saat içinde cilde su ve fondöten değdirilmemesi gerekir. Aynı zamanda 48 saate kadar da cilde sabun değdirmemeniz gerekir. Blend yöntemi epilasyon hamile kadınlarda, vücudunda platin olanlarda, regl döneminde ve yüksek tansiyonu olan hastalarda uygulanamaz.

Bio aktif sistem epilasyon; diğer epilasyon çeşitlerinden farklı olarak bu yöntemde epilasyon yapılacak bölgeye üç gün üst üste özel bir bitkisel krem sürülür. Bu sürede kesinlikle su ile temas olmaz. Üç gün krem ile yumuşayan tüyler sir ağda ile alındıktan sonra aynı bölgeye tekrar bu bitkisel krem sürülür. Ardından epilasyon aletinin bob başlığı ile bu bölgeye masaj yapılır. Bu masaj 15 dakika kadar sürer. Aslında bu yöntemde amaç tüyleri zayıflatmak ve bu şekilde yok etmektir. Bu epilasyon yöntemi ile tüyler yaklaşık altı ay ile bir yıl içerisinde yok olmaya başlar.

Epilasyon yöntemi


Radyo Frekanslı Yöntem

Radyo frekanslı epilasyon yöntemi; ses dalgalarının gönderildiği kıl köklerinde ısıya dönüşen bu dalgalar aynı şekilde kıl köklerini yakar. İz bırakmayan ve hiç acı vermeyen bu epilasyon yöntemi uygulamasından sonra denize girilebilir, güneşe çıkılabilir hiçbir sorun olmaz. Seans ve uzunluk tamamen tüylerin yoğunluğu ve durumuna göre değişir. Ancak genel olarak altı ay içerisinde sonuç alınmaya başlanır.

Epilasyon, kadınlar ve erkekler için en popüler güzellik işlemlerinden biridir. Epilasyon, istenmeyen tüylerin kökünden alınmasıdır ve birçok farklı yöntemle yapılabilir. Bu yöntemlerin her biri, farklı özelliklere sahiptir. Bu yazıda, epilasyon çeşitleri ve özellikleri hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon, en popüler epilasyon yöntemlerinden biridir. Lazer epilasyon, lazer ışınları kullanarak tüyleri kökünden alır. Bu yöntem, kalıcı epilasyon yöntemleri arasında yer almaktadır. Lazer epilasyon, cilt tipine, tüy yapısına ve tüy rengine göre farklı seans sayıları gerektirebilir. Lazer epilasyon, ağrılı bir işlem olabilir ancak anestezik kremler kullanılarak ağrı azaltılabilir.

IPL Epilasyon

IPL epilasyon, lazer epilasyon ile benzer bir yöntemdir. IPL, yoğun ışık teknolojisini kullanarak tüyleri kökünden alır. Lazer epilasyona göre daha ucuz ve daha az ağrılı bir yöntemdir. IPL epilasyon, cilt tipine, tüy yapısına ve tüy rengine göre farklı seans sayıları gerektirebilir.

Elektroliz

Elektroliz, kalıcı bir epilasyon yöntemidir. Elektroliz, bir iğne aracılığıyla tüy köküne elektrik akımı verilerek tüyün kökünü öldürür. Elektroliz, lazer epilasyona göre daha ucuz bir yöntemdir. Ancak elektroliz, lazer epilasyona göre daha fazla seans gerektirebilir.

Ağda Epilasyon

Ağda epilasyon, en yaygın kullanılan epilasyon yöntemlerinden biridir. Ağda, sıcak ya da soğuk olarak uygulanabilir. Ağda epilasyon, kısa sürede yapılabilen ve birçok farklı bölgede kullanılabilen bir yöntemdir. Ancak ağda epilasyonu, tüylerin yeniden çıkması için köküne zarar vermez, bu nedenle sık sık uygulanması gerekebilir.

Epilasyon Kremleri

Epilasyon kremleri, kısa sürede etkili olabilen bir epilasyon yöntemidir. Epilasyon kremleri, tüylerin kökünü öldürmez, ancak tüylerin dış yüzeyini çözer ve kolayca çıkarılmasını sağlar.

Göz tipine göre makyaj yapma teknikleri makalemizi de okuyunuz.

Foto epilasyon yöntemi; temelde lazer epilasyon gibi kıl köklerine ışığın yoğun biçimde verilmesi ve kıl köklerinin öldürülmesidir. Fakat lazer epilasyondan farklı olarak burada verilen ışınlar lazer epilasyona göre daha düşüktür. Işınların önüne cildin özelliklerine göre bazı filtreler konur. Epilasyon yapılmadan önce bu bölgede oluşacak acı ve kızarıklığı engellemek için önceden bu bölgeye bir miktar buz konur. Epilasyon çeşitleri arasında olan bu epilasyon yönteminde tenin ve tüylerin rengi çok önemlidir. Çünkü ışınların deri içinde tüyleri ayırt edebilmesi görebilmesi gerekir. Açık tenli fakat koyu renk tüylü kişiler için bu yöntem çok uygunken örneğin zenciler için bu epilasyon yöntemi uygulanamaz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar