Google backlink reddetme aracının güncellenmesi

Sitemize verilen backlinklerden zaman zaman hepimiz şikayetçi olmaktayız. Bu gibi durumlarda Google Backlink Reddetme aracı yani Google Disavow Tool işimize yaramaktadır. Google backlink reddetme aracının güncellenmesi zaman zaman mutlaka yapılmalıdır.

 Google Backlink Reddetme Aracı Nedir?

Backlink reddetme aracı, web sitelerine gelen uygunsuz bağlantılar yüzünden sitenin değerinin düşmesini önleyen bir araçtır. Bir sitenin spam olmaması için, saldırılara maruz kalmamak ve ceza almamak için web masterlar tarafından çok kullanılan bir araçtır.



bağlantıları reddetme


Google Backlink Reddetme Aracının Güncellenmesi Hakkında Her Şey

İlk defa nasıl backlink reddedileceği hakkında bir çok kaynak mevcut fakat ikinci kere dosyayı nasıl güncelleyeceğinizi bilemiyorsanız makalemiz tam size göre. Genel olarak önceden yüklediğimiz dosyayı indirerek tekrar yeni backlinkleri eklemek gerekmektedir. Yeni dosya yüklemek ya da önceki dosyayı silmek önceki bağlantıların Google tarafından dikkate alınmayacağı anlamına gelir. Bu şekilde de siteniz kötü backlinklerden dolayı performans kaybına uğrar. 

Google Backlink Reddetme Aracının Güncellenmesi


Şimdi Google Backlink reddetme aracının güncellenmesi nasıl yapılır kısaca anlatalım.

Önceki reddetme dosyanızın bir kopyasını indirmek için "İndir" i tıklayın

Belirlediğiniz yeni backlinkleri kopyalayıp yapıştırarak bu dosyaya ekleyin.

Yeni, güncellenmiş reddetme dosyanızı .txt dosyası olarak kaydedin.

Reddetme Aracında tekrar "Dosya Seç" i tıklayın.

Yeni reddetme dosyanızı bulun.

Bunu yükleyin ve "Gönder" i tıklayın.

Kırmızı "Results" kutusu, Google'dan, reddetme dosyanızı başarıyla gönderdiğinizi ve sıfır hata içerdiğini belirten bir mesaj gösterecektir. Ayrıca, Google Search Console hesabınızdaki Mesajlar bölümüne bir mesaj gelecektir. Google Backlink Reddetme Aracının Güncellenmesi zor değil fakat yapılması gereken bir işlemdir.

Blog yazısı nasıl planlanır makalemizi de okuyun mutlaka.

Google'ın web sitenizi bir sonraki taramasında, reddetme dosyanız dikkate alınacak ve bu bağlantılar, geri bağlantı profilinizin bir parçası olarak değerlendirilmeyecektir.

0 Yorumlar