Açık raflar

Açık raflar ana yaşam alanlarının en çok tercih edilen dekorasyon seçenekleri arasında yer alır. Zaman içinde dağılan raflar sıkıcı bir görüntünün ortaya çıkmasına neden olur. Rafları kendi içinde bir düzene sokarak hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Rafların olması gerektiği gibi sadece ve düzenli bir görünüm almasını istiyorsanız siz de bir sabah raflarınızın karşısına geçerek düzenleme çalışmalarına başlayabilirsiniz. İşe raf üstünde duran her şeyi yerinden kaldırarak başlayabilirsiniz. Düzenleme çalışmaları rafların ve üzerinde duran eşyaların tozlarının alınması için de ideal bir ortam sağlar.

Açık raflarda düzen


Açık Raflar İçin Düzen Geliyor

Rafların üzerinde duran nesneleri aşağı indirerek kendi içinde yeni bir düzenleme yapabilirsiniz. Bu çalışmada evin diğer odalarına da göz atabilir ve etrafa atılmış küçük objeleri bir araya toplayabilirsiniz. Rafları temizleyerek yeniden yerleştirme işini en geç iki ayda bir tekrarlamanız gerektiğini unutmayın!

·         Yeni bir düzen mekânda kullanılan eşyaların yeni gibi algılanmasını sağlar.

Süsleme yaparken düzenleme de yapın. Dekoratif kutular ve kitap tutucular raf ünitelerinin düzene girmesini sağlar. Açık raflarda kullanılacak katlı evraklıklar her türlü belgenin korumalı saklanmasına yardımcı olur. Açık raf olarak kullandığınız ünitenin arkalığı yoksa sırt kısmına gelen duvarı farklı ve mekânla kontrast oluşturacak şekilde boyayabilir ya da duvar kâğıdı kaplayabilirsiniz. Bu yöntem rafa olan vurgunun artmasını sağlayacaktır.

·         Çerçevelerdeki fotoğrafların mevsime göre değiştirilmesi ev içinde yenilikler yapılmış olmasını sağlar.

Bu nedenle hem yatay hem de dikey olarak kullanılabilecek çerçeve modeli kullanmanız gereklidir. Küçük objelerin derli toplu durması için bir tepsiden yararlanabilirsiniz. Dikkatin aksesuarlar üzerine toplanmasını sağlayacak olan bu uygulama, mutfakta da kolaylıkla uygulanabilir.

Mutfakta açık raf düzeni


Neyi, Nerede ve Nasıl Kullanabilirsiniz?

Açık raf ünitesine konacak rafları dikey ve arka arkaya konumlayabileceğiniz gibi yatay olarak tek yönde de sergileyebilirsiniz. Aynı rafta iki türlü kullanım ise rafa ve mekâna hareketlilik kazandırır. Renk algısını pekiştirmek için raflara yerleştirdiğiniz ürünlerde belli temalar üzerinde yoğunlaşmalısınız.

·         Sizin için değerli olan küçük objelerin kaybolmasından korkuyorsanız o zaman bir kitap öbeğinin üstüne yerleştirebilirsiniz.

Açık raflarda dekoratif objelerin yanı sıra küçük tabloları da sergileyebilirsiniz. Bu aşamada tabak tutucularından yararlanabilirsiniz.Evrak dosyaları için en ideal raf katı en alt bölümdür. Dekoratif kutular ve renkli karton dosyalardan yararlanarak görsellik açısından yaratmak istediğiniz zenginliğe kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Minik daireler yatırımcının ilgisini çekiyor makalemizi de okuyunuz.

0 Yorumlar