En Lezzetli Cheesecake Tarifi! Yaban Mersinli Cheesecake Nasıl Yapılır?
Sizlere vereceğimiz bu en
lezzetli Cheesecake tarifi ile lezzetine doyulamayan nefis bir meyveli
Cheesecake yapacaksınız.Yapılışı oldukça pratik ve bir o kadarda kolay
olan bu Cheesecake tarifimizi farklı meyvelerle de yapabilirsiniz. Eminiz
ki, bir kere yaptıktan sonra hem siz yeniden yapmak isteyeceksiniz hem de
tadına bakan misafirleriniz sizden bu tarifi isteyecekler. Şimdi, yaban
mersinli Cheesecake nasıl yapılır, tarifini verelim!
Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi!
Gerekli Malzemeler:
·
120 gram tereyağlı bisküvi,
·
50 gram dövülmüş badem,
·
85 gram tereyağı,
·
900 gram labne peyniri,
·
330 gram toz şeker,
·
35 gram nişasta,
·
180 gram sıvı krema,
·
3 adet yumurta,
·
1 paket vanilya,
Üzeri İçin Gerekli
Malzemeler:
·
150 gram taze yaban mersini,
·
75 gram toz şeker,
·
3 tatlı kaşığı içme suyu.
Süslemek İçin:
·
250 gram taze yaban mersini.
Yaban Mersinli Cheesecake Nasıl Yapılır?
·
Yaban mersinli Cheesecake
yapmak için öncelikle tabanında kullanılacak olan bisküviler blender ile
ufalanır.
·
Önceden eritilerek ılıtılan tereyağının
içerisine ufalanan bisküvi ve ufalanan badem eklenerek hafifçe yoğrulur.
·
Hazırlanan bu taban karışımı, kelepçeli bir
kabın içerisine dökülür ve bir bardak yardımıyla bastırılarak düzleştirilir.
·
180 derece fırında hafif pembeleşene kadar
takriben 10 dakika kadar pişirilir.
·
Cam bir kâse içerisine 600 gram labne peyniri
ve şekerin yarısı eklenerek takriben 2,5 – 3 dakika kadar, mikser düşük ayara
getirilerek çırpılır.
·
Peynir ve şeker çırpıldıktan sonra içerisine
nişasta, kalan 300 gram labne peyniri ilekalan şekerde eklenir ve çırpma
işlemine devam edilir.
·
Vanilya ilave edilir ve krema da yavaş yavaş
eklenerek mikser ayarı değiştirilmeden çırpılır.
·
En son 3 yumurta kırılır ve karışım tekrar çırpılır
ve Cheesecake pişirilmek üzere hazır hale gelir.
·
Pişirme işlemine geçmeden önce fırından
çıkartılan bisküvi tabanı soğuduktan sonra, kelepçeli kalıbın dışı alüminyum
folyo ile kaplanır.
·
Bisküvili Cheesecake tabanının üzerine
hazırlanan peynirli karışım dökülür.
·
Bir fırın tepsisinin içine kelepçeli kalıp
konur ve alttaki fırın tepsisine su dökülür.
·
180 derece fırında takriben 60 dakika süreyle
pişirilir.
·
Küçük bir tencere içerisine konulan 3 tatlı
kaşığı içme suyu, 150 gram taze yaban mersini ve 75 gram toz şeker kısık ateşte
pişirilir.
·
Pişirilen Cheesecake’in üzerine, pişirilen
yaban mersini dökülerek bir pasta bıçağı yardımıyla düzeltilir.
· En son en üste 250 gram taze yaban mersini Cheesecake dizilir.
·
Buzdolabında birkaç saat soğutulduktan sonra
ikram edilmek üzere servise hazır hale gelir.
Afiyet olsun… Hangi makarnaya hangi sos kullanılır makalemizi de okuyunuz.
Yorumlar
Yorum Gönder