Makarna için kullanılacak sos

Makarna çok sevilen ve sıklıkla tüketilen bir yemek çeşididir. Makarnadan daha fazla lezzet almanın tek yolu ise makarna için kullanılacak sos seçiminin doğru yapılmasından geçer. Evlerimizde sıkça kullandığımız tel ve arpa şehriyeler çorbalara çok yakışır. Çiçek şehriyeler ise pirinç pilavının içerisine renk katar.

Hangi Makarnaya Hangi Sos Seçimine Dikkat!

Kelebek makarna olarak halk arasında sevilen bir çeşit olan farfalle, özellikle makarna salatalarına çok yakışır. Soğuk olarak tüketilen makarna salataları içerisine mevsime uygun haşlanmış sebzeler konularak zenginleştirilebilir. Makarna için kullanılacak sos seçimini doğru yaparak makarnayı ana öğün olarak tüketebilmek mümkündür.

·         Besleyici değeri yüksek olan makarna, sebzelerle veya tavuk ve etlerle birleştirilerek mükemmel bir yemek olur.

Burgu makarna çeşidi, sosu çekme özelliği sayesinde özellikle sulu ve sebzeli soslar için çok uygun olur. Kalem diye adlandırılan penne makarna iri taneli sebzeli soslar için en ideal seçimdir. Sosu içine alan yapısı ile boru tipli makarnalar hem formunu kaybetmez hem de sosu yeterince içine çeker.

Makarna sosu


İştah Açan Lezzetler

Spaghetti makarna özellikle çocukların favori çeşididir. Her türlü makarna için kullanılacak sos modeline uygun olan spaghetti özellikle domatesli ve kıymalı soslar ile mükemmel birliktelik sağlar. Daha yassı ve kalın olan fırın makarna modeli ile peynirli veya isteğe göre bolonez soslu makarnalar pişirilebilinir.

Makarna, İtalyan mutfağının en önemli yemeklerinden biridir. Dünyanın birçok ülkesinde sevilerek tüketilen makarnanın sosu ise, makarnanın tadını tamamlayan en önemli öğelerden biridir. Hangi makarnaya hangi sos kullanılacağı konusu ise, makarna yapımı kadar önemlidir. Bu yazımızda, hangi makarnaya hangi sos kullanılacağı hakkında bilgi vereceğiz.

Spagetti: Spagetti, İtalyan mutfağının en popüler makarna çeşitlerinden biridir. Bol sulu soslarla iyi bir uyum sağlar. Özellikle domates soslu spagetti veya bolonez soslu spagetti, spagettiye en çok yakışan sos çeşitlerindendir.

Fettuccine: Geniş yapraklı fettuccine, krema bazlı soslarla en uyumlu makarna türlerinden biridir. Alfredo soslu fettuccine veya mantar soslu fettuccine, fettuccineye en uygun sos seçenekleridir.

Ravioli: Ravioli, içi doldurulmuş makarna mantarlarıdır. Genellikle, tereyağlı soslarla servis edilir. Özellikle, ıspanaklı ravioli ve tavuklu ravioli, tereyağlı soslarla en uyumlu ravioli türlerindendir.

Linguine: Linguine, spagettinin daha ince versiyonudur. Deniz ürünleri ve deniz mahsulleri soslarıyla en uyumlu makarna türlerindendir. Özellikle, midye soslu linguine ve karides soslu linguine, linguineye en uygun sos seçenekleridir.

Farfalle: Kelebek şeklindeki farfalle makarnası, baharatlı soslarla iyi bir uyum sağlar. Özellikle, domates ve kırmızı biber soslu farfalle, farfalleye en uygun sos çeşitlerindendir.

Penne: Kalemi andıran penne makarnası, etli soslarla iyi bir uyum sağlar. Özellikle, salsiccia (Italyan sosisi) soslu penne ve acılı et soslu penne, penneye en uygun sos seçenekleridir.

Gnocchi: Patates topları gibi görünen gnocchi, genellikle tereyağlı ve parmesan peynirli soslarla servis edilir. Özellikle, pestolu gnocchi ve mantar soslu gnocchi, gnocchiye en uygun sos seçeneklerindendir.

Sonuç olarak, hangi makarnaya hangi sos kullanılacağı konusu, makarna yapımı kadar önemlidir. Makarna ve sos arasında bir uyum yakalanması, makarnanın lezzetini daha da arttıracaktır.

Mevlevi pilavı tarifimizi de okuyunuz.

Ülkemizin vazgeçilmezi mantı makarna modeli üzerine serpiştirilecek kavrulmuş kıyma, yoğurt sos ve kızdırılmış yağ ile harika bir akşam yemeği hazırlamak mümkündür. Şimdiden afiyet olsun. 

0 Yorumlar