Ojenin Kalıcı Olması İçin Öneriler

 

Ojenin kalıcı olması için öneriler

Kadınların vazgeçilmezlerinin başında gelenlerden biri de hiç kuşkusuz el bakımıdır. El bakımı arasında en önemli olanlardan biri de manikürdür. Bu noktada bu güzel ellerin, yeni sürdüğünüz ojenizin daha uzun süre kalması için dikkat edilmesi gereken pek çok detay vardır. İşte ojenizin çabuk çıkmaması, manikürünüzün uzun süre dayanması için, ojenin kalıcı olması için yapmanız gerekenler ve öneriler.

Manikürün kalıcı olması


Ojenin Kalıcı Olması İçin Neler Yapılmalı?

Manikürünüzün yanına güzel bir el masajı da ekleniyorsa sizin için hem güzelleştiren hem de rahatlatan bir ritüel haline gelir. Bir kadının yaşının belli olduğu en belirgin yerlerden biridir elleri. Bu yüzden manikürün de dahil olduğu el bakımı kadınlar için vazgeçilmez bir bağlılıktır. Ayrıca manikür yapılmış ve ojesi yeni sürülmüş eller fazlasıyla keyif verir. Bu noktada bu güzel ellerin, yeni sürülen ojenin daha uzun süre kalması için pek çok detaya dikkat etmeniz gerekir. İşte sizlere ojenizin çabuk çıkmaması, manikürünüzün dayanması için yapmanız gerekenler ve önerilerimiz.

En başta belirtmemiz gereken eğer ojenizin uzun süre dayanmasını istiyorsanız ilk şart tırnak bakımınızı düzenli olarak yaptırmanız gerekir. Bu durumlar ilerlediği takdirde tırnaklarınızı kaybetmeye kadar gitmektedir. Bu yüzden tırnak bakımınız oldukça önemlidir.

Tırnak bakımınızın en önemli adımlarından biri yaptırdığınız manikürdür. Eğer tanıdığınız ve işinin ehli olan kişiler varsa tırnaklarınızı ona teslim etmekte hiç çekinmeyin. Bunun yanında çok kötü manikür yapan ve tırnaklarınızı tehlikeye sokan birçok kişi bulunmakta. Gelelim esas konumuza, daha uzun süre dayanan oje istiyorsanız manikürünüzün de dayanıklı olması en büyük şart. Kısa zamanda tırnak etleriniz çıkmaya, atmaya başlıyorsa en güzel ojeyi en iyi şekilde de sürseniz istediğiniz görünümü hiçbir zaman bulamazsınız. Kırılan, soyulan, sertleşen ve kısa zamanda çıkan tırnak etleri bakımlı bir kadının kesinlikle istemeyeceği türden.  Şimdi gelelim sürdüğünüz ojenin çabuk çıkmaması ve ojenizin daha kalıcı olması için önerilerimize.

Ojenin kalıcı olması için öneriler


1- Tercihiniz Her Zaman Kısa Tırnaklar Olsun

Hem daha hijyenik olduğu hem de kullanım kolaylığı sağladıkları için tercihiniz her zaman kısa tırnaklar olmalıdır. Zira tırnaklar uzadıkça kırılma ve çatlama riskleri artıyor. Tırnaklarınız uzun olduğu takdirde daha çok hasar görmektedir. Bu durumda ojenizin daha kısa zamanda soyulmasına neden olmaktadır.

2- Kalın Baz Kat Sürmeyin

Sadece kalın baz için değil bu durum sürdüğünüz ojenin her katı için geçerlidir. Kalın baz sürmek için katmanların ince sürülmesi ve bir kat kurumadan diğer katın sürülmesi şarttır. Aksi takdirde kolayca şişip, soyulabilir. Ojenin kalıcı olması için bu detaya dikkat etmemiz gereklidir.

3- Uçlara Final Dokunuşu

Aslında birçok manikürcü bunu yapar. Bu olay şeffaf oje ile de yapılabilir. Bu soyulmayı aza indiren bir ipucudur.

4- İlk 12 Saat Sıcak Sudan Uzak Durun

Sürülen oje ilk başta kurumuş gibi gelse de aslında ilk 12 saat halen yıpranmaya daha müsait durumdadır. Özellikle yeni yaptırdığınız manikür sonra sonrasında da bir süre sudan uzak durmanızda fayda vardır. Bu durum ojenizin ve tırnak etlerinizin yumuşamasına ve daha kolay hasar görmesine sebep olur. Ojenin kalıcı olması için önerilerimizin efsane tırnaklarınızın ününe ün katması dileğimizle Tatil sonrası saç bakımı makalemizi de okumanızı öneriyoruz.

Kalıcı Oje Tavsiyeleri

Jel oje olarak da bilinen kalıcı oje, uzun süre kalıcı ve dayanıklı oje isteyenlerin popüler bir tercihi haline geldi. Normal ojeden farklı olarak, kalıcı oje UV veya LED lamba altında kürlenir, bu da onu kırılmaya karşı dayanıklı ve iki haftaya kadar dayanabilir hale getirir. Bu yazımızda, kalıcı oje için göz önünde bulundurmak isteyebileceğiniz bazı önerilerde bulunacağız.

  1. OPI GelColor: OPI, oje endüstrisinde iyi bilinen bir markadır ve GelColor serisi de bir istisna değildir. OPI GelColor, çeşitli renk ve yüzey seçenekleriyle, kolay uygulanması ve uzun süre kalıcı olmasıyla bilinir.

  2. CND Shellac: CND Shellac, bir başka popüler kalıcı oje markasıdır. 14 günlük aşınma süresine sahip CND Shellac, talaşa dayanıklı formülü ve çok parlak kaplamasıyla bilinir.

  3. Essie Gel Couture: Essie, oje endüstrisinde sevilen bir markadır ve Gel Couture serisi uzun ömürlü ve parlak bir görünüm sağlar. Cilanın uygulanması kolaydır ve taban kat gerektirmez, bu da onu zaman kazandırır.

  4. Gelish: Gelish, geniş bir renk ve yüzey yelpazesi sunar ve LED kürlemeli cilaları, dayanıklılığı ve uzun ömürlü olmasıyla bilinir.

  5. Sally Hansen Mucize Jel: Sally Hansen's Miracle Gel, UV veya LED lamba kullanmadan jel benzeri bir görünüm isteyenler için harika bir seçenek. Geniş bir renk ve bitiş yelpazesine sahip olan Sally Hansen Miracle Gel, 14 güne kadar kalıcılık sağlar ve taban kaplama gerektirmez.

Kalıcı bir oje seçerken, markanın itibarını, mevcut renk ve cila yelpazesini ve uygulama kolaylığını göz önünde bulundurmak önemlidir. Tırnaklarınızın sağlığını korumak için üreticinin uygulama ve çıkarma talimatlarına uymanız da önemlidir.

Sonuç olarak kalıcı oje, uzun süre kalıcı ve dayanıklı bir oje seçeneği sunar. Mevcut çeşitli markalar ve cilalar ile ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize uygun bir kalıcı oje bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Sağlıklı ve uzun ömürlü bir manikür sağlamak için üreticinin talimatlarına uymayı ve tırnaklarınıza gereken özeni göstermeyi unutmayın. Ojenin kalıcı olması için öneriler ve kalıcı oje tavsiyelerimiz için yorumlarınızı merak ediyoruz.

Yorumlar

  1. Tırnaklarda adeta sanat eserine dönüşmüş gibi. Önerilerin için teşekkürler çok faydalı bir post not alıyorum hemen

    YanıtlaSil
  2. Merhaba

    Bloggerlar olarak telegram grubunda buluştuk, yazılarımızı ordan paylaşıyoruz, daha fazla kişiye ulaşıyoruz. Telegramda kimseye numaranızı vermiyorsunuz zaten google plus grupları gibi düşünün. Grubun adı Blogger Türkiye. Eğer katılırsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar