Tatilde Yıpranan Saçlar İçin Tatil Dönüşü Saç Bakımı

 

Tatil dönüşü saç bakımı

Deniz, kum, güneş, tatil… Her şey çok  güzel ama tuzlu su, havuz suyu ve güneş yüzünden yıpranan saçları hiç düşünmüyoruz. Saçlar, hem güneş hem de havuz suyu içerisinde bulunan kimyasallar nedeni ile tatil boyunca zarar görüyor ve yıpranıyor. Peki, tatilde yıpranan saçlar için nasıl bir bakım uygulanmalı? Tatil dönüşü saç bakımı nasıl olmalı?

İşte tatil dönüşü saç bakımı için öneriler…

Saçlarınızın bakımını tatilden sonra yapmak yerine tatile çıkmadan önce önlem almak saçınız için daha faydalı olacaktır. Özellikle hint ve argan yağı maskeleri ile tatil öncesinde saçlarınıza bakım yaparak saçlarınızı tatile hazırlayabilirsiniz. Eğer benim maske yapmaya zamanım yok çok yoğun biriyim diyenlerdenseniz, o halde bir parça pamuğu hint yağına batırın ve daha sonra bunu tarağınızın arasına yaydırın. Saçlarınızı bu şekilde taradıktan sonra biraz bekleyin ve saçlarınızı durulayın. Saç deriniz ve saç uçlarınız bu sayede ihtiyacı olan nemi kazanacaktır.

Tatil dönüşü saç bakımı


İkinci adım ise saç kremi ve şampuan…

Tatil dönüşü saç bakımı için yapabileceğiniz diğer yöntemler neler? Normalde kullandığınız saç kremi ve şampuan yeterince nem dengesini korumayabilir. Bu nedenle tatil öncesinde nem dengesini koruyan, saçları güçlendiren saç kremi ve şampuan seçmenizde yarar var. Ayrıca saç bakım serumları da kullanmanız saçlarınızı daha da güçlü hale getirecektir. Tatil öncesinde saçlarınıza ısı uygulamamaya da özen gösterin.

Saç bakımının en önemli unsurlarından biri de beslenme. Saç derinizin de beslenmesi için içeriğinde B12 ve A vitamini bulunduran balık, fındık, somon, tavuk ve zeytinyağı gibi besinleri bol bol tüketmelisiniz. Gün içerisinde yeteri kadar su tüketmeyi de kesinlikle ihmal etmeyin.

Güneş tatil boyunca hem teninizi hem de saçlarınızı etkileyecektir. Ama nedense ten için bütün önlemler alınırken, saçlara aynı özen gösterilmez. Nasıl, plaja gitmeden önce güneş kremi sürmeyi ihmal etmiyorsanız saçlarınız için de koruyucu krem ve sprey kullanmayı ihmal etmeyin. Ayrıca güneşlenmeden önce mutlaka saçlarınızı deniz suyundan arındırmak için duşunuzu alın.

Şapka kullanarak saçlarınız için ekstra önlem de alabilirsiniz. Eğer klorun saçlarınıza zarar vermesini istemiyorsanız, havuza girerken de bone takmaya özen gösterin. Havuz içerisinde bulunan klor ve diğer kimyasallar saçlarınızı kurutur, matlaştırır ve kopmasına neden olabilir.

Zeytinyağı ile cilt bakımı nasıl yapılır? makalemizi de okuyunuz.

Tatil boyunca alacağınız bu önlemlerden başka tatil dönüşü için de saçlarınız için yapmanız gerekenler var. Öncelikle saç uçlarınızdan biraz kestirin ve kırıkların giderilmesini sağlayın. Daha sonra ise yumurta sarısı ve zeytinyağını bir kap içerisinde çırparak, matlaşan saçlarınıza uygulayın. Bu sayede saçlarınıza kaybettiği parlaklığı geri kazandırabilirsiniz. Saçlarınıza Hindistan yağı ile de nem kazandırmanız mümkün. Saç bakım ürünlerinizi de nemlendirme ve güçlendirme özelliği olan ürünler arasından seçin. Tatil sonrasında bu bakımlar saçlarınıza iyi gelecektir. Ama siz yine de tatile çıkmadan önce önlemlerinizi almayı ihmal etmeyin. Tatil dönüşü saç bakımı sizin için kabus olmasın.

Yorumlar

  1. Ben de yeni başladım blog yazmaya umarım güzel şeyler paylaşabilirim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar