Döner tarifi

İsteyen herkes evde pratik ve sağlıklı bir döner tabağı hazırlayabilir. Yaklaşık olarak yarım saatte servis edilebilecek lezzet, damak tadına uygun olarak farklı garnitürlerle servis edilebilir.

Ev Yapımı Döner İçin Gerekli Malzemeler

·         Yarım kilo antrikot

·         2 yemek kaşığı yoğurt

·         Yarım çay bardağı zeytinyağı

·         1 yemek kaşığı dağ kekiği

·         1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Kıyma Harcı İçin

·         Yarım kilo kıyma

·         2 adet kuru soğan

·         1 çay kaşığı tuz

·         Karabiber

Ev Yapımı Döner Tarifi

1-   Dana antrikot çok ince şekilde dilimlenir. Bu aşamada kasabın eti bu şekilde hazırlaması da istenebilir.

2-   Yoğurt, zeytinyağı ve tüm baharatlar karıştırılır ve etler bu sosla marine edilir.

3-   Kıyma köfte gibi hazırlanır ve çok iyi yoğurulur.

4-   Bir streç üzerine et ve kıyma parçaları sırasıyla döşenir.

5-   Malzemeler sıkıca rulo yapılır ve karışım derin dondurucuda en az 3 saat bekletilir.

6-   Pişirilmeden önce oda sıcaklığına gelmesi beklenen döner çok ince şekilde kesilir.

7-   Damak tadına göre kuyruk yağıyla tavada ısıtılan döner yaprakları servise hazırdır.

Döner tabağı


Püf Noktası

Derin dondurucudan alınan etin sadece kullanılacak kısmı ayrılarak kalanı aynı şekilde muhafaza edilebilir.

Ramazan ayında kilo vermek mümkün makalemizi de okuyunuz.

Servis Önerisi

Evde hazırlanan döner; İskender, pilav üstü, dürüm veya tombik ekmek içine konarak servis edilebilir. Hazırlanacak tabağa uygun olarak patates kızartması, domates sos, turşu, garnitür ya da acılı salça tabak yanına konabilir. Afiyet olsun.

2 Yorumlar