Evde Lezzetli Döner Yapılabilir mi?
İsteyen
herkes evde pratik ve sağlıklı bir döner
tabağı hazırlayabilir. Yaklaşık olarak yarım saatte servis edilebilecek
lezzet, damak tadına uygun olarak farklı garnitürlerle servis edilebilir.
Ev Yapımı Döner İçin Gerekli Malzemeler
·
Yarım
kilo antrikot
·
2
yemek kaşığı yoğurt
·
Yarım
çay bardağı zeytinyağı
·
1
yemek kaşığı dağ kekiği
·
1
çay kaşığı kırmızı toz biber
Kıyma Harcı İçin
·
Yarım
kilo kıyma
·
2
adet kuru soğan
·
1
çay kaşığı tuz
·
Karabiber
Ev Yapımı Döner Tarifi
1- Dana antrikot çok ince şekilde
dilimlenir. Bu aşamada kasabın eti bu şekilde hazırlaması da istenebilir.
2- Yoğurt, zeytinyağı ve tüm baharatlar
karıştırılır ve etler bu sosla marine edilir.
3- Kıyma köfte gibi hazırlanır ve çok
iyi yoğurulur.
4- Bir streç üzerine et ve kıyma
parçaları sırasıyla döşenir.
5- Malzemeler sıkıca rulo yapılır ve
karışım derin dondurucuda en az 3 saat bekletilir.
6- Pişirilmeden önce oda sıcaklığına
gelmesi beklenen döner çok ince şekilde kesilir.
7- Damak tadına göre kuyruk yağıyla
tavada ısıtılan döner yaprakları
servise hazırdır.
Püf Noktası
Derin
dondurucudan alınan etin sadece kullanılacak kısmı ayrılarak kalanı aynı
şekilde muhafaza edilebilir.
Ramazan ayında kilo vermek mümkün makalemizi de okuyunuz.
Servis Önerisi
Evde
hazırlanan döner; İskender,
pilav üstü, dürüm veya tombik ekmek içine konarak servis edilebilir.
Hazırlanacak tabağa uygun olarak patates kızartması, domates sos, turşu,
garnitür ya da acılı salça tabak yanına konabilir. Afiyet olsun.
Canım çekti şimdi ama:) Kolay tarif...
YanıtlaSilİştah açıcı görünüyor. :)
YanıtlaSil