ramazan ayında zayıflamak

Ramazan Ayında Kilo Vermek Mümkün Mü?

Ramazan ayı hem bedenen hem de ruhen temizlenmek için çok iyi bir fırsattır. Ruhen temizlenmek kişinin kendisi ile yaratıcısı arasında olmaktadır ve buna dışarıdan bir kişinin müdahale etmesi mümkün değildir. Peki ya bedenen nasıl temizleneceğiz? Ramazan ayında kilo vermek mümkün mü?

Ramazan ayında kilo vermek 

Bütün gün herhangi bir besin tüketilmemesi vücut fonksiyonlarının daha yavaş çalışmasını ve kendisini yenilemesine imkan vermektedir. Organlarımız kendilerini yenileyerek daha sağlıklı çalışmaktadır. Peki, hazır elimize böyle bir fırsat geçmişken bunu zayıflayarak değerlendirsek daha güzel olmaz mı? Bunu yapabilmek için kesinlikle yediğimiz yemeklere dikkat etmeliyiz. Bütün gün aç kalıyorum ama yine de kilo alıyorum veya zayıflayamıyorum diyorsanız yazımızın devamını takip etmelisiniz. Yazımızda sizlere ne yemeniz gerektiğinden bahsetmekten ziyade nasıl yemeniz gerektiğinden bahsedeceğiz.

Ramazan ayında zayıflamak


Ramazan ayında zayıflamak için çok yağlı ve ağır yemekleri fazlaca tüketmek yerine besin değeri yüksek olan ama aynı zamanda sizleri tok tutan yiyeceklere yönelmeniz gerekmektedir.

Mesela orucunuzu açtıktan hemen sonra 2-3 tane hurma yemelisiniz veya orucunuzu hurma ile açmalısınız. Su tüketimine dikkat etmelisiniz. Kesinlikle iftarda çorba içmelisiniz. Çünkü bağırsaklar gün içerisinde yeterince susuz kalıyor ve bu durumu ancak çorba içerek yani sıcak bir sıvı tüketerek karşılayabilirsiniz. Bundan dolayı iftar sofralarında çorbaya önem vermelisiniz. Yemeğinizi yedikten sonra mümkünse biraz hareket etmelisiniz. İmkanınız varsa biraz yürüyerek yediklerinizin vücut tarafından sindirilmesini sağlamalısınız. Sahur yapmaya özen göstermelisiniz. Sahur yaparak vücudunuzun sağlıklı bir şekilde kilo vermesini ve bütün günün vermiş olduğu açlık hissini önleyebilirsiniz. Sahurda protein bakımından zengin besinler tüketmelisiniz. Yumurta, peynir gibi besinler sahurun vazgeçilmezlerinden olmalıdır. Aslında Ramazan ayında zayıflamak çok daha kolay olacağından sadece çok fazla yemek yemek yerine dikkatli az ama besleyici besinler tüketerek zayıflamanız mümkün.

Eğer sizlerde hem ruhen hem de bedenen temizlenme imkanı yakaladığınız bu ayda daha sağlıklı ve besleyici besinler tüketirseniz zayıflamış olarak bu ayı geçirmiş olabilirsiniz. Ramazan ayında kilo vermek hiç zor değil. Ramazanda hocalara sorulan ilginç sorular makalemizi okumayı unutmayın.

8 Yorumlar

  1. Allah kabul etsin. zayıflamak amaç olmamalı ama zayıflanabilinir tabii =)

    YanıtlaSil
  2. Ramazan ayında bir iki kilo veririm genellikle. Yazdıklarını uyguluyor olmanın da etkisi vardır muhakkak 😊🌷🤚

    YanıtlaSil
  3. Aslında mumkun hemde daha kolay sankı, ben uykusuzluğa gelemıyorum herşey bır yanada.

    YanıtlaSil
  4. Bu bilgilendirici yazı için teşekkür ederim. Keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
  5. Ramazanda kilo vermek benim için pek mümkün değil ama verdiğin bilgiler yararlı olabilir tabi :)

    YanıtlaSil
  6. ben genelde Ramazan ayında kilo verenlerdenim. Tatlıyı fazla kaçırmazsam iyi oluyor

    YanıtlaSil
  7. Ramazanda sağlıklı şekilde beslenilirse kilo da verilir sağlık sorunları da düzelir.

    YanıtlaSil
  8. Ramazan ayında kilo veremeyenlerdenim . ama bu bilgilere dikkat edeceğim bakalım.

    YanıtlaSil