Sizin sarı saç rengi tonunuz hangisi

Özellikle de yaz aylarında oldukça fazla tercih edilen bir saç rengidir sarı. Aslında eskiden beri sadece sarı tenlerin kullandığı ve yakıştırıldığı bu renk artık esmer tenlilerin de oldukça gözdesi halinde. Bunun nedeni ise sarı saç modelinin oldukça fazla seçenek sunmasıdır. Peki, sizde sarı saç rengi tonunuzu öğrenmek istemez misiz?

Hangi Sarı Saç Rengi Tonu Size Uygun?

Evet, öncelikle tüm saç renklerinde önemli bir etkene sahip olan göz renginden başlamalıyız.

Bir diğer önemli etken ise ten rengidir. Aslında bu iki önemli etkenle kendimize uygun saç rengi tonunu kolayca bulabiliriz. Ten renginizin sıcak ya da soğuk olduğunu anlamak için mavi ve turuncu iki kumaşı kullanmanız yeterli olacaktır. Yapmanız gereken mavi ve turuncu kumaşı yüzünüze tutarak hangi renkte kendinizi daha iyi hissediyorsanız o renk sizin renginizdir. Eğer mavi kumaşta ise soğuk renkleri, turuncu kumaş ise sıcak renkleri tercih etmelisiniz.

Sarı saç rengi


Platin sarısı:

Bu ton sarı rengin en açık buz gibi olan rengidir. Bakımı çok zor olduğu gibi kişiye yakıştığı zaman mükemmel görünme garantisi veren bir renktir. Özellikle bu renkte saçınız bir kez açıldığı zaman ve dipleriniz çıktığı zaman birkaç defa işlem yapmanız gerekebilir.

Platin sarısı özellikle soğuk cilt tonlarında oldukça iyi sonuçlar vermektedir. Aynı zamanda sarının soğuk tonlarını mı yoksa sıcak tonlarını mı tercih edeceğinize karar vermek için kendinizi ufak bir takı testinden geçirebilirsiniz. Örneğin; gümüş takıları takmayı seviyor ve kendinize daha çok yakıştırıyorsanız daha soğuk tonları, tam tersine altın takılardan hoşlanıyorsanız sıcak tonları tercih etmelisiniz.

Sarı saç tonu ne olmalı?


Bal sarısı saç rengi:

Aslında bu renk diğerlerinden daha koyu bir tona sahip olan bir renktir. Bunun için kullanışı da diğerlerine göre oldukça rahattır. Özelliklede güneş ışınlarının yansımasını en iyi şekilde sergileyen bir renktir. Bu rengi sıcak cilt tonuna sahip kişiler daha çok tercih etmelidir.

Son yıllarda sarı saç rengini sadece açık tenli bayanlar kullanır kuralını yıkan koyu tenli bayanlar sarı saç rengi seçiminde oldukça fazlalaştı. Özelliklede uzmanlar koyu ten rengine sahip olan bayanların genellikle tüm saçı sarı yapmaktan saçların uçlarına doğru kullanılan sarı balyajları tercih etmelerini öneriyor.

Altın sarı saç rengi:

Diğer tonlara göre daha az kuaföre gitmeniz yeterli olacaktır. Bu tonları özelliklede balyaj şeklinde uyguladığınızda çok doğal bir görüntü elde edebilirsiniz.

Bronde renk saç

İşte sarının en popüler ve en çok tercih edilen tonlarından biri. Özellikle doğal rengi kumral, açık kahve veya koyu sarı olan saçlara uygulanan sarı ışıltılar olarak tanımlayabilir bronde’yi. Özelliklede ünlüler arasında yakaladığı popülarite ile adını sıkça duyuran bir renk diyebiliriz. Ancak dikkat edilmesi gereken konu hangi sarı tonuna kullanılması gerektiği ve saçın doğallığını bozamaması gerektiğidir.

Hangi Sarı Tonu Size Gider?

Sarı saç, modası asla geçmeyen zamansız bir klasiktir. İster platin, ister tatlım, ister ikisinin arasında bir renk arıyor olun, size uygun bir sarı saç rengi tonu var. Bu yazımızda hangi sarı saç rengi tonunun size uygun olduğundan bahsedeceğiz.

  1. Platin Sarışın: Bu sarışın tonu, neredeyse beyaz tonlarıyla, içlerinde en hafif olanıdır. Soluk tenli ve soğuk alt tonlu olanlar için idealdir. Daha koyu bir cildiniz varsa, bu gölge cesur ve dramatik bir seçim olabilir.

  2. Küllü Sarışın: Küllü sarışın, soğuk alt tonlu kişilerde iyi çalışan soğuk, küllü bir tona sahiptir. Diğer tonlara göre daha az sarı tonuna sahip olduğu için daha doğal görünümlü bir sarışın isteyenler için birebir.

  3. Altın Sarışın: Bu sarışın tonu, sıcak alt tonlara sahip olanlarda iyi çalışan sıcak, altın tonlarına sahiptir. Cilde sıcaklık kattığı için orta ila koyu ten tonları olanlar için mükemmeldir.

  4. Bal Sarışın: Bal sarısı, karamel ipuçlarıyla sıcak, altın rengi bir tona sahiptir. Sıcak alt tonlu ve orta cilt tonuna sahip olanlar için mükemmeldir.

  5. Çilekli Sarışın: Bu sarışın tonu, açık tenli ve sıcak alt tonlu kişilerde iyi çalışan sıcak, kırmızımsı bir tona sahiptir. Doğal saç renginden ince bir değişiklik isteyenler için harika bir seçim.

Sarı saç rengi tonunu seçerken cilt tonunuzu ve alt tonlarınızı dikkate almak önemlidir. Soğuk alt tonlularda soğuk tonlu sarışınlar, sıcak alt tonlarda ise sıcak tonlu sarışınlar iyi durur. Bazı gölgeler diğerlerinden daha sık rötuş gerektirebileceğinden, her gölge için gereken bakım düzeyini göz önünde bulundurmak da önemlidir.

Sonuç olarak sarı saç, her saç rengi için güzel ve zamansız bir seçimdir. Cilt tonunuzu ve alt tonunuzu göz önünde bulundurarak size en uygun sarı saç tonunu seçebilirsiniz. İster dramatik bir değişiklik ister hafif bir değişiklik arıyor olun, size uygun bir sarışın tonu var. Öyleyse devam edin ve içinizdeki sarışın bombayı kucaklayın!

 Size uygun sarı saç rengi tonu makalemizi beğendiyseniz Ela göz makyajı nasıl yapılır? yazımızı da okumalısınız.

0 Yorumlar