Kıvırcık saçlar

Her saç tipinde kolaylık ve zorluklar vardır. Örnek verecek olursak, kıvırcık saçlar daha kuru bir yapıya sahipken, düz saçlar ise daha çabuk yağlanabilen bir yapıdadır. Ve tabi ki bayanlar her konuda memnuniyetsiz olduğu gibi bu konuda da oldukça sıkıntıdadırlar. Düz saçlı bayanlar kıvırcık saça, kıvırcık saçlı bayanlar düz saça sahip olmak isterler. Tabi bu istekleri kalıcı olarak gerçekleşmese de geçici çözümleri bulunmaktadır. Düz saçlı bayanların geçici bir yöntemle kıvırcık saç sahibi olabildikleri gibi, kıvırcık saçlı bayanlarda düzleştirici yöntemi ile düz saçlara sahip olabilirler. Ancak çoğu bayanlar kıvırcık saçlarını düzleştirirken bazı hatalar yapabiliyorlar. Kıvırcık saçlara sahip olanlar için düzleştirme yöntemleri makalemizde tüm ayrıntıları ile bulunmakta.

Kıvırcık Saçlara Sahip Olanlar İçin Düzleştirme Yöntemleri

İşte bu hatalar ve düzeltmek için ipuçları;

Kıvırcık saçlı bayanlar düz bir saça sahip olmak için ilk yöntem olarak düzleştiricilere başvuruyorlar. Bunun yanı sıra saçlarınızı büyük bigudilere sararak veya fırça ve kurutma makinesi yardımıyla fön çekerek te istediğiniz düz saçlara sahip olabilirsiniz. Ancak birçok bayan dediğimiz gibi ilk olarak düzleştirici yardımına başvuruyorlar. Bunu yapan bayanların çoğu ise uygulama sırasında dikkat etmedikleri için iyi sonuçlar alamayabiliyorlar.

Kıvırcık saç


İşte kıvırcık saçlar için dikkat etmeniz gerekenler;

İlk olarak saçlarınızı düzleştirmek istediğiniz zaman kullandığınız şampuan ve diğer nemlendirici serumlar oldukça önemlidir. Kıvırcık saçlar kuru bir yapıya sahip oldukları için iyi bir nemlendirici kullanılması gerekmektedir.

Saç uçlarınıza mutlaka saç kremi uygulaması yapmalısınız. Bunun yanında son işlem olarak elma sirkesi kullanmanız saçlarınızın düzleşmesini hızlandıracaktır.

Duş sonunda saçlarınızda kalan suyu havlu yerine bir tişörtle almalısınız. Çünkü havlu saçlarınızda elektriklenmeye yol açmaktadır.

Tüm bu adımları dikkatli şekilde uyguladıktan sonra saçınızı bölümlere ayırmanız gerekir. Tabi ki bu noktada daha iyi bir sonuç almak istiyorsanız saçlarınızı ince tutamlara ayırmanız gerekecektir.

Hindistan cevizi yağı saçlarınıza büyüleyici bir görünüm kazandıracak makalemizi okuyunuz.

Kullandığınız fön makinesinin ağız aparatına gaga olarak adlandırılan uçları takmanız fön işleminize daha iyi bir sonuç almanıza yardımcı olacaktır.

Bunun haricinde fön fırçanızda yine saçınızın uzunluğuna ve saç tipinize uygun olmalıdır. Aynı zamanda fırçalarınızı metal olarak tercih etmelisiniz.

Fön çekme işleminize başladığınızda fırçayı tutuş şeklinize ve ısıyı saça veriş şeklinize dikkat etmeniz gerekmektedir. Saçınızı aşağıya çekerek uygulamanızı daha düzgün hale getirebilirsiniz.

Ancak çok kıvırcık saçlarda fırça ve saç kurutma makinesi ile fön çekmeniz sonucunda istediğiniz etkiyi alamayabilirsiniz. Bunun için fön işleminiz sonrasında düzleştirici kullanmanızda fayda var.

Tabi ki saçınıza fön uygulaması yapmadan önce de direkt düzleştirici kullanabilirsiniz fakat bu işlemi yaparken çok yüksek bir ısıya ihtiyacınız olacaktır ve bu ısıda saçınıza ciddi zararlar verebilir.

Yine de düzleştiriciye başvurmak isteyenler aynı fön de olduğu gibi saçlarını tutamlara ayırarak ilerlemeli ve bir taraktan yardım almalıdır. Tarak sizin daha muhteşem saç düzleştirme uygulaması yapmanıza yardımcı olacaktır.

Bunun haricinde bir diğer önemli bilgi ise kıvırcık saç düzleştirmede en zor olan bölüm saç kökleridir. Bunun için hem daha kolay hem de zararsız bir işlem yapmak istiyorsanız daha ince bir düzleştiriciden yardım almanız gerekecektir.

Yine saç kökleriniz için uygun serumlar ve kremler kullanarak daha kolay düzleştirme işleminde bulunabilirsiniz.

0 Yorumlar