Hindistan cevizi yağı

Son zamanlarda Hindistan cevizi yağı, cilt üzerinde gösterdiği etkilerle cilt bakımında çok ön plana çıkıyor. Yenileyici ve tedavi edici özelliği ile cilt kusurlarını kapatan Hindistan cevizi yağı, cilde nasıl faydalar sağlar? Hindistan cevizi yağının yararları nelerdir? İşte cilt bakımında Hindistan cevizi yağı etkisi…

Orta zincirli yağ asitlerini içeriğinde bulunduran Hindistan cevizi yağı, kilo verimini de hızlandıran bir yağdır. Bugüne kadar denediğiniz en etkili makyaj temizleyicileri bir kenara bırakın. Hindistan cevizi karşısında en etkili, en dayanıklı maskaranın bile hiçbir şansı yoktur. Hindistan cevizinden bir çay kaşığı alarak bir parça pamuğun üzerine dökün. Cildinizi bu pamukla silerek 10 dakika kadar bekleyin. Yüzünüzdeki makyaj bu yağ sayesinde eriyip gidecektir.

Deodorant olarak da Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.

İçerisinde Laurik asit bulunan Hindistan cevizi yağı, kötü kokuları da engeller. Anti bakteriyel özelliği de bulunan Hindistan cevizi yağından bir tatlı kaşığı alarak bir bardak suyun içinde seyreltin. Bu su ile ağzınızı gargara yaptığınızda ferah bir koku ağzınızın içine yayılacak. Ağız içerisinde bulunan bakteriler de bu yağ sayesinde yok olacak. Mantar oluşumunu da engelleyen bu yağı bir parça karbonatla karıştırarak dişlerinizi bu karışımla fırçalayabilirsiniz. Ayda bir kez bu karışımla dişlerinizi fırçalamanızda hiçbir sakınca yoktur.

Hindistan cevizi


Cilt Bakımının Yeni Gözdesi Hindistan Cevizi Yağı

Cilt bakımında Hindistan cevizi yağı  faydaları saymakla bitmiyor. Göz çevresi bakımında da yatmadan 30 dakika önce parmak uçlarınıza Hindistan cevizi alarak masaj yapın. İnce çizgiler ve gözaltı torbalarınız bu sayede azalacaktır.

İstenmeyen tüylerinizin temizliğinde jilet kullanıyorsanız cildiniz uygulama sonrasında tahriş olabilir. Bunun önüne geçmek için Hindistan cevizi yağı ile cildinizi silebilirsiniz. Ayrıca tıraş köpüğünün içine de bir miktar Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz.

Hamile bayanlar evde mutlaka bir kavanoz Hindistan cevizi yağı bulundurmalıdır. Bu yağ sayesinde hamilelik sırasında oluşacak çatlakların da önüne geçilebilir. Hindistan cevizi yağı hem çatlakların oluşumunu önlemekte hem de azalmasına yardımcı olmaktadır.

Hindistan cevizi yağı sadece vücudu nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda saçlara da nem kazandırır. Hindistan cevizi yağını saçlarınıza sürün ve 15 dakika kadar bekleyin. Daha sonra da saçlarınızı ılık su ile durulayın. Saçlarınız daha nemli olacaktır.

Brezilya fönü nedir? makalemizi de okuyunuz.

Güzellik rutininizde mutlaka bu mucize yağa yer verin. Bu yağı peeling olarak da cildinize uygulayabilirsiniz. Cildiniz bu yağ sayesinde ölü hücrelerden arınır. Tozşeker ve Hindistan cevizini karıştırarak bütün vücudunuza uygulayın ve daha sonra ılık su ile durulanın.

Emziren anneler için de Hindistan cevizi çok önemlidir. Anne sütünün bebek gelişimindeki önemini bilmeyen yoktur. Anneler Hindistan cevizi yağı ile sütünü arttırabilir. Zayıf tırnaklara sahip kadınlar da her gece yatmadan önce Hindistan cevizi yağı ile tırnaklarına masaj yapabilirler. Bu sayede daha güçlü tırnaklara sahip olabileceksiniz.


1 Yorumlar

  1. Hindistan cevizi yağını saçlarımda kullanıyorum ben çok iyi geliyor. Eşimde kahvesine ekliyor bel yağlarını eritiyormuş

    YanıtlaSil