Brezilya fönü nedir?

Her kadının hayali, dümdüz, bakımlı ve uğraş gerektirmeyen saçlara sahip olmaktır. Düzleştirme işlemi için uygulanan fön ve diğer ısı işlemleri saçları yıpratır. Son yıllarda ortaya çıkan bir yöntem olan Brezilya fönü kadınlar için hayat kurtaran bir uygulama haline geldi. Artık saçları düzleştirmek için uzun uzun zaman harcamaya gerek kalmadı. Kalıcı fön olarak bilinen Brezilya Fönü en az 6 ay boyunca kalıcılık sağlıyor. Üstelik de saçın hammaddesi olan keratin yardımı ile yapıldığı için saça da herhangi bir zarar vermiyor. Saçlarınız düzleşirken, aynı zamanda da sağlıklı kalıyor.

Brezilya Fönü Nedir?

Brezilya fönü, saçı yumuşatmak ve düzleştirmek, elektriklenmeyi ve uçuşmayı azaltmak için tasarlanmış bir saç düzleştirme tedavisidir. Tedavi, saça keratin bazlı bir ürün uygulanmasını ve ardından ürünü saça yapıştırmak için düz bir demir veya başka bir ısıyla şekillendirme aleti kullanmayı içerir. Tedavi tipik olarak birkaç hafta sürer ve saçın pürüzsüz ve düz görünümünü korumak için gerektiğinde yeniden uygulanabilir. Bazı insanlar, Brezilya fönünde kullanılan keratin ürünlerine karşı tahriş veya başka olumsuz reaksiyonlar yaşayabilir, bu nedenle salon veya stilistin verdiği talimatları takip etmeniz ve herhangi bir alerjiniz veya hassasiyetiniz olup olmadığını onlara bildirmeniz önemlidir.

Brezilya Fönü Nasıl Uygulanır?

Brezilya’da yaygın olarak kullanılan kalıcı fön Brezilya fönü, adını da buradan almıştır. Önce brezilyada kullanılan bu saç düzleştirme işlemi kısa süre içerisinde bütün dünyaya yayılmıştır. Brezilya fönü uygulaması yaklaşık 2 saat kadar sürmektedir. Brezilya fönünün kalıcılık süresi de saç yapısına göre değişir. 3 ve 6 ay arasında kalıcı olan Brezilya fönü çekimi adım adım şu şekildedir.

-Saçlar Brezilya fönüne hazırlanmak için önce sodyum ve Sls’den arındırılmalıdır. Bu nedenle saçlar yıkanırken bu ürünleri içermeyen şampuanlar tercih edilir.

-Yıkama işleminin ardından fırça ve fön makinesi ile saçlar kurutulur. Brezilya fönü çektiren kişilerin saçları çok kıvırcık ya da çok dalgalı ise işlem öncesinde düzleştirme yapılması daha faydalı olacaktır.

-Brezilya fönü için keratin kullanılır. Brezilya fönü keratini yeteri kadar saça uygulanır.

-Keratinin türüne bağlı olarak saçlara streç film sarılır ve 20 – 40 dakika arasında saçlar sarılı olarak bekletilir.

-Saçlar keratinde bekledikten sonra fön makinesi ve fırça yardımı ile tekrar kurutulur.

-Daha sonra saçlar ince tutamlar halinde ayrılır ve pres 230 dereceye getirilerek düzleştirilir.

-Saçlar Brezilya fönünün ardından artık 3 ve 6 ay arasında düz kalacaktır. Uygulamayı yapan kuaför size saçlarınız için yapmanız gerekenler konusunda bilgi verecektir.

Brezilya fönü nasıl uygulanır?


Brezilya Fönü Çektirmenin Yararları Nelerdir?

Saçlar bazen ısı, bazen de kimyasal işlemler nedeni ile zayıflar ve yıpranır. Aynı zamanda da kıvırcık ve kabarık saçlar da insanlar için sorun haline gelebiliyor. Bayanlar böyle durumlarda saçlarının düz olmasını istediği için sürekli saçları presle düzleştirmek veya fön çektirmek zorunda kalabiliyor. Hem zaman hem de para bakımından oldukça zorlayıcı olan bu durumlarla karşı karşıya kalmamak için brezilya fönü ideal çözümler arasında yer alıyor.

Brezilya fönü saçı yakar mı?

Brezilya fönü hakkında en çok merak edilen konulardan biri de saçları yakıp yakmadığıdır. Eğer uygulamayı yapan kişi işinin uzmanı ise Brezilya fönü nedeni ile saçlarınızın zarar görmesi mümkün değildir. Hatta Brezilya fönü saçlarınıza zarar değil yarar sağlar.

Saç Uzayınca Brezilya Fönü Bozulur mu?

Brezilya fönünün kalıcılık süresi bellidir. Saçlarınızın yapısına göre 3 – 6 ay arasında Brezilya fönünü kullanabilirsiniz. Kalıcılığı sona erdikten sonra saçlarınız eski haline dönecektir. Ancak saçlarınız aşırı hızlı uzuyorsa, dip boyası gibi bu süre içerisinde ara ara dip uygulaması yaptırmanızda yarar var.

 Hızla devam eden gri saç çılgınlığı makalemizi de okuyunuz.

Brezilya fönü nasıl daha kalıcı olur?

Brezilya fönünün daha kalıcı olması için kullandığınız ürünlere dikkat etmenizde yarar var. Brezilya fönünü olumsuz etkileyen faktörlerden biri de aşırı sıcak su ile yıkanmasıdır. Ayrıca havuz suyunda bulunan kimyasallar da brezilya fönünü olumsuz etkiler. Bu nedenle saçlarınıza Brezilya fönü çektirdikten sonra havuza girerken bone kullanmanızda yarar olacaktır.

1 Yorumlar

  1. İlginç bir konu brezilya fönü ile ilgili çok değerli bilgiler vermişsiniz.

    YanıtlaSil