bepanten pişik kremi özellikleri

Bepanten pişik kremi, cilt enfeksiyonlarını, mikropları yok eden, enfeksiyonun yayılmasını önleyen ve cildi onaran bir etkisi olan merhemdir. Etken maddesi dekspantenol, klorheksidinhidroklorür olan bepanten pişik kremi sadece pişiklerde değil, cilt kesiklerinde, yaralarda, çatlaklarda, sıyrıklarda, enfeksiyon riski olan her türlü cilt sorununda faydalıdır. Doku harabiyeti olan durumlarda, enfeksiyonlarda, ameliyat yaralarında, pişiklerde, emziren kadınlarda meme başı çatlaklarında güvenle kullanılabilir. Pişik başta bebekler olmak üzere her yaşta kişiyi etkileyebilir. Bepanten pişik kremi vücudunuzdaki her bölgede oluşan pişiklerde rahatlıkla kullanılabilir.

bepanten krem

Bepanten pişik kremi nasıl etki eder?

Pişik olan bölgeye uygulandığı zaman hemen cilde nüfuz ederek etkisini gösterir. Etkisi sadece yüzeysel olmadığından, cildin alt katmanlarına da nüfuz eder ve iyileşmeyi hızlandırır. Cildin nemli kalmasını sağlar. Cildin nefes almasına mani olmaz. Formülasyonu oldukça hafif olduğu için, hassas ciltlerde bile kullanılabilir. Bu nedenle bebeklerde sıkça karşılaşılan pişik sorununda da kullanılabilir. Pro vitamin B5 içerdiği için pişiğin iyileşmesini hızlandırır. Bileşenlerinin etkisiyle cildin nemlenmesini, aynı zamanda bakımını sağlar.

Bepanten pişik kremi kullanımında dikkat edilmesi gerekenler

·         Bepanten pişik kreminin etken maddesine alerjisi olanlar kremi kullanmamalıdır.
·         Pişik olan bölgenin mikropsuz olması için steril suyla yıkanması gerekir. Kremin pişik lezyonunun her tarafını kaplayacak şekilde sürülmesi gerekir.
·         Bebeklerde bez bölgesi pişikleri için kullanıldığı zaman dar ve sıkı alt bezleri kullanılmamalıdır. Alt bezini kuru ve temiz bölgeye kullanmanız gerekir ve sıkça değiştirmelisiniz.
·         Bepanten pişik kremi kullanıldığı sürece başka cilt kremleri kullanılmamalıdır.
·         Meme başı çatlaklarında kullanılırsa, bebeği emzirmeden önce bölgeyi suyla temizlemelisiniz.
·         Bepanten pişik kremi kullanıldığında, kremin ağız içi, göz, vajina temasından sakınmalısınız.
·         Tedavi süresince pişik bölgesini tahriş edebilecek şampuan, sabun gibi ürünler kullanılmamalıdır.
·         Bepanten pişik kremi gebelik ve emzirme dönemlerinde doktora danışılarak kullanılmalıdır.

Bepanten pişik kremi kullanım şekli ve yan etkileri

Bepanten pişik kremi doktorun reçete ettiği şekilde kullanılmalıdır. Tedaviye devam ettiğiniz sürece kremi doktorunuzu önerdiği dozda ve zamanda kullanmalısınız. Pişik bölgesini steril suyla temizleyip iyice kurulayın. Ispatula yardımıyla pişik üzerini kaplayacak şekilde kremi sürün. Kullanma önerisi yoksa günde 1-2 defa kullanılabilir. Ancak geniş pişik lezyonları üzerine bepanten pişik kremi uygulamaktan kaçının. Uygulama sonrasında pişik yeri gazlı bezle kapatılabilir. Bepanten pişik kreminin olası yan etkileri nefes almada zorluk, karın ağrısı, boğaz, dil, yüz ve dudaklarda şişlik gibi semptomlardır. Ancak kremin bu tür etkilere neden olması nadirdir.
Hametan, Madecassol, Bepanten krem ile harika bir cilt kremi tarifimizi okuyunuz.

1 Yorumlar

  1. Bepanthen krem evimizden hiç eksik olmaz yıllardır kullanıyoruz :)

    YanıtlaSil