limon suyu ve hastalıklar


Limonlu su özellikle anti viral ve anti bakteriyel gibi mucizevi özelliklere sahip olduğundan dolayı, inanılmaz bir şekilde hastalıklara iyi gelmektedir. Bu hastalıklar hangileridir? Gelin birlikte okuyalım ve öğrenelim limon suyunun iyi geldiği 6 hastalık nedir?

Limon Suyunun İyi Geldiği 6 Hastalık Neler?

İçerisinde hücre takviyelerinden tutun, C ve B vitaminleri, şeker, potasyum, fosfor flavanoid bulunmaktadır. Limonlu suyun vitamin bakımından zengin olması, onu diğer meyvelerden üstün kılmaktadır. Uzmanlar limonlu suyun birçok hastalığa iyi geldiğini söylüyor. Sabahları tüketirseniz, faydasını çok daha fazla görürsünüz.

1) Mesane taşları
Tıpkı böbrek taşı gibi, mesane taşı da insanlar için tam bir eziyettir. Limonlu su içerek azalmasını sağlayabilirsiniz. Limon suyunun iyi geldiği diğer hastalıklar ne merak ediyorsanız okumaya devam ediniz.

2) Grip
Soğuk algınlığına karşı en etkili vitamin C vitaminidir. Limon suyunun içerisinde bolca bulunmaktadır. Bu yüzden anti viral ve anti bakteriyel özelliklere sahip olduğundan dolayı grip, nezle, soğuk algınlığı için inanılmaz derecede etkilidir.

3) Böbrek taşları
Potasyum limon suyunun içerisinde fazlasıyla bulunmaktadır. Bu yüzden idrardaki sitratın azalmasına yardımcı olur. Oksalatların düzenli çalışmasıyla birlikte böbrek taşlarınızı azaltır. Böbrek taşı malumunuz günümüzde birçok insanın yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır.

limon suyu


4) Gıda kaynaklı hastalıklar

Gıda kaynaklı birçok hastalıkları etkisiz hale getirmektedir. Yukarıda belirttiğimiz gibi uzmanlar sabahları içilmesini tavsiye etmektedir. Çok fazla içmeyin midenizi rahatsız edebilir. Her şeyin fazlası zarardır.

5) Eklem ağrıları
Limon suyunun iyi geldiği hastalıklardan birisi de eklem ağrılarıdır. Ürik aşındırıcılar, eklemlere fazlası ile zarar vermektedir. Limonlu su üriğin azalmasına yardımcı olmaktadır. Eklem ağrılarının yanı sıra şişkinlik yaşayan insanlar ayrıca limon suyunu tüketebilirler.

6) Kas ağrıları
Çağın hastalığı kas ağrıları, özellikle bilgisayar ve telefon kullanımı ile birlikte artmaya başladı. İnsanların hareketsiz kalması, yeterince egzersiz yapmaması, kas ağrılarının başlıca sebebidir.  Egzersiz yaptıktan sonra ardından birde limonlu su içerseniz, kas ağrılarında ciddi azalma meydana gelir.

Limon suyunun iyi geldiği 6 hastalık makalemizi sevdiyseniz, Unutkanlık için tarifler yazımızı da okuyunuz.

2 Yorumlar

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş. Ben her sabah içmeye çalışıyorum. Kendimi daha zinde hissediyorum...

    YanıtlaSil
  2. Çayı limonlu içmenin de faydaları vardır değil mi?

    YanıtlaSil