Kuru ve Hassas Ciltler İçin Maske Önerileri


kuru ciltlere maske

Bakımı en zor cilt türleri arasında bulunan hassas ve kuru ciltlerin en çok yaşadıkları problem ciltte kuruma, kabuklanma ve kızarma problemleridir. Kuru olan cilt sürekli nemlenmek ister. Bunun için kuru olan cildi sürekli nemlendirmek gerekir. Kuru ve hassas ciltler için maske önerilerimiz oldukça işinize yarayacaktır.

Kuru ve Hassas Ciltler İçin Maske Önerileri Neler?

Nemlendirici yağ maskesi:
·         2 çorba kaşığı zeytinyağı
·         1 çorba kaşığı Hint yağı
·         Pamuk
Uygulanışı: Zeytinyağı ile Hint yağı karıştırılarak bir pamuk yardımıyla temizlenmiş cildinize uygulayın. 10-15 dakika bekledikten sonra cildinizi temizleyiniz. Bu karışım yüzünüzü yumuşak bir şekilde derinlemesine temizlerken aynı zamanda nemlendiren bir maskedir. Kuruluktan tahriş olan cilde iyi gelen bir maskedir. Zeytinyağı bilindiği üzere güzellik için en çok kullanılan yağdır ve nemlendirme oranı oldukça yüksek olan bir yağdır. Hint yağı ise cilt lekelerini tedavi eder ve cildin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olur.

nem maskesi

Kuru cilt için nem maskesi:

·         1 yemek kaşığı bal
·         1 yumurtanın sarısı
Uygulanışı: Bir kap içerisinde 1 yemek kaşığı bal ile 1 yumurtanın sarısı karıştırılır. Temizlenmiş olan cilde göz çevresi hariç tamamen uygulanır. Bal ciltteki nem oranının artmasında yardımcı olur. Ciltteki bazı pürüzlüklerin ortadan kalkmasına yardımcı olur.  Nem maskesi ciltte 10 dakika bekletilmelidir.

Kuru ve hassas cilt için nemlendirici maske tarifi:

·         1 çay kaşığı kaynamış su
·         1 çorba kaşığı süt tozu
·         1 avuç kurutulmuş fesleğen yaprağı
Uygulanışı:  1 avuç kadar olan kurutulmuş fesleğen yapraklarını kaynamış olan suyun içerisine atın ve 1 çorba kaşığı süt tozunu ekleyin. Karışımı karıştırarak ılık hale gelmesini bekleyin, ılık hale geldikten sonra fesleğen yapraklarını süzüp temiz olan kuru ve hassas cildinize sürün. Böylelikle cildiniz mükemmel bir şekilde nemlenecektir.

Kuru cilt için nemlendirici yoğurt maskesi:
·         1 tatlı kaşığı yaş maya
·         1 kaşık yoğurt
Uygulanışı: 1 tatlı kaşığı yaş maya ile 1 kaşık yoğurdu bir kap içerisinde iyice karıştırın, daha sonra kurumuş olan cildinize bu maskeyi uygulayın. Yoğurt maskesi yüzde 20 dakika bekletildikten sonra durulanmalıdır. 

Kuru ve hassas ciltler için maske önerileri makalemizi sevdiyseniz Elma sirkesi maskesi yazımızı da okumalısınız.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar