İstanbul Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi ve Malzemeleri
İstanbul Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi ve Malzemeleri
İstanbul pilavı oldukça leziz bir yemek tarifidir. Yapımı da kolay olan bu farklı pilav çeşidini farklı bir yemek yapmak istediğinizde kullanabilirsiniz. Ailenizin bayılacağı İstanbul pilavi tarifini sizler için hazırladık.
İstanbul pilavı tarifi için gerekli malzemeler:
·
1 tavuğun iki taraflı bütün göğsü
·
4 bardak su
·
2 tavuk ciğeri
·
Yarım su bardağına yakın badem
·
6 yemek kaşığı margarin (ya da tereyağı)
·
2 su bardağı pirinç
·
1.5 çay kaşığı safran
·
Yarım su bardağı konserve bezelye
·
1/3 bardak antepfıstığı (dövülmemiş)
İstanbul pilavı tarifinin yapılışı:
Tavuk etini, 1 çay kaşığı tuz ve 1 bardak suyla 35 dakika
kadar kısık ateşte kaynatın. Etleri didikleyin. Tavuk ciğerini ufak ufak
doğrayın, bademlerle birlikte biraz margarinde sote edin. Pirinci yıkayıp
süzdükten sonra ciğere ilave edin ve birlikte kavurun.Tavuğun haşlama suyuna
kaynar halde su ekleyerek, 4 bardak olarak pirince ekleyin. Önce orta ateşte
sonra kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.Pişme süresinin bitmesine 5
dakika kala tavuk eti ve bezelyeyi de katın. Pirinçleri kırmadan karıştırın.
Tencerenin üstüne iki katlı kâğıt havlu koyun, kapağını kapatın ve yarım saat
kadar demlendirin.Kapağını açın, kabuğu soyulmuş antepfıstığını üzerine serpin
ve dikkatlice karıştırın. İstanbul pilavı tarifimizi sevdiyseniz İtalyan usulü makarna sosu tarifimizi de okumalısınız.
Başlı başına bir yemek:)
YanıtlaSil