tuzlu su ve selülit


Tuzlu Suyun Mikroba ve Selülite Karşı Etkisi


Eski insanlar tuzlu suyun dermanını her zaman dile getirmiştir. Bu tam olarak doğru bir düşüncedir. Çünkü tuzun içerisinde bulunan maddeler mikrobu kırdığından ve ek olarak kan dolaşımını arttırdığından vücudun sağlıklı olması yönünde gücünü göstermiştir.Tuzlu suyun mikroba karşı etkisi günümüzde dahi oldukça biliniyor.

Tuzlu Suyun Mikroba Karşı Etkisi,  Ne Gibi Faydalar Barındırıyor?

Minerali ve vitamini bol olan pek çok maske ve bakım kürü bulunuyor. Bu kürlerden bir tanesi tuzlu su olarak karşımıza çıkıyor. Tuzlu su mineral bakımından yüksek olduğundan cilde uygulandığında kirden arındırır. Buna ek olarak tuzlu su mikroba karşı direnç sağlar. Peeling şeklinde bile uygulanabilen tuzlu su ölü derileri vücuttan soyar ve yerine taptaze deri getirir.

burun tıkanıklığı ve tuzlu su

Selülit ve Tuzlu Su

Selüliti olan hanımlar tuzlu suyun büyülü dokunuşu sayesinde bu problemlerinden kurtulabilirler. Tuzlu su için doğal selülit düşmanı da diyebiliriz. Kan dolaşımını arttırdığından ve fazla ödemi vücuttan attığından dolayı selülit sorunları en kısa zamanda bitebilir. Masaj şeklinde selülitli bölgeye uygulanan tuzlu suya destek olarak egzersiz de yapılmalıdır. Bu şekilde yüksek derecede yarar yakalanabilir.

Burun Tıkanıklığı ve Tuzlu Su

Herhangi bir nedene bağlı olarak burun tıkanıklığı gerçekleşebiliyor. Böyle bir durumda hemen farklı burun açıcılar satın almanıza gerek yok. Yapmanız gereken tek hareket tuzlu su hazırlamak. Kimyasal olan burun açıcılar burnu zedeleyebiliyor. Böyle olunca farklı hastalıklar oluşabiliyor.
Bunun yaşanmaması adına hem mikrop kırıcı hem de burun açıcı gücü bulunan tuzlu su uygulaması gerçekleştirilerek bu problemden kurtulmak mümkün. Her şeyin doğalı ve doğrusu sağlıklıdır. Tuzlu su ayrıca burunda bulunan mikropları da kıracağından hastalığa yakalanma riskini azaltacaktır.
Tuzlu suyun mikroba karşı etkisi makalemizi sevdiyseniz  Banyo Losyonu Hazırlama yazımızı da okuyun.




0 Yorumlar