kuşburnu faydaları

Kuşburnu Faydaları ve Tüketimi Nasıl Olmalıdır?

Kuşburnu faydaları ile hemen her kadının evinde bulunmaktadır. Kuşburnuyu nasıl kullanmalıyız ve inanılmaz faydaları nelerdir? Kuşburnu hakkındaki detayları sizler için derledik.

Kuşburnunun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Kuşburnu C vitamini ile metabolizmayı hızlandırarak kan basıncını düzene sokar, bağışıklık sistemini sağlıklı bir şekilde düzenler ve vücut direncini arttırmada son derece etki sağlar. Özellikle kışın bol bol karşılaşılan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi rahatsızlıklara karşı önlem almak ya da soğuk algınlığı kapıldıysa vücudun bu hastalıkla savaşmasına yardımcı olmak için, sık sık kuşburnu tüketmek faydalı olacaktır. Kuşburnu faydaları arasında, vücuda sağladığı direncin yanı sıra, idrar söktürücü özelliği ile böbrekleri daha iyi çalıştırması da yer almaktadır. Sindirim sistemini de etkilemesi sebebiyle, kabızlık sorununa bire birdir ve mide spazmları ile midede oluşan hazımsızlığın giderilmesine yardımcı olur. Vücutta bulunan kötü kolesterolün düşmesini sağlar. Eklem ve romatizmal hastalıklar söz konusu olduğunda, kuşburnunun ağrıyı kesmekte etkili olduğu da söylenebilir.

kuşburnu


Kuşburnu Tüketimi

Kuşburnu genellikle çay olarak tüketilir. Normal çay ya da bitki çayı demler gibi, bir bardak kaynar suyun içerisine bir tatlı kaşığı kurutulmuş kuşburnu eklenerek, 5 – 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Kuşburnu zaten tatlı olduğundan, içerisine şeker gibi herhangi bir tatlandırıcı ilave etmeye gerek yoktur, rahatlıkla içilebilir. Günde 2 – 3 bardağa kadar tüketilebilir, daha fazla tüketilmemesi tavsiye edilir.

Kuşburnu Kullanmaya Başlamadan Önce

Ancak kuşburnu çayını tedavi amaçlı kullanmaya başlayacak kişiler, kullanmadan önce, özellikle de herhangi bir rahatsızlığı varsa, mutlaka doktor tavsiyesi almalıdır. Isırgan otu faydaları makalemizi de okuyunuz.

2 Yorumlar

  1. Kuşburnundan bahsederken tabi bu hazır kuşburnu çayları ile hakiki kuşburnunun alakası olmadığını belirtmek lazım. Aktarlardan bulacağınız gibi bağ ve bahçelerle meşgul insanlar yerinde toplayabilirler, ailecek düzenli kullanıp faydasını gördüğümüz bir bitkidir.

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı bir paylaşım olmuş.Teşekkürler😊

    YanıtlaSil