ısırgan otu


Isırgan Otu Faydaları ve Kullanım Alanları


Isırgan otu evlerde en çok kullanılan şifa verici bitkilerdendir. Isırgan otunun kullanım alanları, hangi hastalıklara iyi geldiği gibi bilgileri sizler için derledik.

Isırgan Otu Faydaları Nelerdir?

İlaç Endüstrisinde Isırgan Otu

İçeriğinde bulunan potasyum, histamin, C vitamini, A vitamini, D vitamini, formik asit ve organik asitler ile ilaçlarda kullanılır.

Isırgan Otunun İyi Geldiği Hastalıklar


Böbrek Rahatsızlıkları Ve Diğer Hastalıklarda Isırgan Otu

Isırgan otunun sağladığı yararlar arasında önde gelen konulardan biri böbrek rahatsızlıklarıdır. Bu noktada böbrek taşlarının ve mesane taşlarının düşürülmesinde doğal olarak kullanılabilir. Ayrıca böbreklerde kum oluşumunu engellerken dökülmesine de yardımcı olmaktadır. Böbreklerde etkisini gösterebilmesi için kök ve tohumlarından çay demlenmesi ve düzenli bir şekilde içilmesi gerekir. Bunların yanında ısırgan otu faydaları arasında; cilt egzamalarının tedavisi, yaraların tedavisi, yanıkların tedavisi, romatizmal ağrıların tedavisi, prostat tedavisi, alerji tedavisi ve idrar yolu enfeksiyonları tedavisi gibi konularda bulunmaktadır.

ısırgan otu faydaları


Isırgan Otu İle Saçlarda Sıkıntılara Son

Uzun yıllardan bu yana birçok hastalıkta gösterdiği şifa sebebi ile kullanılan ısırgan otu saç sağlığında da etkili olmaktadır. Çağlar boyunca tıp uzmanları ve halk tarafından saç kaybının önlenmesinde ısırgan otundan yararlanılmıştır. Bunun için ısırgan otunun yapraklarının kaynatılması ile elde edilen çay saçlarda uygulamıştır. Bu sayede saç derisinde iyileşme ve koruma da sağlanırken deri altına da etki ederek saçları korumaktadır. Saçların dökülmesini engellediği gibi saç çıkarma etkisine de bulunan ısırgan otu şampuan içeriklerine katılarak, çayı içilerek ve saçlara uygulanarak ve ısırgan otu kapsülleri kullanılarak şifa bulunabilir. Isırgan otu şifa kaynağı çok değerli bir bitkidir. Ramazan ayında kilo vermek mümkün mü? makalemizi de okuyunuz.

1 Yorumlar

  1. Isırgan otu ile ilgili daha öncesinde bir detaylı bir yazı paylaşmıştım şuan taslaklar altında duruyor, ısırgan otu kürünün romatizma hastalıkları ve böbrek hastalıklarına iyi geldiği doğrudur ancak ileri düzey böbrek rahatsızlığı olan, potasyum diyeti yapan böbrek hastalarının kullanması önerilmez.

    YanıtlaSil