Çıtır ve Lezzetli Karnabahar Kızartması Tarifi
Çıtır ve Lezzetli Karnabahar Kızartması Tarifi
Bugün sizler için çok farklı bir kızartma tarifi vereceğim.
Patates kızartmasından sıkılanlar ve farklılık arayanlar, karnabahar
kızartması tarifi tam size göre, bayılacaksınız.
Karnabahar Kızartması Tarifi Gerekli Malzemeler:
·
1 tane orta boy karnabahar
·
3 tane yumurta
·
1 yemek kaşığı un ( Tepeleme)
·
Tuz
Kızartmak için:
·
Sıvı yağ
Karnabahar Kızartması Yapılışı
1 – Karnabaharı saplarından ayırarak, ufak parçalara bölün.
2 – Tencerenin içerisine bölmüş olduğumuz karnabaharları
koyalım 10 dakika haşlayalım. ( Çok fazla haşlamayın aman dikkat! Yoksa dağılır
ve parçalanır). Haşlama işleminden sonra ocaktan alalım ve suyunu süzelim.
Soğuması için kenarda bekletelim.
3 – Ayrı bir kap içerisinde un, yumurta, tuz iyice çırpalım.
Haşlamış olduğunuz karnabaharları ilk önce bu karışıma bulayın. Ardından kızgın
yağda kızartın. Rengi hafiften kahverengi olduğu zaman piştiği belli olur.
NOT: Karnabahar kızartması yanında en çok yoğurtlu
sarımsak tercih edilmektedir. Kızartılan karnabaharın üzerine yoğurtlu sarımsak
dökerek yiyebilirsiniz.
Dilerseniz üzerine küçük bir tavada margarin eritin ve içine
pul biber ekleyin. Ardından yoğurtlu sarımsağın üzerine dökün. Bu şekilde çok
lezzetli oluyor. Karnabahar kızartması tarifi gibi harika yemek tariflerimizden biri olan Baykuş Kurabiye yazımızı okuyunuz.
ellerine sağlık,bende de un tuz ve yumurta karışımına maden suyu da ekliyorum o da farklı bir sos oluyor kızartmak için...
YanıtlaSilKarnababahar'ı sevmem ama elinize sağlık.
YanıtlaSil