evde küllü saç rengi nasıl elde edilir


Evde Küllü Saç Rengi Nasıl Elde Edilir?


Son dönemin en revaçta olan renklerinden küllü saç renkleri, tüm kadınlar tarafından kullanılmaktadır. Ancak küllü saç renklerini tutturmak oldukça zor olduğundan, bu hususta dikkat edilmesi de oldukça önemlidir. Evde küllü saç rengi elde etmenin püf noktalarını anlatacağız sizlere.

Evde Küllü Saç Rengi Elde Etmek

Çekici renklere ve güzel tonlara kavuşmak istiyorsanız, bu konuda dikkat etmeniz gereken nokta, küllü saç renklerini nasıl elde edeceğinizi bilmeniz olacaktır. Ancak küllü saç rengini tercih ediyorsanız, bu konuda dikkatli olmanız gerekmektedir.Çünkü küllü saç rengi her bayana yakışabilen bir saç rengi olmamaktadır. Küllü saç rengi genel itibariyle mat bir renge sahip olduğundan dolayı, küllü saç rengine uygun parlak bir makyaj yapılması oldukça önemlidir. Esmer tonlara sahip olan kişilerin, küllü saç renklerinden uzak durması oldukça önemli olmakla, küllü saç renginin nasıl elde edildiği konusunda bilmeniz gereken hususları sizlerle paylaşmaktayız.

Kumral Saç Rengi Nasıl Elde Edilir?


Saçınız için kumral renkleri tercih ediyorsanız ve bu konuda doğal bir ürün arıyorsanız, doğal boyalar sizin kurtarıcınız olacaktır. Kimyasal ürünler içeren birçok boya saçlarınıza zarar vermekle birlikte, bu hususta dikkatli davranmanız oldukça önemlidir. Kumral saç boyası için yapmanız gerekenler;
Evde kendinizce yapacağınız özel tarifler neticesinde, saç boyası yapmanız mümkün olacaktır. Doğal bir ürün arıyorsanız, bu ürünü kendinizin yapması da mümkün olacaktır. Bu nedenle tercihinizi doğallıktan yana kullanmanız önemlidir.

evde kumral saç


YAPILIŞI:

1 – Kumral saç boyası için bulundurmanız gereken ürünler, Adaçayı, karanfil, kına, ve iki fincan sudur. Bu ürünleri kullanarak kumral saç boyasını elde etmeniz mümkündür.

2 – Öncelikli olarak akşamdan adaçayını kaynatmanız ve suyun içerisinde adaçayının demlenmesini sağlamanız gerekmektedir.

3 – Sabah adaçayını süzdükten sonra karanfil ve kınayı ilave etmeniz gerekecektir. Bu karışımı krem haline gelecek şekilde saçlarınıza uygulamanız gerekmektedir.

4 – Saçlarınızı boyar şekilde, öncelikli olarak saç diplerinizden başlayarak boyamanız halinde, mükemmel bir tona sahip olmanız mümkündür.

5 – Renklerin daha açık olması amacıyla, saçlarınızı bu şekilde 45 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.

6 – Doğal bir renk elde etmek istiyorsanız, su, papatya, 3-4 damla gliserin kullanmanız gerekecektir. Bu karışımı hazırlamak için papatyayı kaynatmanız gerekmektedir.

7 – Papatyayı akşam kaynatıp, sabaha kadar bu karışımı bekletmeniz gerekecektir. Karışımın içine gliserin ekleyip saçlarınıza uygulamanız için, istediğiniz renge ulaşana dek saçlarınıza bu karışımı kullanmanız yeterli olacaktır.

Küllü Kumral Saç Renkleri ve Numaraları


Küllü saç renkleri için, satın almanız gereken boyalar 7.1 numaralı boyalar olacaktır. Boyalarda 1 numarasına dikkat etmeniz gerekmekle, 1 numarası boyaların küllü olup olmadığını belirlemektedir.

·         Koyu renkli küllü kumral renkler için 7.1,
·         Orta koyulukta küllü kumral renkler için, 8.1
·         Açık sarı küllü kumral renkler için 9.1 renkleri tercih edebilirsiniz.

Açık Kumral Boya


Açık kumral boya kullanımını tercih ediyorsanız ve bu konuda bitkisel ürünlerden fayda sağlamak istiyorsanız, önerilerimizi okuyarak tercihinizi yapabilirsiniz. Saç renginizi açmak için, yukarıda yazılı kürleri uyguladıktan sonra, saçlarınızın istediğiniz kumral renge ulaşması için gliserin kullanımlı kür, sizin için en doğru işlem olacaktır.
Evde küllü saç rengi elde etmenin detaylarını sevdiyseniz Olgun ciltler için maskeler makalemizi de okuyunuz.

0 Yorumlar