erzurum iş ilanı


Erzurum Evde Yapılacak İşler ve Evden Para Kazanma

Genel anlamda ekonomisinin çoğunluğunu hayvancılıktan sağlansa da evde yapılabilecek işler arasında yer alan bazı önerilerimiz olacaktır. Erzurum evde yapılacak işler konusunda ilk önerimiz ev hanımlarını yakından ilgilendiren cinstendir, süt ve süt ürünleri konusunda hayvancılığın yoğun olduğu bir bölgede sıkıntı yaşanmayacaktır.

Erzurum Evde Yapılacak İşler Neler?


Hayvanlarınızdan elde ettiğiniz sütlerin bir kısmından peynir, yoğurt, kaymak ve tereyağı gibi ürünleri evinizin ortamında yaparak satışa çıkartabilirsiniz. Elinizin lezzetine güveniyorsanız zamanla işlerinizi ilerletebilir ve bir marka halini alabilirsiniz, bu tür başarı hikâyeleri ile sürekli karşılaşmak mümkündür.

Erzurum evde yapılacak işler arasında yine hayvancılıktan gelir elde edebileceğiniz bir öneri daha var.

Özellikle küçükbaş hayvanların yünlerinden çeşitli el emeği ürünleri tasarlayıp satışını da yapabilirsiniz. Bilindiği üzere halıcılık sektöründe bile kullanılan post ve derilerden farklı ihtiyaçlara yönelik eşyalar üretip satabilmek mümkündür, en basiti yumuşacık yün bir paspas herkesin beğenisini ve ilgisini çekebilir veya koyunlarınızın yünlerinden ördüğünüz patik ve çoraplar kış ayları için vazgeçilmezler haline gelebilir. Unutulmaması gereken tek nokta sınırlarınızı hayal gücünüzün belirlediğidir gere kalanı sadece el beceriniz kalmıştır. Tabii ki bu önerilerimiz Erzurum'un köylerinde yaşayan bayanlar için uygundur. Şehirde yaşayan bayanlar ise evde lif örme, pasta börek yapma ve dışarı satma,takı tasarlama gibi farklı iş dallarını deneyebilir.

Erzurum evde yapılacak işler arasında Oltu taşı işçiliği de yer almaktadır.

Bilindiği üzere Türkiye’nin bütün illerine has ve özel çeşitli madenleri, yer altı kaynakları ya da o ili anlatan el sanatları meşhurdur. Erzurum denilince akla ilk gelen elbette ki Oltu taşıdır, Oltu taşını işleyerek çeşitli süs eşyaları yapabileceğiniz gibi farklı takı tasarımları ile dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Her ne üretiyor olursanız olun sosyal medyanın gücünü azımsamadan kullanılan sosyal medya hesaplarınız sayesinde ürünlerinizin reklamını yapabilir ve müşteri kitlenizi artırabilirsiniz. Erzurumda iş arayan ev hanımları bu yazımızı da okumalı:  Evde kına paketleme işi

1 Yorumlar