saç bakımı


Saç Bakımı Hakkında Bilinmeyenler ve Öneriler


Her bayanın saçlarına ne kadar önem verdiğini bilmeyenimiz yoktur herhalde. Her kadın saçlarının bakımlı, modern ve tarz olmasını ister. Saç bakımı için birçok kadının bildiği birçok şey yapılıyor. Bunlar; saçları zaman zaman kestirmek, zeytinyağı, yumurta gibi ürünlerle zaman zaman saça bakım yapmak gibi artık herkes bildiği sıradan uygulamalar arasında yer alıyor. Peki ya saç bakımı hakkında bilinmeyenler, sizler için bu konuda biraz araştırma yaptık ve ortaya bu sonuçlar çıktı.

Saç bakımı hakkında bilinmeyenler neler?

Her şeyden önce doktorların, beslenme uzmanlarının her zaman her fırsatta dediği gibi iyi beslenme. İyi beslenme salığımız kadar saçlarımızın sağlığını da doğru orantılı olarak etkiliyor. 

Stres anında, sıkıntılı olduğumuz zamanlarda sağlığımız ne kadar olumsuz etkileniyorsa saçlarımız da o kadar etkileniyor. Yapılan bir araştırmaya göre stres eğer 10 gün kadar devam ederse saçlarınızın arasında yer yer beyaz saçlarınızın olduğunu fark edebilirsiniz. Bu nedenle stresten uzak duruyoruz.

Saçlarınızın rengini arttırdığınız zaman saçlarınızda bulunan kimyasal maddelerin başka bir kimyasal maddeye maruz kalması sonucu yapısı bozulur ve saçlarınız daha çabuk kırılır ve daha çabuk yıpranır bu nedenle bu konuda daha dikkatli olun.

Saçlarınız eğer son zamanlarda daha çok kırılıp ve yıprandıysa çözüm olarak jojoba yağı ile tanışabilirsiniz. Bu yağ Güney Amerika çöllerinde yetişen bodur bir bitkinin fındıklarından elde ediliyor.

Saçlarınızda boya varsa rengine göre farklı şampuanlar deneyin sarışınlar papatya, esmerlere meyve ve kumrallara kestane…

Eğer saçlarınızda kaynak da kullanıyorsanız kullandığınız kaynağın saçınızla uyumlu olup olmadığına çok dikkat edin. Eğer saçınıza krem kullanacaksanız bu kremi saçlarınızın için uygulayın.
Saç bakımı hakkında bilinmeyenler ve saç bakımı önerileri ilginizi çektiyse Sinameki kürüyle saç uzatma yazımızı da okumalısınız.

4 Yorumlar

  1. Beslenme ve ruh halinin etkisi büyük gerçekten. Tavsiyeleriniz için teşekkürler ☺️

    YanıtlaSil
  2. hazır evdeyken saç bakımlarımızı da yapalım değil mi

    YanıtlaSil
  3. Benim favorim hindistan cevizi yağı. Pırıl pırıl yapıyor saçları.

    YanıtlaSil
  4. Harika öneriler, teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil