www.durustyle.com


Kilo Verdiren Yiyecekler Nelerdir?

Formda olmak güzel gözükmek ve sağlıklı olmak için diyet başvurduğumuz bir yöntem. Kiloların birçok yan etkisinin olduğunu artık bilmeyen yoktur. Kadınların özellikle bel ve kalça kısmında biriken yağların eritilmesi için iyi bir diyet uygulamanız gerekir. Diyet yaparken de aç kalmadan kilo verebilirsiniz. Aşağıda isimlerini verdiğimiz yiyecekler sizin yerken hem tok olmanızı hemde kilo vermenizi sağlayacak. Hem yemek yemek hemde kilo vermek için yapmanız gerekenler yani kilo verdiren yiyecekler şu şekilde:

Kilo verdiren yiyecekler arasında neler var?

Proteinli ve lifli gıdalar diyet için bire bir yiyeceklerdir.

Bir grup insan üzerinde yapılan yemek yeme ve tokluk durumlarını ölçmeye yönelik araştırmalar da hem az yiyen hemde tokluk hissi çok olan grubun proteinli ve lifli besinler tüketenler olduğu saptanmıştır. Bu araştırmanın diyet yapanlar için şu önemli bilgiyi verdiğini söyleyebiliriz. Az yiyerek tok olmak için lifli ve proteinli besinler tüketmemiz gerekiyor.

Yoğurt,peynir,kırmızı et,tavuk eti, yumurta ve balıketi hem protein bakımından zengindir hemde tokluk hissi verir. Onun için diyet yapacak kadınların proteinli besinleri yemek sofralarından eksik etmemesi gerekiyor.

Meyve ve sebzeler yine en gözde yiyecekler arasındadır.

Meyve ve sebzeler diyet yapanlar için içerisindeki yağ oranlarının sıfıra yakın olmasından dolayı en gözde yiyecekler olarak karşımıza çıkıyor. Kilo veren kadınlar üzerinde yapılan tüm dünya ölçeğinde yapılan araştırmalarda bu kadınların kilo verirken sebze ve meyve tüketimini arttırdıkları gözlemlenmiş. Ayrıca proteinlerle yapılan diyetlerin ara öğünleri sebze ve meyvelerle yapılabilir.

Çorba diyetinizin bir parçası olmalı.

Çorbalar özellikle yağ içermeyen mercimek, mantar tarzı hazır çorbalar hem açlık duygusunu yatıştırıyor hem de kilo vermenize yardımcı oluyor. Kremalı çorbalardan uzak durmanız sizin menfaatinize olur.

Tam tahıllı yiyecekler

Kepekli ve ya rafine edilmiş buğday tüketmekte hiç bir sorun yok. Ancak illaki ekmek yiyecekseniz ki genelde önermiyoruz ancak lavaş tarzında ekmekler yiyebilirsiniz.

Aparatlarınızı hafif besinlerden seçin.

Cips,kola,burger tarzında yemeklerden ise daha az yağ içeren ve daha az kalori barındıran besinleri tercih etmeniz daha iyi olur. Örneğin yoğurt çok güzel bir aperatif yiyecektir. 

Diyet konusunda, kilo verdiren yiyecekler hakkında son derece detaylı bilgiye sahip bir site keşfettim. Astroloji gündemi, kadın giysi modası, dekorasyon trendleri, diyet haberleri, sağlık haberleri, güzellik ipuçları, anne çocuk ilişkileri gibi bir çok önemli konuda size yol gösterecek www.durustyle.com tüm kadınların sesi olacak.

3 Yorumlar

  1. Kışın nedense hep kilo almışımdır. Makalenizde ki önerileri not aldım.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederiiiiiizzz :))

    YanıtlaSil
  3. Tam ihtiyacım olan yazı, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil