evlilikte yalan

Evlilikte Yalan Söylemek Korkunç Sonuçlar Doğurabilir


Bu gün siz değerli kadınlarımıza evlilikte yalan söylemek kavramını anlatacağız. Yapılan birçok araştırmada yalanın hayatımıza girdiği anlaşıyor. Birçok çifte önemli bilgiler vermesi münasebeti ile bu makalemizi sizler için hazırladık. Evlilikte yalan olabilir mi?

Evlilikte Yalan Söylemek


Çiftlerin birbirini rahatlıkla yalan söyleyebildiklerini düşünmek oldukça rahatsız edici bir durum olmasına rağmen gerçektir. Çiftler birbirlerine durumu idare edebilmek için küçük ya da büyük birçok evlilikte yalan söyler ancak haklı olanlar kimi zaman küçük pembe yalanlar olsa da kimi zaman da ilişkinin seyrini değiştirecek boyutlar da önemli ve ciddi konularda yalanlardır.

Evlilikte yalan söylemek genellikle ilişkide problem çıkmaması adına söylenen ufak tefek yalanlardan oluşmaktadır. Arkadaşlarla biraz takılınca işlerim uzadı, önemli bir günü unutunca iş yerinde patrondan azar işittim, çok stressliyim gibi yalanlar kabul edilebilir. Ama yalanınız bir kere fark edildi mi her lafınıza her hareketinize partneriniz tarafından dikkat edilmeye başlanacaktır. Ve zamanla bu ufak yalanlar daha büyük yalanlar söylenmesine neden olacaktır.

Evlilikte yalan söylemek bazen de çiftlerin birbirine baskıcı davranışlarıyla ortaya çıkan bir durum halini alır ve eşin telefonuna bir an bakamaması partnerinin sorgulayıcı ve baskılayıcı tavrı ” çok meşguldüm” “toplantıdaydım” gibi yalanlara itmesine neden olur. Ancak unutmayın ki yalana alışmak hiç doğru bir davranış değildir ve çiftlerin bunu birbirlerine yapmamaları gerekir unutulmamalıdır ki küçük yalanlar büyük yalanları doğurur ve onu kurtarmak için söylediğiniz küçük bir yalan diğeri de başınıza büyük dertler açabilir.

Evlilikte yalan söylemek yalanın ortaya çıkmasıyla çiftlerin arasındaki güvenin zedelenmesine neden olur ve güvensiz bir evlilik sağlam bir şekilde yürümez. Hayatınız boyunca eşinizin size güvensiz davranmasını, size işkence etmesini istemiyorsanız ufak tefek de olsa evlilikte yalan unsurundan uzak durmalısınız.


Yalan Güveni Kaybeder, İlişkiyi Sarsar


Evlilik, iki insanın birbirlerine olan sevgi ve saygılarına dayanan karşılıklı anlayış ve güvene dayalı bir ilişkidir. Ancak ne yazık ki, bazen çiftler arasındaki güvensizlik ve iletişimsizlik nedeniyle yalan söylemek kaçınılmaz hale gelebilir.

Evlilikte yalan söylemenin çok ciddi sonuçları olabilir. Özellikle de yalanlar büyük veya önemli konularda ise, bu durum evliliği kökünden sarsabilir.

Bir eş, diğer eşine yalan söylediğinde, bu güvenin kaybedilmesine neden olur. İlişkideki güven, sevginin en önemli bileşenlerinden biridir ve bir kez kaybedildiğinde geri kazanmak oldukça zordur. Eşler arasındaki güvensizlik duygusu arttığında ise, bunun sonucunda birbirlerini takip etme, telefonlarına bakma veya daha kötüsü, birbirlerini aldatma gibi davranışların ortaya çıkması mümkün olabilir.

Meleklerle yaşamak makalemizi de okuyunuz.

Bir diğer sonuç da, yalanların zaman içinde ortaya çıkmasıdır. İnsanların yalan söyledikleri konular genellikle gizli kalmaz ve uzun vadede ortaya çıkar. Bu durumda ise, eşler arasındaki güven tamamen kaybolabilir ve bu da ayrılıkla sonuçlanabilir.

Evlilikte yalan söylemek aynı zamanda çiftler arasındaki iletişimi de etkileyebilir. Eğer bir eş, diğerine yalan söylediğinde, bu durumda doğal olarak başka konularda da dürüst olmadığı şüphesi oluşabilir. Bu da, çiftler arasındaki iletişimi zorlaştırır ve uzun vadede ilişkiyi bitirme noktasına getirebilir.

Sonuç olarak, evlilikte yalan söylemenin sonuçları oldukça ciddidir. Güvensizlik, aldatma, ayrılık gibi kötü sonuçların yanı sıra, ilişkideki iletişim problemleri de ortaya çıkabilir. Bu nedenle, her zaman dürüst olmak ve güven inşa etmeye çalışmak en iyisidir. Eğer bir hata yaparsanız veya bir şeyleri gizlemek isterseniz, bunu açıkça tartışın ve çözüm bulmaya çalışın. Birbirinize karşı dürüst olmayı tercih ederek, evliliğinizdeki güveni ve bağı güçlendirebilirsiniz.


1 Yorumlar

  1. Bu sadece evlilikte değil her türlü ilişkide geçerliliğini koruyor. Şeffaf olabilmek her zaman eksileri bile artıya çevirebilir.

    YanıtlaSil