Nasıl Mutlu Oluruz, Mutlu Olmak İçin Öneriler

mutlu olmak için öneriler

Hepimizin etrafında hayattan zevk alan, yüzünden gülücük eksik olmayan arkadaşları ve yakınları vardır.

Mutlu olmak için öneriler nelerdir?


Çünkü onlar;

-Ufak sorunları kendilerine dert edip mutsuz olmaktansa, minik şeylerle mutlu olmayı bilirler.

-Kendilerini dinler, neye ihtiyaçlarını olduklarını anlar ve bu doğrultuda bir etkinlik yaparlar. Bu sıcak köpüklü bir banyo keyfi de olabilir, macera dolu bir hafta sonu kaçamağı da.

-Mutluluklarının ömürlerinin sonuna dek sürebilmesi için sağlam bir fizyolojiye de sahip olmaları gerektiğini bilir, bu doğrultuda dengeli beslenip, düzenli egzersiz yaparlar. Egzersiz yaparken vücudumuzun salgıladığı hormonların bizi mutlu hissettirdiğini de hatırlatmak isteriz.

-Bulundukları ortamları hatta kendilerini de aydınlık ve ferah tutmaya özen gösterirler. Açık renk giysiler, açık perdeler… Bol ışık alan evleri olduğunu siz de fark etmişsinizdir. Nasıl mutlu oluruz?

-Bol ışık alan ev denince sizin de aklınızda yemyeşil bitkiler canlanmıyor mu? Evet, canlılarla ilgilenir, sevgilerini onlarla paylaşır ve onların çevrelerini güzelleştirmelerine müsaade ederler.

-Canlı denilince bitkilerin yanı sıra hayvanlar da var tabi bu sizin tercihinize göre tatlı bir köpek de olabilir, minik bir balık da. Yeter ki sevginizi onlardan esirgemeyin.

Bu maddeler onlarındı. Sizin de yapamayacağınız şeyler değil sanki. Haydi, şimdi kalkın ve kendinizi MUTLU edin. Mutlu olmak için önerilerimizi sevdiyseniz Corona virüs süper dağıtıcılar makalemizi de okuyunuz.

Nasıl Mutlu Oluruz?

Mutluluk, herkesin ulaşmayı arzuladığı bir ruh halidir, ancak bazen yakalanması zor olabilir. Hayatın zorluklarına ve zorluklarına rağmen, mutlu olmanın ve sağlığınızı iyileştirmenin yolları vardır. Bu yazımızda mutlu olmak için bazı önerileri inceleyeceğiz.

  1. Şükran Yetiştirin

Minnettarlık pratiği, odağınızı sahip olmadığınızdan sahip olduğunuz şeylere kaydırmanıza yardımcı olabilir, bu da genel mutluluk duygunuzu artırabilir. İster bir arkadaşınızın nazik bir jesti, ister güzel bir gün batımı olsun, her gün neye minnettar olduğunuzu düşünmek için zaman ayırın.

  1. Güçlü İlişkiler Kurun

Araştırmalar, güçlü sosyal bağlantıları olan insanların olmayanlara göre daha mutlu ve sağlıklı olduğunu göstermiştir. Aileniz, arkadaşlarınız ve çevrenizle güçlü ilişkiler kurmak, mutluluğunuzu artırabilecek bir aidiyet ve destek duygusu sağlayabilir.

  1. Sağlığına dikkat et

Fiziksel sağlığınızla ilgilenmek, genel mutluluğunuza da katkıda bulunabilir. Sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak ve yeterince uyumak ruh halinizi, enerji seviyenizi ve sağlığınızı iyileştirebilir.

  1. Farkındalık Uygulaması

Farkındalık uygulamak, anda var olmayı ve yargılamadan düşünce ve duygularınıza dikkat etmeyi içerir. Stres ve kaygıyı azaltmaya ve genel refah duygunuzu artırmaya yardımcı olabilir.

  1. Anlam ve Amaç Bulun

Hayatınızda bir anlam ve amaç duygusuna sahip olmak, genel mutluluğunuzu artırabilir. Bu, tutkulu olduğunuz bir kariyer veya hobiyi takip etmeyi, inandığınız bir amaç için gönüllü olmayı veya değerlerinizle uyumlu faaliyetlerde bulunmayı içerebilir. Nasıl mutlu oluruz?

  1. İyilik Eylemlerinde Bulunun

İster biri için kapıyı açık tutmak gibi küçük bir jest, ister gönüllülük gibi daha büyük bir eylem olsun, iyilik yapmak, mutluluk ve esenlik duygunuzu artırabilir. Başkalarına yardım etmek, yaşamınızda bir amaç ve anlam duygusu da sağlayabilir.

  1. Kişisel Bakım Uygulaması

Rahatlatıcı bir banyo yapmak veya kendinize bir masaj yaptırmak gibi kişisel bakım uygulamaları, yeniden şarj olmanıza ve stresi azaltmanıza yardımcı olabilir. Kendinize zaman ayırmak, mutluluk ve esenlik duygunuzu da artırabilir.

Sonuç olarak, mutluluk, minnettarlık geliştirerek, güçlü ilişkiler kurarak, sağlığınıza dikkat ederek, farkındalık uygulayarak, anlam ve amaç bularak, nezaket eylemlerine girerek ve kişisel bakım uygulayarak elde edilebilecek bir zihin durumudur. Bu önerileri günlük yaşamınıza dahil ederek, genel mutluluk ve esenlik duygunuzu artırabilirsiniz. Nasıl mutlu oluruz, sizin cevaplarınızı merak ediyoruz.

Yorumlar

  1. eveeet hıhım haklısııın :)

    YanıtlaSil
  2. Şükür çok önemli. Şükrettikçe mutlu olduğumuz şeyler açığa çıkıyor aslında. Sabah uyanabilmek bile mutluluk sebebi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar