makyajın püf noktaları

Doğru Makyajın Püf Noktaları Nelerdir

Bayanlar için vazgeçilmez olan makyajı hemen her kadın yapmaktadır. Fakat yaparken her bayan maalesef doğru bir makyaj yapmıyor bu da hiç güzel bir görüntü sergilemiyor.

Bu nedenle makyaj yaparken uygulayabileceğiniz birkaç tüyoyu, doğru makyajın püf noktalarını vermek istedik sizlere.

Doğru makyajın püf noktalarını merak ediyor musunuz?

Öncelikle makyaj yapmaya başlamadan önce mutlaka ve mutlaka teninize uygun olan bir nemlendirici kullanmalısınız. Çünkü nemlendirici sayesinde makyajınız hem dağılmayacak hem de yüzünüzde olan pürüzler biraz daha belirgin hale gelecektir. Daha sonrasında kapatıcı yardımıyla lekeleri kapatın. Bu işlemi oval hareketler ile uygulayın yüzünüze. Bu işlemi tamamladıktan sonra ise ten renginize uygun bir fondöten kullanın.

Fondöteni uygularken çok fazla sürüp yüzünüzde bir maske görüntüsü yaratmayın.

Fondöteni de aynı kapatıcı gibi oval hareketler ile ve fondöten fırçası ile uygularsanız daha iyi bir görüntü elde edersiniz. Eyeliner yardımıyla gözlerinizi daha belirgin bir hale getirebilirsiniz. Eyelineri sürmeden önce göz yapınızı bir kontrol edin ve tek bir hamlede sürmeye özen gösterin dağılan yerleri temizleyebilirsiniz. Eyeliner kullandıktan sonra yapacağınız makyaja göre far kullanın. Far kullanırken eyelineri sürdüğünüz yerin az üstüne daha açık bir ton kullanıp daha sonra kullandığınız fardan daha koyu renkte bir far kullanın bu şekilde gözleriniz daha büyük ve daha çekici duracaktır.

Ruj kullanmadan önce de mutlaka dudak kalemi yardımıyla dudaklarınızın çizgisini daha da belirgin bir hale getirin daha sonrasında rujunuzu sürün. Eğer isterseniz makyajınıza allık da ekleyebilirsiniz. Böylece daha güzel daha çekici bir makyaj elde etmiş olursunuz hem de lekeleriniz çok daha iyi bir şekilde kapanır. Porselen makyaj nasıl yapılır? makalemizi de okumayı unutmayın.

6 Yorumlar

  1. Teşekkürler canııımmm 👍😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Sana katılıyorum canım. Doğru makyaj yapamayan çok çirkin görünüyor. Ben de pek beceremediğim için kalem rimel ve rujla yetiniyorum.

    YanıtlaSil
  3. Makyaj ilgi alanım değil ilgilenen arkadaşlar için güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel özellikle yeni başlayanlar dikkate almalı:)

    YanıtlaSil
  5. Makyaj yapmak çok basit görümsede doğru yapılmadığı zaman kötü oluyor. Güzel püf noktaları için teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Doğru makyaj yapmanın püf noktaları yazısını herkes okumalı. Çok yararlı ipuçları var:)

    YanıtlaSil