porselen makyaj nasıl yapılır?

Porselen makyaj, porselen benzeri cilde sahip birinin açık ten rengine uyması için özel olarak formüle edilmiş makyaj ürünlerini ifade eder. Bu, fondöten, kapatıcı, pudra ve diğer makyaj ürünlerini içerebilir.

Porselen Makyaj Nedir?

Günümüzde en çok bayanların başvurmuş oldukları ve kendilerini beğenmelerine de fazlası ile yardımcı olan makyaj çeşitlerinden birisi de porselen makyaj olduğunu söyleyebiliriz. Porselen makyaj ise yüzde meydana gelen çil, leke, sivilce gibi kötü bir görünüm veren tüm unsurlar derinlemesine bir şekilde kapatılmakta ve yüzün daha bebeksi görünmesi sağlanmaktadır. Yüzünüzde fazlası ile yara izleri, leke, çil gibi görüntüler var ise mutlaka makyaj yaparken porselene doğru yönelmeniz de daha güzel görünmenize yardımcı olacaktır.

Porselen makyaj


Porselen makyaj nasıl yapılır?

Porselen bir cilde sahipseniz, birçok ürün orta veya ten rengi cilt tonları için formüle edildiğinden cilt tonunuza uygun makyaj bulmakta zorlanabilirsiniz. Doğru porselen makyaj tonunu bulmak için, hangisinin size en uygun olduğunu görmek için farklı tonları ve formülleri denemek önemlidir. Doğru gölgeyi bulmak için bir renk eşleştirme aracı kullanmayı veya bir makyaj sanatçısına danışmayı da düşünebilirsiniz.

Porselen makyajı uygularken, cakey veya doğal olmayan bir görünümden kaçınmak için hafif bir el kullanmak ve ürünü iyice karıştırmak önemlidir. Makyajınızın yerinde kalmasına yardımcı olmak ve gün boyunca solmasını veya dağılmasını önlemek için bir sabitleyici sprey de kullanmak isteyebilirsiniz.

Makyaj konusunda son derece meraklı görünen bayanlar ise porselen makyaj nasıl yapılır merak etmektedir. Bu tür makyajlar daha çok uzman makyözler tarafından yapılmaktadır. Çünkü yanlış ve hataya izin vermeyen bir makyaj türü olduğundan dolayı mutlaka dikkatli bir şekilde yapılması gerekir. Aksi takdirde ise yapılan bir hata daha kötü görünümlerin ortaya çıkmasına da neden olacaktır. Üstelik özel olarak kozmetik ürünler seçilerek yapılmaya başlanan bir makyaj türüne sahiptir.

Profesyonelce formüle edilmiş bir üründe istenen kıvamı, kapatıcılığı ve bitişi elde etmek zor olabileceğinden evde kendi porselen makyajınızı yapmanız önerilmez. Ek olarak, güvenli ve cilt üzerinde kullanıma uygun içerik maddeleri bulmak zor olabilir ve etkili ve kararlı bir ürün oluşturmak için bu bileşenleri doğru bir şekilde ölçmek ve karıştırmak zor olabilir.

Porselen cildiniz varsa ve ten renginize uygun makyaj ürünleri bulmakta zorlanıyorsanız, doğru rengi bulmanıza yardımcı olması için bir renk eşleştirme aracı kullanmayı deneyebilir veya bir makyaj sanatçısına danışabilirsiniz. Ayrıca baz olarak beyaz veya çok açık bir fondöten kullanmayı deneyebilir ve ardından rengi cilt tonunuza göre özelleştirmek için az miktarda daha koyu bir gölge ekleyebilirsiniz. Size en uygun ürünü bulmak için farklı formülasyonları ve markaları denemek de iyi bir fikirdir.



Porselen makyaj



Normal şartlarda yapılan sıradan makyajlar, sıcak, yağmur gibi kötü hava koşullarına göre çabuk bozulma ve dağılma sorunlarını ortaya çıkartırken porselen makyajın ise 42 saate kadar dayanıklı özelliği bulunmaktadır. Bu sebeple çoğu bayan diğer makyaj türüne oranla porselen makyajın daha avantajlı bir yana sahip olmasından dolayı uzmanlara porselen makyaj yaptırmaya başlamakta ve bebeksi bir görünüme de kavuşmaktadır.

3 Yorumlar

  1. Porselen makyaj nasıl yapılır ögrendigim iyi oldu, ben de deneyecegim

    YanıtlaSil
  2. Bir kere porselen makyaj yaptırmıştım çok güzeldi. Kendim hiç denememiştim artık yapabilirim

    YanıtlaSil
  3. Porselen makyaj becerebilir miyim bilmem belki video izleyerek daha kolay olur :)

    YanıtlaSil