Bebek tırnağı ne zaman kesilir?

Bebeklerin Tırnakları Nasıl Kesilir?

Günlük yaşantımız içerisinde anne ve babalar için en çok merak edilen konuların başında ise bebeklerde ki uzayan tırnakları bakım ve kesilmesidir. Küçük el ve incecik özelliğe sahip tırnakların kesilmesi çoğu zaman anne ve babalar içinde oldukça zor bir durum olarak görülebilmektedir. 
Bebek tırnakları nasıl kesilir, ne zaman kesilmelidir? Bebek tırnak kesimi hafta da bir defa olmak üzere kesilmesi gerekir. Ayrıca mikrop üretimi ile karşılaşmaması adına tırnak içlerinin de temizlenmesi gerekmektedir.

Sivri uçlu olmayan tırnak makası ile ince yapısı olan bebek tırnaklarında kesilmesi gerekiyor.

Bebek sağlığının korunması ve bebeklerde ki bakımlarında düzenli bir şekilde yapılması adına tırnak bakımının da son derece önemli olduğunu söyleyebiliriz. Fakat dikkat edilmesi gereken önemli husus ise tırnak makasının bebeğin tırnak etine sıkıştırılmamasıdır. Böyle durum da ise tırnak eti kanayacak ve bebeğin fazlası ile acı çekmesine neden olacaktır. Bu sebeple tırnak kesimlerinde dikkatli olunması gerekir.

Bebeklerin Tırnakları Nasıl Kesilir?


Bilmeyen anne ve babalar için kısaca açıklayabiliriz. Tırnak yapısının kök kısmına girmeden tırnakların yavaş yavaş kesilmesi gerekir. Daha çok bu tür eylemleri de bebeğinizin uyuma aşamasında yapmanız olası kazaların önüne geçebilmek adına tedbir niteliğinde olacaktır.
Eğer tırnak makası bebeğin tırnağını kesmek için sizi oldukça zorluyor ise o zaman bir törpü yardımı ile tırnakların kısalmasını da sağlayabilirsiniz. Tabi bu işlemi de narince yapmanız gerekecektir. Bu makalemizi beğendiyseniz Neden ilk hareketi erkeklerden bekliyoruz? makalemizi de okumalısınız.

2 Yorumlar

  1. Kolay bir iş değil bebek tırnağı kesmek. Sakin durmuyor ki bıcırıklar :)

    YanıtlaSil
  2. Bebeklerin tırnakları nasıl kesilir çok önemli, herkes bilsin bu önemli konuyu

    YanıtlaSil