Soğuk Algınlığına Karşı Doğal İlaç Yapımı

evde doğal ilaç yapımı

Soğuk Algınlığına Karşı Doğal İlaç Yapımı


Soğuk havaların gelmesi ile birlikte hastalıklarda beraberinde geldi. Soğuk algınlığı rahatsızlığına karşı birebir, doğal yollarla elde edebileceğiniz karışım ile vücut direncinizi de artırabilirsiniz. İçerisinde bulundurduğu besinler sizi hastalıklardan koruduğu gibi zinde kalmanızı da sağlayacaktır. 

Çok kolaylıkla elde edebileceğiniz bu muhteşem soğuk algınlığına karşı doğal ilaç karışımı sizi kışın rahatsızlıklardan uzak tutacaktır.

Bildiğiniz hastalıklara iyi gelen ve bol miktarda vitamin içeren şifalı bitkilerin hemen hemen hepsi bu karışımın içerisinde. 

Soğuk algınlığı için muhteşem karışım


İşte sizleri ve sevdiklerinizi kışın soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklara karşı mükemmel şekilde koruyacak karışım…

MALZEMELER:

·         Yarım bardak rendelenmiş zencefil
·         Bal
·         Elma sirkesi
·         Yarım bardak rendelenmiş karaturp
·         Yarım bardak zerdeçal
·         2 adet acı biber
·         Yarım bardak kıyılmış beyaz soğan
·         2 limonun suyu ve kabuğu
·         1/4 bardak ezilmiş sarımsak
,
YAPILIŞI:

Limon,biber,sarımsak,soğan,turp ve zencefili bir kavanoza koyun. Kavanozun 3/4 nü dolduracak şekilde yerleştirin. Malzemelerin üzerini geçecek şekilde sirke ilave edin. Karanlık, hiç ışık almayan bir ortamda 3-4 hafta bekletin. Ama daha iyi bir sonuç istiyorsanız en az bir ay bekleyin. Bu süre geçince malzemeleri süzün ve bal ekleyerek rahatsızlandığınız taktirde soğuk algınlığına karşı doğal ilaç yapıp, tüketin…

Yorumlar

  1. :) Bunları hazırlarken insan hasta olur bence ekonomik kriz var ülkede ben en yakın ilaç satın yerden taylothol alıyorum soğuk algınlığına iyi geliyor en azınıdan ucuz zencefil kilosu ne kadar haberiniz varmı :))

    YanıtlaSil
  2. Şu aralar herkes hasta.. Zencefilli çay yapıyorum.. Karaturbun faydasını duymuştum ama denemedim. Tarif çok işimize yarayacak. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Çok faydalı tarifler, tam da soğukalgınlığı zamanları. Avusturya' da pek kış göremedik bu yıl o yüzden salgın oluyor sürekli.

    YanıtlaSil
  4. Soğuk havaların hakim olduğu bu günlerde çok güzel bir tarif olmuş

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar